koralgol4 Napisano 26 Lutego 2012 Share Napisano 26 Lutego 2012 (edytowane) Przedstawiam najazd lewego skrzydła wojsk Macedońskich w trakcie bitwy pod Issos, decydującego starcia Greków z Persami. Figurki Zvezdy, reszta inwencja własna. Przedstawiam najazd lewego skrzydła wojsk Macedońskich w trakcie bitwy pod Issos, decydującego starcia Greków z Persami. Figurki Zvezdy, reszta inwencja własna. Edytowane 26 Lutego 2012 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sofa Napisano 26 Lutego 2012 Share Napisano 26 Lutego 2012 Bardzo ładne, szczególnie na taka skalę. Figurki bardzo fajne Co prawda niektórzy z kawalerzystów maja pozy nie na szarże jeszcze niedojechali, a juz tną mieczami. PS. Z czego zrobiona jest woda? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 26 Lutego 2012 Share Napisano 26 Lutego 2012 Bardzo ciekawa dioramka. Jako że skala nie moja to trudno mi oceniać, bo ja mam problemy z figurkami 1/35. Jednak bardzo mnie intryguje jak zrobiłeś fale i morze. Możesz trochę na ten temat napisać. Czytałem już kilka poradników, lae zawsze warto dowiedziec się czegoś nowego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gulus Napisano 26 Lutego 2012 Share Napisano 26 Lutego 2012 Fajne, na prawdę fajne. Tylko nie wiem, dokąd oni pędzą. Zabrakło, jak by to określić, części dalszej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
koralgol4 Napisano 27 Lutego 2012 Autor Share Napisano 27 Lutego 2012 Dzięki za komentarze, zastanawiałem się czy taka odmienna od II wojennej tematyka przyciągnie kogokolwiek ;) Woda to silikon. Postaram się kiedyś wykonać taki instruktażowy tutorial jak zrobić m.in. taką wodę. Co zachowania kawalerii to jest to jak wiadomo malutki obraz przedsmaku bitwy, diorama prezentuje tylko skrawek całości, którą nie trudno sobie wyobrazić. Przyjąłem założenie, że kawaleria jest już bardzo blisko wroga, stąd takie pozy gotowych do ataku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kub Napisano 3 Marca 2012 Share Napisano 3 Marca 2012 Po pierwsze fajnie że coś nie II-wojennego. Po drugie scenka fajne się prezentuje. Niestety wpadło ci lekkie przekłamanie historyczne. W bitwie pod Issos na lewym skrzydle armii greckiej skrzydłach walczyły tylko formacje kawalerii a piechota była głębiej w lądzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michukosa Napisano 3 Marca 2012 Share Napisano 3 Marca 2012 Dioramka świetna , figurki również. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
simpl Napisano 8 Marca 2012 Share Napisano 8 Marca 2012 Witam. Choć tematyka i skala jest mi kompletnie obca podoba mi się Twoja diorama. Bardzo pozytywna wrażenie zrobiła na mnie woda. Wygląda bardzo realistycznie. Przyczepię się natomiast do braku śladów po kopytach na ziemi. Pędzące konie na pewno by takie zostawiły. Niemniej jednak gratuluję udanego projektu. Pozdrawiam Szymek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
koralgol4 Napisano 10 Marca 2012 Autor Share Napisano 10 Marca 2012 Dzięki za pozytywne i pouczające komentarze, wiele mnie ta praca nauczyła i kolejne postaram się zrobić poprawiając błędy. kub - masz rację, piechotę wrzuciłem trochę na siłę aby tylko pokazać próbkę jej postaci. Fakt że na tym skrzydle jej nie było, mam nadzieję, że mi tą mała fantazję wybaczycie;) simpl - ślady po kopytach są choć może na fotkach nie widać ich zbyt wyraźnie, fakt ziemia mogła by być nieco bardziej poharatana w ich miejscu. ;) Woda wbrew pozorom nie jest trudna do zrobienia w takiej postaci, pierwszy raz używałem do tego silikonu i powiem szczerze, że bardzo dobrze się z nim pracuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
legioner Napisano 15 Marca 2012 Share Napisano 15 Marca 2012 Powiem to tak z daleka prezentuje się nie źle,a po przyjrzeniu się bliżej,zauważyłem parę niedociągnięć ,a mianowicie ,kamienie na plaży są jak dla mnie za wielkie wyglądają raczej jak głazy,a reszta terenu jest zarówna,piasek na plaży jest, jego ziarna są także zadurzę ,woda wygląda w miarę skoda ze końcówki fal nie są bardziej spienione a co do figurek to dowódca falangi chyba się zadumał podczas ataku,4 jeździec chyba coś chce upolować patrząc w ziemie lub kogoś, coś? nadziać.Broń wygląda mi raczej na aluminiową ,grot włóczni i mieczy( głownia}. A i brak splądrowanej ziemi przez konie i brak określonego celu ataku. Ogólnie podoba mi się średnio.Ale ciekawy zamysł. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bronek Napisano 16 Marca 2012 Share Napisano 16 Marca 2012 Witam. Bardzo ładna praca. Kawał dobrej roboty. I jak napisali wcześniej - odskocznia od czasów II wojny. Panie legioner - "wyczuwam" w Twoim poście, że na siłę szukasz byle czego, żeby tylko się przyczepić do wspaniałej pracy, albo może zazdrość przez Ciebie przemawia ?. kamienie wyglądają dobrze, fale nie są bardziej spienione - bo chyba nie było sztormu, a wody przy brzegu , nawet jeśli są kamienie nie jest tak bardzo spieniona ( oczywiście jeżeli nie ma silnego wiatru ), jeźdźcy na koniu nie gapią się przed siebie ciągle, ten akurat spojrzał w dół i autor pracy dobrze to pokazał, ślady po kopytach koni są widoczne. Brak określonego celu ataku - hmm - to jest dobre. Może trzeba dać kierunkowskaz ? Wystarczy trochę " ruszyć" głową i wyobrazić sobie, że gdzieś są przeciwnicy i zaraz dojdzie do starcia ( mi akurat to pomogło ). Jak dla mnie- super praca. Malowanie figurek - to już mistrzostwo świata. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 23 Marca 2012 Share Napisano 23 Marca 2012 Jak dla mnie bomba i bardzo dobrze, że nie jest to kolejna IIWŚ. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kacperek315 Napisano 27 Marca 2012 Share Napisano 27 Marca 2012 Super. Bardzo lubię takie klimaty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi