MrDyzio Napisano 27 Lutego 2012 Share Napisano 27 Lutego 2012 Jakiś czas temu dostałem od znajomego worek figurek w skali 1/72. Ku mojemu zaskoczeniu, znalazłem wśród nich metalową figurkę Games Workshop z serii Lord of the Rings. Figurka niestety wyglądała na niekompletną i przez jakiś czas nie miałem pomysłu co z nią zrobić. Któregoś dnia robiłem porządki w pudełkach z resztkami i znalazłem jakieś pozstałości figurek w 1/35. Pośród nich znalazłem kilka sztuk broni, torby i ładownice. Czemu by ich nie użyć do doposażenia niemal zapomnianej figurki? I tak powstał Mordor Stormtrooper Przerobiłem nieco ramiona, rozwierciłem przestrzeń między ręką a zbroją i dopasowałem dłonie. Ubytki zapchałem green stuffem i zacząłem dopasażać biedaka Dostał ruski pistolet maszynowy, torby i ładownicę w promocji. Potem poszło szybciutko. Ppdkład i zabawa z kolorami. Zdecydowałem się też zmajstrować małą podstawkę (jak zwykle). Jakieś drobiazgi z zestawu Citadel do podstawek, pień z gałązki krzaczka, trawa Silflor i pigmenty. Szybko i dla zabawy! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej_LK Napisano 27 Lutego 2012 Share Napisano 27 Lutego 2012 super pomysł! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik_69 Napisano 27 Lutego 2012 Share Napisano 27 Lutego 2012 No żeby tak z Pepeesem na bosych Hobbitów. Nieładnie Przyłączam się do opinii Andrzeja. Ciekawy pomysł i fajne wykonanie Gratuluję! Kornik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skoti Napisano 27 Lutego 2012 Share Napisano 27 Lutego 2012 rewelacja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LordDisneyland Napisano 27 Lutego 2012 Share Napisano 27 Lutego 2012 Straaaaszny jest Szkoda, ze fotosy tylko z góry, bo chciałbym spojrzeć zagrożeniu prosto w twarz Fajnie, że nie ma porostów, bardzo się poprawiły twoje podstawki... Sympatyczny pomysł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dumapolski Napisano 27 Lutego 2012 Share Napisano 27 Lutego 2012 Bardzo dobrze to wygląda. Kogo ta figurka miała w oryginale przedstawiać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MrDyzio Napisano 27 Lutego 2012 Autor Share Napisano 27 Lutego 2012 Fajnie, że się wszystkim spodobał Dzięki koledzy No żeby tak z Pepeesem na bosych Hobbitów. Nieładnie To po to by ich bronić przed niecnym wyzyskiem Straaaaszny jest Szkoda, ze fotosy tylko z góry, bo chciałbym spojrzeć zagrożeniu prosto w twarz Fajnie, że nie ma porostów, bardzo się poprawiły twoje podstawki... Sympatyczny pomysł Hmm, porosty pojawiły się tylko 3 razy i to 3 lata temu, gdy świeżo powróciłem do modelowania po dłuuugiej przerwie. Chyba Ci umknęły moje pancerki w 1/72... Fotki były robione na szybciocha, późną wieczorową porą. Drogi Lordzie, na Twe specjalne życzenia - atak od przodu Kogo ta figurka miała w oryginale przedstawiać? Orka z Mordoru... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LordDisneyland Napisano 28 Lutego 2012 Share Napisano 28 Lutego 2012 Dzięki za zaspokojenie mej ciekawości , fajny jest. Swoją drogą, czy nie korciło cię, by dodać do tych sandałów jakieś białe skarpeciochy ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MrDyzio Napisano 28 Lutego 2012 Autor Share Napisano 28 Lutego 2012 Dzięki za zaspokojenie mej ciekawości , fajny jest. Swoją drogą, czy nie korciło cię, by dodać do tych sandałów jakieś białe skarpeciochy ? Nie ma sprawy. Skarpeciochy by nie przeszły, bo skończyły mi się czarne mokasyny z frędzelkami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi