Sandman Napisano 18 Lutego 2012 Share Napisano 18 Lutego 2012 jeżeli dasz radę to polecam artykuł o malowaniu czołgów, http://www.achtungpanzer.com/panzer-colors-1934-1945.htm i jeżeli się wczytasz i przebrniesz przez barierę obcego języka wyczytasz, że kolory którymi malowano, jakie kamuflaże i jakie rodzaje przejść między kolorami były stosowane, zależało od roku, dlatego pisałem, że dobrze wybrać konkretny kamuflaż konkretnej jednostki z konkretnego roku. Tak czy inaczej to Twój model ja tylko podpowiadam. Co do kolorów na Twoim modelu, wydają mi się za jasne a zielony raz jest jaśniejszy a raz ciemniejszy, ale ja jestem początkujący więc nie będę filozofował, niech bardziej doświadczeni się wypowiedzą, szczególnie ci którzy działają aero. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 18 Lutego 2012 Share Napisano 18 Lutego 2012 Jako składacz modeli i malarz z przypadku napisze tak. Całkiem ciekawie się to zapowiada. Dlaczego? Jeżeli dać by na to filtr (bodajże brązowy - ale ja z filtrów to naprawdę cienki jestem i koledzy mi zawsze pomagają) to można by ten kolor całkiem ładnie wyciągnąć. Wiem, bo mój Pz.kpfw II na początku byl żółty jak kanarek, a skończył całkiem nieźle. Co do zielonego. Fakt, jest nierównomiernie położony, ale to też w ostatecznej fazie może być obrocie na plus. Bo jak dojdą wypłowienia i tak dalej to będzie nie taki jednolity. Takie jest moje zdanie. Jednak to ty musisz podjąć decyzję i sugerowałbym trochę poczekać na więcej opinii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pankot13 Napisano 18 Lutego 2012 Share Napisano 18 Lutego 2012 Krzysiek ma rację. Po filtrach jeśli je zastosujesz,washu itp model bardzo ściemnieje. Moim zdaniem wyszedłeś z bardzo dobrze dobranych kolorów podstawowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
basterek Napisano 18 Lutego 2012 Autor Share Napisano 18 Lutego 2012 Dzięki za komenty a teraz nałożylem sidolux , kalki i jeszcze raz sidolux prosze efekty. : PROSZĘ O KOMENTY. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 18 Lutego 2012 Share Napisano 18 Lutego 2012 Trochę żeś się pospieszył, bo trzeba było najpierw filtry dać. Na zdjeciach nie bardzo widzę jak siadły, ale z jednej strony wieży numer ma krzywe cyfry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtas Napisano 18 Lutego 2012 Share Napisano 18 Lutego 2012 No czysto i za jasno jak koledzy napisali.Jak teraz zaczniesz sciemniac to pociemnisz takze kalki.Poza tym w tak malej skali warto nastepnym razem ukrecic waleczki z blutaka lub innej masy-przejscia kolorow powinny byc mniejsze.No ale jak na pierwsze malunki Tak wiec ogladac,czytac forum i korzystac z rad kolegow. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
basterek Napisano 19 Lutego 2012 Autor Share Napisano 19 Lutego 2012 Dzięki za komenty i krytykę i proszę ich jak najwięcej ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patrix94 Napisano 19 Lutego 2012 Share Napisano 19 Lutego 2012 Mam wrażenie, że gąski jeszcze nie leżą za dobrze, ale wygląda całkiem nieźle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi