plastikk Napisano 19 Lutego 2012 Share Napisano 19 Lutego 2012 Jako że, 3 rozgrzebki mają się ku ukończeniu [bT-42/T-26/Cromwell] to na matę powędrował kolejny Bystrachodnyj Tank. BT - 5 od UM'a. Wieża - zeszlifowane wzmocnienia[nie sięgaja samego stropu wieży] i naklejone nowe: Usunięta imitacja uchwytu włazu kierowcy.Górna klapa włazu a właściwie łączenie zawiasów uzupełnione o brakujące części zawiasów. Trochę blacharki: Blaszka jak zawsze wypalona nad płomieniem - przynajmniej ja tak robię z blaszkami UM - fajnie miękną potem i łatwiej je wycinać. i na dzisiejsze przedpołudnie tyle... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LordDisneyland Napisano 19 Lutego 2012 Share Napisano 19 Lutego 2012 Szkoda, że nie lepisz D-38 [ więcej mógłbym pozrzynać ] , ale i tak z ciekawością będę śledził twoją pracę nad uemem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 19 Lutego 2012 Share Napisano 19 Lutego 2012 Kolejny maluch. NIe zapomnij o aktualizowaniu pozostałych wątków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
plastikk Napisano 19 Lutego 2012 Autor Share Napisano 19 Lutego 2012 Kolejny maluch. NIe zapomnij o aktualizowaniu pozostałych wątków. Fiński BT czeka na lepszą aurę do fotek,Cromwell - apdejt jeszcze dzisiaj... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
plastikk Napisano 19 Lutego 2012 Autor Share Napisano 19 Lutego 2012 Wieczorny apdejt: Znaczy się kolorek bazowy.Pactra A29.Pędzel... Z tyłu pod końcówka siatki wylazła brzydka szpara.Wkleiłem paseczek plastiku i wygląda już lepiej: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 22 Lutego 2012 Share Napisano 22 Lutego 2012 Fajna sprawa, mam sentyment do tych BeTiaków. Trochę trzeba poprzerabiać i pododawać, ale na końcu ma się satysfakcję. Szkoda, że nie dodałeś nitów na wieży i zrobiłeś wersję gąsienicową, a nie kołową. PS. fajnie, że malujesz pędzlem, ale powoli zacząłbym myśleć o kompresorku i aerografie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
plastikk Napisano 22 Lutego 2012 Autor Share Napisano 22 Lutego 2012 Fajna sprawa, mam sentyment do tych BeTiaków. Trochę trzeba poprzerabiać i pododawać, ale na końcu ma się satysfakcję. Szkoda, że nie dodałeś nitów na wieży i zrobiłeś wersję gąsienicową, a nie kołową.PS. fajnie, że malujesz pędzlem, ale powoli zacząłbym myśleć o kompresorku i aerografie. Nitowanie wieży - jakoś nie mogę dorwać tak małych nitów/dawca z Airfixa się wykończył.Aero/kompresor - nie mam miejsca na taki sprzęt.Warsztat ''kuchenny'' - heh. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 22 Lutego 2012 Share Napisano 22 Lutego 2012 Hmm, ale kompresory są teraz bardzo małe, pudło 30x20x15. Ja taki mam i mieści się wszędzie, nawet do plecaka Co do nitów, to jednym z prostszych sposobów jest nawiercenie otworów i wprowadzenie w nie bardzo cienkiego drutu. Na dolnym włazie kierowcy był uchwyt do jego otwierania. Popatrz na zdjęcia: http://www.o5m6.de/bt_5.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
plastikk Napisano 18 Marca 2012 Autor Share Napisano 18 Marca 2012 Coś jak CM czyli porozjaśniałem pewne detale i panele: Może jeszcze do wieczora machnę koła na kolorowo... plastikk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
plastikk Napisano 25 Marca 2012 Autor Share Napisano 25 Marca 2012 Posiedziałem,podłubałem,pędzlem machłem tu i tam: I są tam trzy kolory... Trochę drobnicy: I czołg szybki nabrał konfiguracji szosowej: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kub Napisano 25 Marca 2012 Share Napisano 25 Marca 2012 Fajnie się prezentuje. Też obecnie sklejam bt-5 tylko w wersji z rakietami jak wyjdzie to wrzucę galerię. Czy będziesz jeszcze brudził po przyklejeniu błotników? Od spodu błotniki też powinny być chyba zapylone. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 25 Marca 2012 Share Napisano 25 Marca 2012 Jesteś na dobrej drodze do ładnego modelu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzesiekW Napisano 25 Marca 2012 Share Napisano 25 Marca 2012 Bardzo ładny. I ta skala - super . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin93 Napisano 25 Marca 2012 Share Napisano 25 Marca 2012 Świetne brudzenie, jak dla mnie na 6+ z plusem. Czy mógł byś zdradzić mi tajemnice jak je wykonałeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
plastikk Napisano 25 Marca 2012 Autor Share Napisano 25 Marca 2012 Świetne brudzenie, jak dla mnie na 6+ z plusem. Czy mógł byś zdradzić mi tajemnice jak je wykonałeś? Wszystko to akryle Pactry min.weathering plus dark earth plus jakis piaskowy. Biorę taki pędzel: sztywny... Wycieram go jak do ''dry brusha'', ale ciut farby zostawiam i uderzam z góry w powierzchnię brudzoną.Im bliżej krawędzi dolnej tym gęstsze uderzenia.. Potem kolejna warstwa - już rzadziej i bardziej przypadkowo - inny kolor i na koniec ciut jasnego piasku... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 25 Marca 2012 Share Napisano 25 Marca 2012 hehehe, technika starożytna, mi znana od 32 lat Jak byłem piękny i młody tak brudziłem Matchboxy startymi kredkami z klejem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
plastikk Napisano 25 Marca 2012 Autor Share Napisano 25 Marca 2012 hehehe, technika starożytna,.. Jak byłem piękny i młody tak brudziłem Matchboxy startymi kredkami z klejem. Starożytna czy nie - efekt zadowalający bez tych wszechobecnych magicznych środków...Młody duchem to ja dalej jestem...czy piękny to: Wyjście z ''undergroundu'' Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
plastikk Napisano 31 Marca 2012 Autor Share Napisano 31 Marca 2012 Sido,kalka.sido: Bliżej nie określony pojazd RKKA,powiedzmy wczesna wiosna 1940 roku... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michał96 Napisano 31 Marca 2012 Share Napisano 31 Marca 2012 No i super wygląda Fajnie wyglądają te rozjaśnione pędzlem panele. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 31 Marca 2012 Share Napisano 31 Marca 2012 Jest dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
plastikk Napisano 10 Kwietnia 2012 Autor Share Napisano 10 Kwietnia 2012 Po łoszu i z błotnikami: Tylko dlaczego momentami łosz mi zszarzał?? Konfiguracja końcowa - będzie kołowy... I ''nowa'' zabawka po cichu klepana w kuchennym warsztacie: Lubię mieć alternatywę w dłubaniu. Trochę tu,trochę tam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 10 Kwietnia 2012 Share Napisano 10 Kwietnia 2012 Się podoba, tylko jeszcze zróżnicuj trochę kolor tłumika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
plastikk Napisano 10 Kwietnia 2012 Autor Share Napisano 10 Kwietnia 2012 Się podoba, tylko jeszcze zróżnicuj trochę kolor tłumika. Tak,tak - postaram się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
plastikk Napisano 20 Kwietnia 2012 Autor Share Napisano 20 Kwietnia 2012 Mocujemy gąski: Troki to pocięta na paseczki folia z zamknięcia żelków ''Vibovit'' - za co dziękuję moim dzieciaczkom. Na razie na jednej stronie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysztof Szymański Napisano 24 Kwietnia 2012 Share Napisano 24 Kwietnia 2012 hehehe, technika starożytna, mi znana od 32 lat Jak byłem piękny i młody tak brudziłem Matchboxy startymi kredkami z klejem. Toż to starożytni zbudowali piramidy ;-) Nie wszystko co jest stare jest złe . Mnie sie podoba i czekam na finisz :-) Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi