Firefly Vc Napisano 22 Lutego 2012 Share Napisano 22 Lutego 2012 Witam wszystkich serdecznie.O samym modelu na piszę bardzo krótko jest to StuG ausf G z firmy Tamiya w skali 1:35.Model wykonałem bardzo dawno temu (był pierwszym jaki wykonałem i pomalowałem areografem) w czasach gimnazjum.Po pewnym czasie i paru konkursach przyszła mi myśl by wykonać model od nowa (poprawić nie do rubki wieku młodzieńczego i dodać coś jeszcze).Fotografie przedstawiają aktualny stan prac nad reanimacją/rekonstrukcją modelu. To co już wykonałem w modelu: Wykonałem zimmerit lutownicą z trójkątnym grotem ,, na sposób taty ;),, Nowe gąski (osobne ogniwa) z firmy Tristar. Schützen-y wykonałem z arkuszy polistyrenu. Trójkątną osłonę wieżyczki dowódcy wykonałe z miliputa. Frontowe osłony betonowe przedziału bojowego również wykonałem z milliputa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 22 Lutego 2012 Share Napisano 22 Lutego 2012 Oj będzie się działo. Gąsienice masz już założone na sztywno, czy są jeszcze w kawałkach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
templess Napisano 22 Lutego 2012 Share Napisano 22 Lutego 2012 Myślałem że zajmiesz się teraz esdekiem do paka. Ale zasiadam i obserwuje. Ciekawa metoda na zimmerit. Osobiście bym się obawiał ze uszkodzę model.Pozostaje już taki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Is-7 Napisano 22 Lutego 2012 Share Napisano 22 Lutego 2012 Fajny zimm, ale jak go nie uszkodzisz to Kiedy skończysz jadzię ? ? ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Firefly Vc Napisano 22 Lutego 2012 Autor Share Napisano 22 Lutego 2012 Tak gąsienice ma złożone na sztywno ale tak by je zdjąć do malowania.Na Hanomaga mnie teraz nie stać.Na razię nie myślę o pod niszczaniu zimmeritu a jagdpanthere skończę jak kupię farbki więc teraz to troszkę poczekam.Na razie będe kończył to co mam w szafie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 22 Lutego 2012 Share Napisano 22 Lutego 2012 Pomęczę cię jeszcze z tymi gąskami. Jak je zdejmiesz? Masz koła nie przyklejone i razem z kołami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Firefly Vc Napisano 22 Lutego 2012 Autor Share Napisano 22 Lutego 2012 Koła nie są przyklejona ani do gasienic ani do swoich miejsc ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Firefly Vc Napisano 22 Lutego 2012 Autor Share Napisano 22 Lutego 2012 A teraz z gratami na pace. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtas Napisano 23 Lutego 2012 Share Napisano 23 Lutego 2012 Witam.Fajnie to wszystko wyglada szczegolnie z tymi pakunkami.Nie wiem czy zimm nie jest troche za gruby tzn jakby go przeskalowac.Wiem ze ciezko jest przeliczac wszystko w modelach 1:35.Byc moze jest to wrazenie na fotkach ale w razie czego uwazaj z washem-on tylko moze to poglebic. P.S.Widze ze koszyk zrobiony ta sama metoda-wyglada Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Firefly Vc Napisano 23 Lutego 2012 Autor Share Napisano 23 Lutego 2012 Witam.Fajnie to wszystko wyglada szczegolnie z tymi pakunkami.Nie wiem czy zimm nie jest troche za gruby tzn jakby go przeskalowac.Wiem ze ciezko jest przeliczac wszystko w modelach 1:35.Byc moze jest to wrazenie na fotkach ale w razie czego uwazaj z washem-on tylko moze to poglebic.P.S.Widze ze koszyk zrobiony ta sama metoda-wyglada Może tak może nie dla mnie to nie ma znaczenia.Jest to model który jest relaksacyjny i chcę go uratować od śmietnika ale dzięki za zainteresowanie. A Washa nigdy nie używałem i używać nie będe nie podoba mi się to. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 23 Lutego 2012 Share Napisano 23 Lutego 2012 Koszyk wymiata. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek14147 Napisano 23 Lutego 2012 Share Napisano 23 Lutego 2012 Na pierwszych zdjęciach też mnie zastanawiał ten zimmerit, w sensie czy nie jest za głęboki. Jednak na późniejszych fotkach, gdzie jest więcej zbliżeń wydaje się być w porządku. Fajnie Ci wyszedł koszyk. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Firefly Vc Napisano 23 Lutego 2012 Autor Share Napisano 23 Lutego 2012 Dzięki panowie za ten koszyk . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek_gnr Napisano 24 Lutego 2012 Share Napisano 24 Lutego 2012 bardzo ladnie. Moglbyś jeszcze dorobić uchwyt wiadra z tyłu z drucika bo ten jest nieco zbyt pancerny ; ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Firefly Vc Napisano 16 Sierpnia 2012 Autor Share Napisano 16 Sierpnia 2012 Już po malowany jeszcze trochę pracy i koniec Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GeraltofPoland Napisano 16 Sierpnia 2012 Share Napisano 16 Sierpnia 2012 Nie wiem czemu, ale nie wyświetlają mi się dwie pierwsze partie zdjęć. W innych twoich tematach też mam problemy z obrazkami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Firefly Vc Napisano 16 Sierpnia 2012 Autor Share Napisano 16 Sierpnia 2012 Sorry ale fotki się poszły wozić, obiecuje że się to nie powtórzy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GeraltofPoland Napisano 16 Sierpnia 2012 Share Napisano 16 Sierpnia 2012 Już myślałem, że to coś z moją przeglądarką. Szkoda, że nie ma zdjęć, bo twoje starsze modele mi się podobały. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Firefly Vc Napisano 16 Sierpnia 2012 Autor Share Napisano 16 Sierpnia 2012 Nie martw się porobię nowe i je do rzucę do innych tematów.Nie zdawałem sobie sprawy że komuś się podobają moje modele,ja uważam się za marnego modelarza.Dzięki serdeczne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi