skikut87 Napisano 28 Stycznia 2012 Share Napisano 28 Stycznia 2012 Witam model praktycznie prosto z pudła dorobiłem tylko perę blaszek i pocieniłem parę rzeczy. Z założenia miał on przedstawiać wóz który już swoje przeszedł na froncie co prawda bliżej mu już do końca niż do warsztatu ale nie moglem wytrzymać Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pankot13 Napisano 28 Stycznia 2012 Share Napisano 28 Stycznia 2012 Sponiewierany ale fajnie już się prezentuje. Rdzę będziesz jeszcze dodawał na przetarciach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 28 Stycznia 2012 Share Napisano 28 Stycznia 2012 Jak osiągnąłeś efekt wyblakłęj farby? Fajnie sie prezentuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skikut87 Napisano 28 Stycznia 2012 Autor Share Napisano 28 Stycznia 2012 Sponiewierany ale fajnie już się prezentuje. Rdzę będziesz jeszcze dodawał na przetarciach? Tak ale tylko w niektórych miejscach Jak osiągnąłeś efekt wyblakłęj farby? Fajnie sie prezentuje. sido na to biedronka z farb dla plastyków głowień biały i żółty plus trochę niebieskiego i na to lakier matowy pactry która sama w sobie powoduje w pewnym stopniu wyblaknie farby. Na Twoim grandzie fajnie by wyglądał wyblakły kolorek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 28 Stycznia 2012 Share Napisano 28 Stycznia 2012 No właśnie chcę tak zrobić dlatego zbieram wszelkie informacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skikut87 Napisano 30 Stycznia 2012 Autor Share Napisano 30 Stycznia 2012 Zdjęcia przy świetle dziennym. Tak poza Tym to chyba już ostatnie fotki przed galerią więc jak coś proszę o dyskusje co jeszcze zmienić: dodatkowo planuje jeszcze puścić po bocznych osłonach przedziału bojowego liny do których mam zamiar przyczepić jakieś roślinki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skikut87 Napisano 30 Stycznia 2012 Autor Share Napisano 30 Stycznia 2012 Dobra Panowie ja dałem z siebie wszytko, teraz wasza kolej. Co byście zmienili poprawili? Bo zostało do kleić tylne drzwi usunąć włosa który się pojawił na zdjęciu i chyba galeria: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 30 Stycznia 2012 Share Napisano 30 Stycznia 2012 Rządzisz w tej skali!! Bez podstawki galerii nie rób.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skikut87 Napisano 30 Stycznia 2012 Autor Share Napisano 30 Stycznia 2012 Rządzisz w tej skali!! Bez podstawki galerii nie rób.... Nie przesadzaj ale ciesze się ze komuś poza mną to maleństwo się podoba Niestety zmartwię Cie nie mam pomysłu na podstawkę ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 30 Stycznia 2012 Share Napisano 30 Stycznia 2012 Zrob chociaz zwykly piach z trawka byle zeby na czyms stal. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pawel90 Napisano 30 Stycznia 2012 Share Napisano 30 Stycznia 2012 Wow, naprawdę podoba mi się ten hummel! Świetna robota! I myśl nad podstawką, myśl, taki sprzęt sam się prosi o podstaweczkę. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skikut87 Napisano 30 Stycznia 2012 Autor Share Napisano 30 Stycznia 2012 to co mówicie panowie ze jak na 72 ujdzie ?? Dumo w sumie masz racje coś w tym stylu zrobię plus może jakiś plotek w tle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek14147 Napisano 30 Stycznia 2012 Share Napisano 30 Stycznia 2012 to co mówicie panowie ze jak na 72 ujdzie ?? Przez pierwszy moment myślałem, że to 1/35. Dobra robota Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 31 Stycznia 2012 Share Napisano 31 Stycznia 2012 A to jest 72? A to się teraz zdziwiłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
templess Napisano 31 Stycznia 2012 Share Napisano 31 Stycznia 2012 No tak. Już się przyzwyczaiłem że Twoje 72-jki wyglądają jak dobrze zrobione 35. Ale widzę że innych kolegów dalej nabierasz . Hummel piękny. Teraz tylko ta podstawka której domaga się ogół nie wyłączając mnie i do galerii nie zapominając wyraźnie zaznaczyć skali Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 31 Stycznia 2012 Share Napisano 31 Stycznia 2012 35 by się nie powstydziło :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wosiek Napisano 31 Stycznia 2012 Share Napisano 31 Stycznia 2012 No nie mów, że to 72 !! Chyba muszę zgłosić się na nauki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skikut87 Napisano 31 Stycznia 2012 Autor Share Napisano 31 Stycznia 2012 Dzięki Panowie za miłe słowa No nie mów, że to 72 !! Chyba muszę zgłosić się na nauki. Oki to zróbmy tak że ja się zgłoszę w sprawie korepetycji z dioram No tak. Już się przyzwyczaiłem że Twoje 72-jki wyglądają jak dobrze zrobione 35. Ale widzę że innych kolegów dalej nabierasz . Hummel piękny. Teraz tylko ta podstawka której domaga się ogół nie wyłączając mnie i do galerii nie zapominając wyraźnie zaznaczyć skali Od razu nabieram z tym tematem bez skali to małe niedopatrzenie, myślałem ze się skapujecie bo jak dal mnie to wygląda jak 72, kolejny pojazd musi być lepszy Tak cz siak mam nadzieje że sprawiłem wszystkim oglądającym miłą niespodziankę A teraz by rozwiać wszelkie wątpliwości i zaspokoić własną istotę prezentuje zdjęcie które zawsze chciałem zrobić Teraz zauważyłem ze wreszcie udało mi się uwidaczniać przynajmniej na jednym kole zniszczony bandaż ( żółte kółko ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
templess Napisano 31 Stycznia 2012 Share Napisano 31 Stycznia 2012 Zdjęcie z tą dwuzłotówką powala . Ja 35 zasuwam w okularach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skikut87 Napisano 31 Stycznia 2012 Autor Share Napisano 31 Stycznia 2012 Zdjęcie z tą dwuzłotówką powala . Ja 35 zasuwam w okularach Przyznam Ci się ze w słabym świetle też tu nie widziałem np obić jak je malowałem :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
math Napisano 31 Stycznia 2012 Share Napisano 31 Stycznia 2012 yyyyyyyyyy.....ostro, jak na ta skale.....fajne kamo i swietne brudzenie na dole wanny jak mowil Olsen (ten z gangu) - 'klawo jak cholera' Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skikut87 Napisano 5 Lutego 2012 Autor Share Napisano 5 Lutego 2012 Podstawka oczywiście do o koła będzie jeszcze obita patyczkami po lodach. Na razie wygląda to tak: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wosiek Napisano 5 Lutego 2012 Share Napisano 5 Lutego 2012 Jeszcze kukiełki, jeszcze kikiełki... I przykurz podwozie, bo trochę za czyste jak na tą suchą polną drogę. Podstaweczka super pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
templess Napisano 5 Lutego 2012 Share Napisano 5 Lutego 2012 Zdecydowanie popraw tą podstawkę. Taki model zasługuje na coś lepszego.Domyślam się że te pęknięcia na narożnikach zasłonią te patyczki od lodów. Kolor ziemi jest jakiś taki jednostajny. Sypnij może tam dodatkowy pigment. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skikut87 Napisano 5 Lutego 2012 Autor Share Napisano 5 Lutego 2012 naturalnie będzie jeszcze pigmentowanie i washowanie podstawki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi