Bushi Napisano 23 Lutego 2012 Share Napisano 23 Lutego 2012 Przedstawiam mój ostatnio wykonany model czołgu T-70M. Producent UM/MT. Skala 1/72. Wykonanie pudełkowe z kilkoma dodatkami wykonanymi własnoręcznie. Malowanie - dowództwo 8 Brygady Lekkiej Artylerii Samobieżnej - Białoruś początek 1944 roku. Zdjęcia oryginału i skan tablicy barwnej: Zdjęcia modelu Model ma już okopcony wydech i pordzewiałe tłumiki. Zdjęcia poniżej zrobiłem chwilkę przed końcem prac bo poprawiła się pogoda i łatwiej było o dobre światło. reszta do poklikania Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek14147 Napisano 23 Lutego 2012 Share Napisano 23 Lutego 2012 Co mi się podoba to na pewno brudzenie kół i gąsienic. Zimowy kamuflaż też jak najbardziej pozytywnie, z tym że mi tutaj brakuje jakiegoś mocniejszego akcentu, żeby zróżnicować powierzchnie modelu, np mocniejszy wash, małe zacieki czy może drobne obicia. Błotniki zgaduję, że sam z zrobiłeś z blaszki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik_69 Napisano 23 Lutego 2012 Share Napisano 23 Lutego 2012 Witam Całkiem nieźle wykonana scenka. Prosta, ale klimatyczna. Podoba mi się, aczkolwiek mam podobne uwagi jak kolega Tomek. T-70-tce brakuje trochę życia. Wygląda bardzo jednolicie i brakuje jej smaczków. Przydałyby się jakieś okopcenia i wspomniane zacieki. Może delikatna rdza... Przydałoby się również przemalować metalowe elementy Pepeszy na czarno. Poza tym całkiem fajnie Pozdrawiam Kornik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zaszczyt Napisano 23 Lutego 2012 Share Napisano 23 Lutego 2012 Ładny model scenka też dobra w swej prostocie natomiast kolor czołgu przypomina mi bardziej oszronienie niż kamuflaż zimowy. Gratuluje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 23 Lutego 2012 Share Napisano 23 Lutego 2012 Jak wyżej - przydałoby się trochę to kamo urozmaicić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
plastikk Napisano 23 Lutego 2012 Share Napisano 23 Lutego 2012 Podpinam się do opinii kolegów. Trzymasz poziom. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mierzu Napisano 23 Lutego 2012 Share Napisano 23 Lutego 2012 Detale utonęły w zimowym kamuflażu i o ile w rzeczywistym świecie to zaleta, tutaj trochę jednak brakuje podkreślenia detali, wszelkich zakamarków etc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bushi Napisano 24 Lutego 2012 Autor Share Napisano 24 Lutego 2012 Dorzucam nowe fotki. Model dostał kawał pnia. Z tego co widać na fotce poniżej ten egzemplarz jeździł z solidnym kawałem drewna na błotniku. Wash jak najbardziej jest (w dodatku czarny). W zależności od fotografii jest po prostu lepiej bądź gorzej widoczny. W niektórych miejscach został po prostu przyprószony śniegiem. Śnieg wpada we wszystkie zagłębienia, dlatego wydaje mi się, że na tym modelu to naturalnie wygląda. Błotniki nie są z blachy, pomimo ryzyka utraty palców pocieniłem skalpelem firmówki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 24 Lutego 2012 Share Napisano 24 Lutego 2012 Wysoki poziom. Oglądając w biegu można dojść do wniosku, że to 1/35. Ogólnie model zrobił na mnie dobre wrażenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pawel90 Napisano 25 Lutego 2012 Share Napisano 25 Lutego 2012 Model bardzo fajny, tylko popraw wojakowi pepeszkę bo z deczka jest wygięta, chyba że ma tak zza winkla strzelać (jak w 9 Kompanii? ). Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 4 Marca 2012 Share Napisano 4 Marca 2012 Nie wiem o co chodzi z tym kamo kolegom, ale jak dla mnie jest ono ok, zwykłe wapno. Pamiętajcie, że ono się zmywało i ścierało i nie zawsze było go pod dostatkiem. Zresztą wystarczy pooglądać fotki z okresu zimy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi