mimi123 Posted March 2, 2012 Share Posted March 2, 2012 Hej, Mój chłopak włożył w ten model sporo pracy, myślę że warto go tu pokazać;) Pozdrawiam;) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mikolaj75 Posted March 2, 2012 Share Posted March 2, 2012 Droga mimi, a czy Twój chłopak był tak miły i Ciebie umieścił na nose-arcie? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mimi123 Posted March 2, 2012 Author Share Posted March 2, 2012 tak, tak, to prawie idealne odwzorowanie mnie;p Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
KilY Posted March 2, 2012 Share Posted March 2, 2012 W sumie jak sie wkłada dużo pracy w model, to potem zawsze warto włozyć jeszcze trochę wysilku i zrobić dobre zdjęcia przy dziennym świetle. Ale ogólnie prezentuje się fajnie, choć przydałoby mu się trochę życia, dodając wash i ślady eksploatacji. Z minusów, które widzę na tej Little Miss Mischief to: - Lufy karabinów można by pomalować jednak w kolorze gunmetal, a nie na srebrno. - Końcówki śmigieł można poprawić, bo spod żółtej farby prześwituje czarna. - Skrzydła i osłony silników strasznie popaćkane brązową farbą od wydechów. - Błyszczące kalki na ogonie. - Niewyszlifowane ślady po szpachlowaniu połówek kadłuba. - Ten brak lewej osłony silnika na lewym skrzydle to specjalnie? Jeśli tak, to po co? - Dość nierówne przejścia między kolorami (warto korzystac z masskowania taśmą), co się dość rzuca w oczy, przy tak dużym modelu. - Brak anten. - Brakuje na tylnej dokoptowanej części kadłuba śladów zielonej farby po zamalowanych numerach poprzedniej maszyny. - Srebrna/szara farba na spodzie opon? Można by ten samolot zrobić bardziej starannie, szczególnie, że jest to maszyna znana, a co za tym idzie bardzo dobrze udokumentowana. Jednak ogólnie trójka z plusem, na zachętę, bo takie samoloty zawsze cieszą oko :-) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Topper Harley Posted March 2, 2012 Share Posted March 2, 2012 widać włożone sporo pracy jak i kilka niedociągnięć, ale ogólnie cieszy oko Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dumapolski Posted March 2, 2012 Share Posted March 2, 2012 Niedociągnięcia są, według mnie najbardziej rażą brązowe plamy z wydechów. Może namów Swojego chłopaka, żeby to zamalował i rzadką czarną farbą zrobił smugi. Co do opon, to myślę, że farba zeszła w wyniku tarcia o podłoże. Ode mnie 4- na zachętę. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mimi123 Posted March 3, 2012 Author Share Posted March 3, 2012 tak, brak osłony specjalny, gdyż po niedużych poproawkach mamy zamiar zrobic do niego dioramę, a opony nie są malowane srebrnym kolorem tylko są spiłowane(spodu opon nie będzie widać na dioramie;)) śleady eksploatacji są już wykonane, jednak zdjęcia zostały zrobione przed ich wykonaniem;) dzięki za ocenę, przekaże chłopakowi ewentualne poprawki;) dzięki za zachętę;) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Piter Posted March 3, 2012 Share Posted March 3, 2012 Przede wszystkim 5 za temat . Wykonanie... hmm... no pewnie, że można się przyczepić, ale nie będę się tutaj rozpisywał. Na pewno na pochwałę zasługuje fakt, że model był robiony "zgodnie z instrukcją". Wielu początkujących modelarzy daje się ponieść fantazji, przez co powstaje potworek ubabrany washami, z dziwnymi wystającymi elementami udającymi dorobione elementy, często pomalowany w kosmiczny kamuflaż niemający nic wspólnego z rzeczywistością. Tutaj tego niema - widać konsekwencje w działaniu i dążenie do wykonania poprawnego modelu. Chłopaki już wymienili po części błędy, więc "kubełek zimnej wody" był i niema co powtarzać. Ja jestem na tak Mimi - przekaż facetowi, że będą z niego ludzie (modelarze) i jeśli chce się pozbyć części, które zostały z tego zestawu to chętnie przyjmę . A tu taki mały bonus (co prawda nie z wersji G) z pewnym noseart'em - takie cuś sobie wisi u mnie na jednej ze ścian : Pozdrawiam i powodzenia Piotrek P.S. Ten bombowiec to kawał niezłej historii i ma to coś w sobie... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Karol Posted March 3, 2012 Share Posted March 3, 2012 Brawa za wybór tematu oraz odwagę bo zestaw chociażby z racji dużej ilości elementów oraz gabarytów (jak na 1/72) do łatwych nie należy. Koledzy wyżej napisali o zagadnieniach jakie warto poprawić w przyszłych projektach. Mam nadzieję, że za jakiś czas doczekamy się kolejnego 4 silnikowca Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
KilY Posted March 3, 2012 Share Posted March 3, 2012 No i czekamy na lepsze zdjęcia, już z poprawkami i dioramą, wtedy na pewno będzie już na co popatrzeć. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts