Skocz do zawartości

Sd. Kfz 165 Hummel Late ( Dragon)

skikut87

Rekomendowane odpowiedzi

Witam model praktycznie prosto z pudła dorobiłem tylko perę blaszek i pocieniłem parę rzeczy. Z założenia miał on przedstawiać wóz który już swoje przeszedł na froncie co prawda bliżej mu już do końca niż do warsztatu ale nie moglem wytrzymać

1005529g.jpg

1005524q.jpg

1005520xq.jpg

1005518q.jpg

1005517w.jpg

1005512c.jpg

1005509a.jpg

38235739.jpg

Pozdrawiam

Sponiewierany ale fajnie już się prezentuje.

Rdzę będziesz jeszcze dodawał na przetarciach?

Tak ale tylko w niektórych miejscach

Jak osiągnąłeś efekt wyblakłęj farby? Fajnie sie prezentuje.

sido na to biedronka z farb dla plastyków głowień biały i żółty plus trochę niebieskiego i na to lakier matowy pactry która sama w sobie powoduje w pewnym stopniu wyblaknie farby. Na Twoim grandzie fajnie by wyglądał wyblakły kolorek

Zdjęcia przy świetle dziennym. Tak poza Tym to chyba już ostatnie fotki przed galerią więc jak coś proszę o dyskusje co jeszcze zmienić:

1005540.jpg

1005537n.jpg

1005536.jpg

1005533kt.jpg

1005532p.jpg

dodatkowo planuje jeszcze puścić po bocznych osłonach przedziału bojowego liny do których mam zamiar przyczepić jakieś roślinki.

Dobra Panowie ja dałem z siebie wszytko, teraz wasza kolej. Co byście zmienili poprawili? Bo zostało do kleić tylne drzwi usunąć włosa który się pojawił na zdjęciu i chyba galeria:

1005559.jpg

1005555m.jpg

1005553d.jpg

1005550n.jpg

1005548.jpg

1005542p.jpg

1005541a.jpg

Rządzisz w tej skali!!

Bez podstawki galerii nie rób....

Nie przesadzaj ale ciesze się ze komuś poza mną to maleństwo się podoba Niestety zmartwię Cie nie mam pomysłu na podstawkę ...

to co mówicie panowie ze jak na 72 ujdzie ??

Dumo w sumie masz racje coś w tym stylu zrobię plus może jakiś plotek w tle

No tak. Już się przyzwyczaiłem że Twoje 72-jki wyglądają jak dobrze zrobione 35. Ale widzę że innych kolegów dalej nabierasz . Hummel piękny. Teraz tylko ta podstawka której domaga się ogół nie wyłączając mnie i do galerii nie zapominając wyraźnie zaznaczyć skali

Dzięki Panowie za miłe słowa

No nie mów, że to 72 !! Chyba muszę zgłosić się na nauki.

Oki to zróbmy tak że ja się zgłoszę w sprawie korepetycji z dioram

No tak. Już się przyzwyczaiłem że Twoje 72-jki wyglądają jak dobrze zrobione 35. Ale widzę że innych kolegów dalej nabierasz . Hummel piękny. Teraz tylko ta podstawka której domaga się ogół nie wyłączając mnie i do galerii nie zapominając wyraźnie zaznaczyć skali

Od razu nabieram z tym tematem bez skali to małe niedopatrzenie, myślałem ze się skapujecie bo jak dal mnie to wygląda jak 72, kolejny pojazd musi być lepszy

Tak cz siak mam nadzieje że sprawiłem wszystkim oglądającym miłą niespodziankę

A teraz by rozwiać wszelkie wątpliwości i zaspokoić własną istotę prezentuje zdjęcie które zawsze chciałem zrobić

1005562v.jpg

Teraz zauważyłem ze wreszcie udało mi się uwidaczniać przynajmniej na jednym kole zniszczony bandaż ( żółte kółko )

Zdjęcie z tą dwuzłotówką powala . Ja 35 zasuwam w okularach

Przyznam Ci się ze w słabym świetle też tu nie widziałem np obić jak je malowałem :P

Podstawka oczywiście do o koła będzie jeszcze obita patyczkami po lodach. Na razie wygląda to tak:

1005577d.jpg

1005574p.jpg

1005573a.jpg

Zdecydowanie popraw tą podstawkę. Taki model zasługuje na coś lepszego.Domyślam się że te pęknięcia na narożnikach zasłonią te patyczki od lodów. Kolor ziemi jest jakiś taki jednostajny. Sypnij może tam dodatkowy pigment.