sotter Napisano 27 Stycznia 2012 Share Napisano 27 Stycznia 2012 (edytowane) Po ponad roku zmagań prezentuję swój pierwszy w życiu model. Zestaw z Aoshimy (1:350) okazał się bardzo średni. Waloryzacja zestawem dedykowanym Flyhawka, artylerią AA z Veteran Model i szalupami z Hasegawy. Jako, że dopiero zaczynam przygodę z modelarstwem sklejenie tego zestawu to była ciągła nauka. Podziękowania dla wszystkich Kolegów, którzy wspierali mnie i doradzali. Wątek warsztatowy tutaj: viewtopic.php?f=89&t=23786 GALERIA: Edytowane 27 Stycznia 2012 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
witek@ Napisano 27 Stycznia 2012 Share Napisano 27 Stycznia 2012 Gratuluję.Cudo...nic więcej nie napiszę bo model broni się sam.Praca włożona w model także zwłaszcza jak na pierwszy model ;-) jeszcze raz gratulacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kami Napisano 27 Stycznia 2012 Share Napisano 27 Stycznia 2012 Graaatulacje! Jest na czym oko zawiesić Pozdrawiam Kami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Forest Napisano 27 Stycznia 2012 Share Napisano 27 Stycznia 2012 Cztery słowa: cud, miód i wieeeelkie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
taltos1 Napisano 27 Stycznia 2012 Share Napisano 27 Stycznia 2012 Kurde, ale piękny model Bardzo mi się podoba Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maniekk Napisano 27 Stycznia 2012 Share Napisano 27 Stycznia 2012 No... Świetny model. Pogratulować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okonek Napisano 27 Stycznia 2012 Share Napisano 27 Stycznia 2012 No to dowaliłeś do pieca Miodzio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
daru65 Napisano 27 Stycznia 2012 Share Napisano 27 Stycznia 2012 Faktycznie jak na pierwszy model to MISTRZOSTWO SWIATA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Marcin Rogoza Napisano 28 Stycznia 2012 Super Moderator Share Napisano 28 Stycznia 2012 Kawał modelu i fajnie zdetalizowany Mam pytanko - co to jest ta drewniana platforma zamocowana na rufie bakburty? Czasami widuję dwie platformy na obu burtach a czasami tylko jedną - ktoś mnie wtajemniczy w temat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
witek@ Napisano 28 Stycznia 2012 Share Napisano 28 Stycznia 2012 Mam pytanko - co to jest ta drewniana platforma zamocowana na rufie bakburty? Czasami widuję dwie platformy na obu burtach a czasami tylko jedną - ktoś mnie wtajemniczy w temat To ster awaryjny ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sotter Napisano 28 Stycznia 2012 Autor Share Napisano 28 Stycznia 2012 dzięki za pochwały Mam pytanko - co to jest ta drewniana platforma zamocowana na rufie bakburty? Czasami widuję dwie platformy na obu burtach a czasami tylko jedną - ktoś mnie wtajemniczy w temat Myślałem, że to rodzaj platformy do prac konserwacyjnych, ale zdaje się że to rodzaj jakiegoś awaryjnego steru. Chociaż szczerze powiedziawszy pewności nie mam, ani pojęcia jak to mogłoby działać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Marcin Rogoza Napisano 28 Stycznia 2012 Super Moderator Share Napisano 28 Stycznia 2012 Gdzieś widziałem rysunek, ze ta platforma była ciągana po wodzie za okrętem - Po Co to nie mam pojęcia Do prac konserwacyjnych, awaryjny ster - to moim zdaniem błędny trop.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michał15 Napisano 28 Stycznia 2012 Share Napisano 28 Stycznia 2012 Ale cudo jak na pierwszy model to normalnie opad szczeny . Generalnie bardzo lubię też ten okręt bo ma piękna sylwetkę. Oby następny był taki sam ;) Już nie mogę się doczekać galerii yukikaze. Pozdrawiam Michał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eljazz Napisano 29 Stycznia 2012 Share Napisano 29 Stycznia 2012 Gdybym miał czapkę na głowie to bym się z szacunku za wkład pracy jej pozbył, naprawdę świetny model. pozdro eljazz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marwaw Napisano 30 Stycznia 2012 Share Napisano 30 Stycznia 2012 Przyłączam się do pochwał Kolegów. Wątek warsztatowy śledziłem z zapartym tchem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
no.tips Napisano 30 Stycznia 2012 Share Napisano 30 Stycznia 2012 Na pierwszych pięciu zdjęciach model prezentuje się naprawdę wyśmienicie. Zasługą tego jest mnóstwo detalu i realistyczny sposób pomalowania modelu . Cieszą różne smaczki, jak detalowanie samolotów. Ale ..zastrzały w dwupłacie wyglądają bardzo dziwnie i rzuca się to w oczy. Nienajlepsze wrażenie robią elementy przeźroczyste w "wieży dowodzenia". Pozostałe drobne niedokładności gubią się w morzu detali i detalików, a ogólne pierwsze wrażenie jest powalające. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nathan Napisano 30 Stycznia 2012 Share Napisano 30 Stycznia 2012 Świetna robota!! Aż strach pomyśleć co pokażesz przy swoim 10-tym czy setnym modelu ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sotter Napisano 31 Stycznia 2012 Autor Share Napisano 31 Stycznia 2012 ..zastrzały w dwupłacie wyglądają bardzo dziwnie i rzuca się to w oczy. Nienajlepsze wrażenie robią elementy przeźroczyste w "wieży dowodzenia" hehe, zastrzały to efekt kombinowania - najpierw zrobiłem je z żyłki a potem coś skiepściłem i zrezygnowałem z żyłek na rzecz blaszanych zastrzałów - wiadomo czym takie kombinacje na pomalowanym modelu się kończą. Co do "szybek" to przeżyły one naprawdę sporo wliczywszy w to popsikanie surfacerem po pomalowanej i sklejonej sekcji. Mam nadzieję, że kolejne modele będą znacznie lepsze i mniej czasochłonne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Alex304 Napisano 2 Lutego 2012 Share Napisano 2 Lutego 2012 Ja nie wierzę. Po prostu nie wierzę, że to jest Twój pierwszy model. Gdybyś zobaczył mój ... Wysoko zawiesiłeś sobie poprzeczkę biorąc Japońca na warsztat. Jednak dałeś radę, brawo Model na prawdę niezły i drobiazgowy, ma klimat. Gratuluję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal1702 Napisano 5 Lutego 2012 Share Napisano 5 Lutego 2012 Takie fotki admina powinny być przez cały rok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamil83 Napisano 5 Lutego 2012 Share Napisano 5 Lutego 2012 Kawał dobrej roboty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
r.kalkowski Napisano 6 Lutego 2012 Share Napisano 6 Lutego 2012 Mam pytanko - co to jest ta drewniana platforma zamocowana na rufie bakburty? Czasami widuję dwie platformy na obu burtach a czasami tylko jedną - ktoś mnie wtajemniczy w temat To coś drewniane na bakburcie to pomost ratunkowy, bynajmniej taką nazwę znalazłem w neci. To nie jest ster. Model super Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
witek@ Napisano 6 Lutego 2012 Share Napisano 6 Lutego 2012 To coś drewniane na bakburcie to pomost ratunkowy, bynajmniej taką nazwę znalazłem w neci. To nie jest ster. Model super Pierwszy lepszy link do jakiegokolwiek zestawu waloryzującego z tym elementem : http://www.saharahobby.pl/alliance-model-works/4444-nw35044-wwii-ijn-emergency-rudders-and-propeller-guard-cages-1-350.html Chyba w 98 % i u różnych producentów zestawów ten element zawsze jest określany jako ster. Inna sprawa,że jakoś logicznie nie do końca wiem jak sensownie tego użyć w charakterze steru. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Marcin Rogoza Napisano 6 Lutego 2012 Super Moderator Share Napisano 6 Lutego 2012 Chyba w 98 % i u różnych producentów zestawów ten element zawsze jest określany jako ster.Inna sprawa,że jakoś logicznie nie do końca wiem jak sensownie tego użyć w charakterze steru. Znalazłem coś takiego... W sumie można się troszkę zorientować, jak to działało... Ktoś przetłumaczy z 'krzaczków" na nasze... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sotter Napisano 6 Lutego 2012 Autor Share Napisano 6 Lutego 2012 czyli jednak ster awaryjny tak czy inaczej nie wyobrażam sobie jak można by sterować 300 metrowym kolosem za pomocą tej "deseczki" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi