Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Producent nienzany Daty produkcji tez nigdzie nie znalazłem, ale na oko lata 80te, byćmoże wcześniej, ale nie ma co zgadywać.

Pudełko:

scaled.php?server=41&filename=021512195703.jpg&res=medium

Instrukcja:

scaled.php?server=41&filename=021512195747.jpg&res=medium

scaled.php?server=824&filename=021512195805.jpg&res=medium

Kalkomanie:

scaled.php?server=835&filename=021512200119.jpg&res=medium

Nawet polskie malowanie widać producent przewidział SP-2598

Części:

scaled.php?server=11&filename=021512195915.jpg&res=medium

scaled.php?server=688&filename=021512200016.jpg&res=medium

Będzie na czym uczyć się robić scratch ;)

Napisano

To jest chyba 1:50 i wytwórnia Krugozor, albo Junnyj Tiechnik czy jakoś tak W każdym razie kawał ładnej kobyły, ale strugania co nie miara. Mam takiego, ale brak motywacji na rozruch tej materii

Napisano

U mnie ładnych parę lat będzie nabierał mocy urzędowej, ale planuję na jego bazie zrobić Mi-8 w łaciatym malowaniu z 37PŚT, więc rzeźby będzie co nie miara

Napisano

Ja to miałem za szczeniaka, to 1:50 ale kto robił to nie pamiętam. Chętnie przysiądę i obejrzę warsztat.

Napisano

No to powodzenia Mikele. Miałem go kiedyś za młodego i nawet fajnie sie prezentowal. Nawet go pomalowałem. Na oko z jakieś 25 temu . W skladnicy Harcerskiej mozna bylo kupić komplet farb modelarskich produkcji czechoslowackiej w buteleczkach ,pakowane po sześc kolorów. Co to było wtedy. Jaka radocha bo dopadłem farby modelarskie.Noi oczywiscie zrobiłem go z szachownicami.

Napisano

Też to miałem, początek lat siedemdziesiątych ubiegłego wieku(Boże - jak to brzmi - UBIEGŁEGO).

Pudełko było chyba trochę inne, producent Krugozor. Pierwsza puszka Humbrola, nie pamiętam numeru, jakiś szary, cały model pędzelkiem w jeden wieczór - a co! A jak wyglądał!!! I Humbrolem - ludzie!!! koledzy mi zazdrościli.

A teraz to cóż, można by umówić się, że jak pójdzie na to trochę szpachli(oj pójdzie) to i wymiary modelu wzrosną a więc skala przybliżona do czteryosiem

Napisano
...A teraz to cóż, można by umówić się, że jak pójdzie na to trochę szpachli(oj pójdzie) to i wymiary modelu wzrosną a więc skala przybliżona do czteryosiem

Pewnie tak będzie, bo już na oko widać, że do przeróbki\doróbki będzie mnóstwo rzeczy. Ciekawe, ile lat zajmie wykonanie tego modelu? ;)

A nazwa rzeczywiście jest w instrukcji, dawno bukw nie czytałem to mi umknęło