maciol Napisano 2 Marca 2012 Share Napisano 2 Marca 2012 Witam, Zabieram się za sklejanie mojego drugiego modelu w "karierze", Będzie to Volvo ( jak w tytule ) Mam zamiar zrobic je praktycznie z pudła, bez rewelacji, aczkolwiek bez kalek no i kolorystyka jeszcze nie wybrana, ale na pewno będzie inna niż na obrazku. No, to tyle gadania, teraz zdjęcia: ( jeszcze nic właściwie nie zrobiłem, więc dzis tylko pudło i in-box a zdjęcia moze jutro albo w najbliższym czasie ) : pudło: części 1: ( nie rozpakowane z folii ) części 2 ( + opony - dziwne rozwiązanie według mnie w Revellu o wiele lepiej je pakują...) kalki + instrukcja ( jak ktoś by chciał to moge dać rozłożonej fotki ) : kalki ( zbliżenie sie nie udało ale nie chce mi sie teraz poprawiac, sorki, bd niewyraznie ): No, to na tyle dzisiaj z mojej strony, pozdrawiam i liczę na zainteresowanie pozdrawiam, maciol Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mark666 Napisano 3 Marca 2012 Share Napisano 3 Marca 2012 Fotki nie "chodzą" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciol Napisano 3 Marca 2012 Autor Share Napisano 3 Marca 2012 to dziwne bo u mnie działają normalnie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grubyjg Napisano 3 Marca 2012 Share Napisano 3 Marca 2012 Kolejny Volviak, szkoda że zdjęcia nie wyświetlają się, możesz to poprawić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dzacek1841 Napisano 3 Marca 2012 Share Napisano 3 Marca 2012 U mnie się wyświetlają zdjęcia, ale nadają się do działu "in box". Pozdrawiam Jacek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciol Napisano 3 Marca 2012 Autor Share Napisano 3 Marca 2012 przy okazji wstawiania kolejnych fotek spróbuję coś zmienić... Dzacekowi1841 sie wyswietlają... hmm, dziwne. teraz sprobuje je shostować gdzie indziej moze w picasie czy cos. dzisiaj dokanczam silnik i wieczorem albo popoludniu wstawie zdjęcia, pzdr. P.S. To sa na początku zdjecia typu InBox bo jeszcze wlasciwie nic nie zrobilem a w niektorych tematach widzialem ze tak robia na poczatku uzytkownicy ze wstawiaja inboxy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szakal85 Napisano 3 Marca 2012 Share Napisano 3 Marca 2012 U mnie też zdjęcia się nie otworzyły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciol Napisano 3 Marca 2012 Autor Share Napisano 3 Marca 2012 mały UP. silnik już siedzi w ramie, wiekszosc części pomalowałem na czarno spray'em, więc rewelacji nie ma, zresztą widać na fotkach: jutro biorę się za chłodnicę i resztę jeszcze nie wiem ile sie uda zrobić ale tez wstawię fotki; a propos fotek - teraz hostowałem na picasie - piszcie czy dzialają. pzdr. EDIT: O, Boże jakie małe wyszły... zawsze jakieś problemy! widzicie je chociaż? juztro poprawie, przepraszam :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamilex5 Napisano 3 Marca 2012 Share Napisano 3 Marca 2012 Zdjęcie jako zdjęcie widać ale już szczegółów to niestety nie widać. Powiększ jutro tak jak mówiłeś i będzie o niebo lepiej, na picturepush.com możesz wstawić foty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciol Napisano 4 Marca 2012 Autor Share Napisano 4 Marca 2012 Ok, teraz wstawiam uploadowane na picturepush.com czy taka wielkość jest zgodna z regulaminem, wydaje mi się że tak: "9. Na forum Modelwork.pl użytkownicy w postach wstawiają widoczne zdjęcia (o maksymalnym rozmiarze w poziomie 1024 pikseli) lub miniatury do zdjęć umieszczonych na stronach komercyjnych lub prywatnych. Fotografie nie spełniające tego wymogu, mogą być usunięte z forum bez ostrzeżenia. " a to ma dokladnie 1024 w poziomie... chyba bd OK... W ramie zostaly wywiercone dodatkowe otwory - tak jak w instrukcji bylo napsane, aby zrobić, dzisiaj, jak juz pisałem, zawieszenie i moze uda sie kola zamontować, pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciol Napisano 11 Marca 2012 Autor Share Napisano 11 Marca 2012 Witam ponownie, co tak cicho? nikt się nie interesuje? wybrałem dzisiaj kolorystykę dla mojego Volvo, bedzie to mniej wiecej taki pomarańcz: lub taki granatowy: lub odcień szarości//srebrny: a wnętrze będzie jasne - beżowe ze wstawkami drewna, jak tu, tylko to jest za ciemne i szare: osobiście moim faworytem jest pomarańcz, co wy o tym sądzicie? jak myślicie, jaką farbę zakupić, by uzyskać takie kolory? pzdr. i przepraszam za tyle pytań maciol Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dzacek1841 Napisano 11 Marca 2012 Share Napisano 11 Marca 2012 wybrałeś ładne metaliczne kolory żeby osiągnąć taki efekt musisz się sporo napracować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciol Napisano 11 Marca 2012 Autor Share Napisano 11 Marca 2012 no tak, a jaką firmę? tamiya? na to bezbarwny? jakiś podkład? sory nie znam sie jeszcze, prosze o dokladne instrukcje :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MartiniOCP Napisano 11 Marca 2012 Share Napisano 11 Marca 2012 Ja jestem zauroczony pomarańczem. Byłby czad jakbyś dorwał właśnie ten odcień z profesjonalnej mieszalni lakierów samochodowych. Jak nie masz aero to popatrz za jakimś spreyami. Osobiście polecałbym Tamiykę (drogo, ale przygody masz raczej z głowy). Kolega Mark666 robi piękne rzeczy używając farb Motipa. pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jakub97 Napisano 11 Marca 2012 Share Napisano 11 Marca 2012 O tego mi było trzeba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciol Napisano 12 Marca 2012 Autor Share Napisano 12 Marca 2012 O tego mi było trzeba. czego dokładnie? no niestety aerografu nie mam, moze moglbym dostac na swieta teraz... hm, no nie wiem, zobacze co da sie zrobić, a jak nie to poszukam spray'ów odpowiednich ale jeszcze mam troche czasu, bo do kabinki jeszcze troszke czasu zostalo... postaram sie wrzucuc zdjecia w tym tygodniu, moze juz bedzie skonczony silnik pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kuba115 Napisano 12 Marca 2012 Share Napisano 12 Marca 2012 Uwielbiam kolory niebieskie/granatowe,ale mnie zauroczyła ostatnia propozycja jak byś tak model pomalował to kolorek byłby niepowtarzalny i bardzo ładny . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomeka6 Napisano 12 Marca 2012 Share Napisano 12 Marca 2012 Ford Vista Orange firmy Holts-Dupli Color. Tylko pamietaj, do takich kolorow dawaj raczej bialy podklad (w ostatecznosci jasny szary). Jakbys mial aero to polecilbym wybrac cos z kolorow motocyklowych (np. Aprilia candy orange). Mozesz jeszcze sprobowac tu: http://www.houseofkolor.com/index.jsp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciol Napisano 12 Marca 2012 Autor Share Napisano 12 Marca 2012 dzięki tomek - krótko i na temat ; ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mark666 Napisano 13 Marca 2012 Share Napisano 13 Marca 2012 Ja bym wybrał ten granatowy. Ale to przede wszystkim Ty masz być zadowolony z modelu. Powodzenia w budowie , trzymam kciuki za malowanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RapToWny Napisano 13 Marca 2012 Share Napisano 13 Marca 2012 Mi osobiście najbardziej do gustu przypadł pomarańczowy. Ale Mark666 ma rację, aby tobie sie podobało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciol Napisano 9 Kwietnia 2012 Autor Share Napisano 9 Kwietnia 2012 Witam, postanowiłem się odezwać i tutaj; pierwsze - nie ma zdjęć, bo będę musiał je wstawić z kafejki jakiejś internetowej - mam limit na internet na transmisję danych i jak prześlę jakieś fotki to niestety, ale potem właściwie nie mam internetu ;( drugie - prace mozolnie do przodu - mozolnie, bo nie mialem odpowiednich farbek do wnętrza, poza tym czasem brak weny itp. trzecie - jutro jadę na modelarskie zakupy - święta zasiliły moj portfel - wychodze na finansową prostą - o ile moge tak powiedziec majac... 15 lat jezeli obczaje jakas kafeje czy cosik to wstawie fotki, pozdrawiam maciol Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
irizar Napisano 9 Kwietnia 2012 Share Napisano 9 Kwietnia 2012 Masz trochę biegania Powodzenia. Pamiętaj, że model robisz na swoją półkę ;) Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciol Napisano 10 Kwietnia 2012 Autor Share Napisano 10 Kwietnia 2012 Już po zakupach. Szczegóły potem, teraz nie mam czasu, powiedzcie tylko: JAKI POLECACIE PODKŁAD JAKIŚ BIAŁY Z JAKIEGO SKLEPU INTERNETOWEGO ZAMOWIĆ PROSZE O PROPOZYCJE pozdrawiam licze na szybkie info Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzychu126 Napisano 10 Kwietnia 2012 Share Napisano 10 Kwietnia 2012 Ja używam jakiegokolwiek podkładu w sprayu, miałem już czarny, szary i biały, pytałem sie faceta o taki który nie zeżre mi plastiku to polecał mi każdy spray na którym było napisane "podkład". Malowałem na goły plastik nawet sprayem antykorozyjnym. Co do marki to uzywałem między innymi Car-Lac, puszka 400ml za 15 - 20 zeta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi