Jump to content

Mięso i wędliny 1/35

Gościu
 Share

Recommended Posts

Ari i Ty byś chciał pod takim kapralem służyć Chłopie, toż ona by Cię "zajechała"

Natomiast kaprala w stylu "Wiaderny" zawsze można namówić do "współpracy" .

A serio, miałem na myśli, że wrzucacie wszystkie dekady (w swoją drogą to ciekawe, że u nas to wtedy tak dekadami chodziło) do jednego wora. "Siermiężność" lat sześćdziesiątych, "łyk zachodu" lat siedemdziesiątych i "kolejkowy świat" lat osiemdziesiątych.

Tak się składa, że wszystkie te dekady miałem możliwość poznać z autopsji i baaaardzo się różniły

Fakt kapral Rodnicka daje radę Szkoda, że w mięsnym u mnie nie sprzedaje albo choćby na tej dioramce w kolejce nie stoi

Kapralu - jako ze mnie nie znasz i na oczy nie widziałeś, zakładam że możliwości oceniasz wedle siebie samego

Wracając do tematu to chciałem zameldować obywatelu kapralu że szeregowy Ari (który stopień takowy posiada a jednego dnia w wojsku nie służył) żadnych dekad do żadnego wora nie wrzuca! Szeregowy Ari z uporem maniaka twierdzi że diorama oddaje klimat epoki lat osiemdziesiątych i będzie stał przy swoim do ostatniej klawiatury!

Taaak jest, szeregowy! Ja dzielny wojak Szwejk melduję posłusznie, że pan jenerał ma rację! Baczność i odmaszerować! Gościu a może jaka dioramka ze Szwejkiem jak melduje posłusznie

No nie wiem Ari, nie wiem. Może masz i rację . Moje możliwości? Ależ Ari ja już do "weteranów" się zaliczam, więc jakież mogą być moje możliwości .

A jeżeli chodzi o dioramkę to jeżeli to faktycznie lata 80-te to sklep "bogaty" .

Pozdrawiam

Ha ha

Jaki to okres? - to zagadnienie typu - co poeta miał na myśli pisząc ten wiersz...

Tyle że w tym przypadku wiadomo bo sam to napisał - lata 80-te.

Natomiast słusznie zauważyłeś że coś jest nie halo. Faktycznie! Na haku wisi kiełbasa! Przecież haki wtedy były elementem wystroju wnętrza a nie wieszakiem dla kiełbasy.

Jak już napisałem ludzie "głupie" nie są i wtedy nie wieszali niczego na hakach bo zaraz trzeba byłoby zdejmować!

ech... w moim stylu! Takie podstaweczki u mnie mają większe uznanie niż zaje... zrobione D-Day! Klawizna pełną gębo, naprawde wielkie oklaski za pomysł.

pzdr

• 2 weeks later...