Firefly Vc Napisano 5 Marca 2012 Share Napisano 5 Marca 2012 Witam wszystkich po raz kolejny.Rozpoczynam kolejny warsztat z modelem JagdPanther-y.Tym razem jest to żadka wersja mid (mniejszy kołnierz jarzma przykręcany na osiem srub),widaiałęm w necie tylko jeden model tego typu.Gdy dostrzegłem tą subtelną zmianę na zdjęciach archiwalnych tego kołnierzu jarzma zapragnąłem mieć tą wersjię w swojej kolekcji Jagdpanther.Aby wykonać tą wersję modelu do kupiłem nowe jarzmo z firmy Panzer Art(Straszna niedoróbka produktu).Aby za montować jarzmo w modelu trzeba się trochę na pocić ,trzeba przerobić stary otworu jarzma ja swój model wykonałem z wersji early.Co mogę jeszcze napisać narazie to dopiero początek przewiduje jeszcze pare do datków do modelu by wyglądał jak orginał.Życzę miłego śledzenia wątku ponieważ bedzie się trochę działo i przyda mi się pomoc przy tej wersji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
templess Napisano 5 Marca 2012 Share Napisano 5 Marca 2012 To produkuje się siostrzyczka dla poprzedniej jagi .Rzeczywiście ciekawa wersja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Firefly Vc Napisano 5 Marca 2012 Autor Share Napisano 5 Marca 2012 (edytowane) Nie,bedzie chyba z inną.Myślę że zrobię mega diormkę z dwoma (mam już pięć i to jeszcze nie koniec).Na razie brakuje mi konkretnego malowania z archiwalnych zdjęć tej wersji wszystkie są dla mnie jedno kolorowe.Ja nie lubię jedno kolorowego kamuflażu na JagdPanther.Dla mnie wtedy wyglada bidnie i jak by była nie do kończona. Edytowane 5 Marca 2012 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
templess Napisano 5 Marca 2012 Share Napisano 5 Marca 2012 Znam ten ból . Mam 8 tygrysów i niebawem zaczynam następnego . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Firefly Vc Napisano 5 Marca 2012 Autor Share Napisano 5 Marca 2012 Hehehe to w takim razie witam w klubie .Ja mam trzy Tygrysy jeden jest nawet nawet a dwa pozostałe używam jako poligon warsztatowo-malarski. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RAFMEN Napisano 5 Marca 2012 Share Napisano 5 Marca 2012 Mniam smakowity modelik, będę zaglądał i KIBICUJE! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
verde Napisano 6 Marca 2012 Share Napisano 6 Marca 2012 No ciekawie się zapowiada Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Firefly Vc Napisano 6 Marca 2012 Autor Share Napisano 6 Marca 2012 Na razię tak,gorzej że nie mam pojazdu tej wersji na kturym od wzoruję swój model (detale i kamuflaż). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
verde Napisano 6 Marca 2012 Share Napisano 6 Marca 2012 Jak tylko znajdę jakieś zdjęcia to zaraz wrzucę obiecuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Firefly Vc Napisano 6 Marca 2012 Autor Share Napisano 6 Marca 2012 Mam fotki tej wersji ale tylko od przodu pojazdu(i bez osprzętu na burtach) i to tylko jedna fotka danego pojazdu.Chcę wykonać pojazd z osprzętem na burtach pojazdu i z mały (pierwszym) kołem na pinającym i z trzy kolorowym kamuflażem.Mam jeszcze problem z układem wydechowym niewiem jakiego typu powinen być i jakie powinny osłony tych rur. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 6 Marca 2012 Share Napisano 6 Marca 2012 No i jak tam postępy? Uwielbiam tą konstrukcję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Firefly Vc Napisano 6 Marca 2012 Autor Share Napisano 6 Marca 2012 Na razię stoję z braku paliwa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
verde Napisano 7 Marca 2012 Share Napisano 7 Marca 2012 Tu jest trochę fotek https://forum.ioh.pl/viewtopic.php?t=23621 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Firefly Vc Napisano 7 Marca 2012 Autor Share Napisano 7 Marca 2012 Wiem bo to ja je wkleiłem ale te co mam nie pomagają mi rozwiązać mojego dylematu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Firefly Vc Napisano 8 Maja 2012 Autor Share Napisano 8 Maja 2012 JagdPanther Ausf G z jarzmem Horst Schreibert już wiem jak się dokładnie nazywa ta wersja.Już prawie na wykonczeniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 9 Maja 2012 Share Napisano 9 Maja 2012 Maluje go w końcu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Firefly Vc Napisano 9 Maja 2012 Autor Share Napisano 9 Maja 2012 Przed tym modele jeszcze troche pracy spokojnie,na razie czekam na brakujące farby. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 11 Maja 2012 Share Napisano 11 Maja 2012 (edytowane) Maluje go w końcu. Przed tym modele jeszcze troche pracy spokojnie,na razie czekam na brakujące farby. http://www.pwm.org.pl/viewtopic.php?f=16&t=19166&start=30 Edytowane 12 Maja 2012 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rhinoceros Napisano 12 Maja 2012 Share Napisano 12 Maja 2012 Popracuj jeszcze nad zbyt mocno "napiętymi" gąsienicami... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dawid99 Napisano 12 Maja 2012 Share Napisano 12 Maja 2012 Kurde,nie mogę sie doczekać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi