bartek33365 Napisano 31 Marca 2012 Share Napisano 31 Marca 2012 Witam w warsztacie Karasia. Będę robił go prosto z pudła oczywiście w polskim malowaniu . Co do wyprasek jestem jakoś miło zaskoczony jest parę nadlewek ale jak będzie przy budowie to zobaczymy. Czas na inboxa. I to co na razie zrobiłem, wnętrze. Zostały zaszpachlowane ślady po wypychaczach i środek pomalowany Pactrą Polish Khaki II. Zabrałem się też za sklejanie kadłuba i skrzydeł ale ich zdjęcia wieczorem. CDN. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jarek38 Napisano 31 Marca 2012 Share Napisano 31 Marca 2012 Bardzo ładny modelik, powodzenia. Jakim kolorem pomalowałeś wnętrze?, wygląda bardzo jasne, a jeżeli zdecydowałeś się na kolor wnętrza khaki, to powinien być dużo ciemniejszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikolaj75 Napisano 31 Marca 2012 Share Napisano 31 Marca 2012 Ale Jarek - tak myślę, że w ostatecznym efekcie ten jaśniejszy kolor we wnętrzu może być dobrym posunięciem z uwagi na efekt skali i późniejsze zamknięcie - nie będzie często spotykanej ciemności, która niczego nie pozwala dostrzec. Bartek - patrzę sobie na warsztat. Temat dobry. A może nie deklaruj od razu, że tak tylko z pudła. Do Karasia jest mnóstwo dokumentacji, a samolot wdzięczny. Pokombinuj i powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jarek38 Napisano 31 Marca 2012 Share Napisano 31 Marca 2012 Ale Jarek - tak myślę, że w ostatecznym efekcie ten jaśniejszy kolor we wnętrzu może być dobrym posunięciem z uwagi na efekt skali i późniejsze zamknięcie - nie będzie często spotykanej ciemności, która niczego nie pozwala dostrzec. Święta racja, zawsze zapominam o tym efekcie, choć przy tak przeszklonym kadłubie można by zrobić ciut ciemniej. Do Karasia jest mnóstwo dokumentacji, a samolot wdzięczny. Pokombinuj i powodzenia Kolejna "Święta Prawda", jestem za, za pokombinowaniem, pomogę np z kwitami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czsochaj Napisano 31 Marca 2012 Share Napisano 31 Marca 2012 Model nie jest zbyt wymagający. Masz zamiar zrobić go w standardzie, chociaż Part i Eduard mają do niego zestawy fototrawione, a Ardpol wydaje silnik z żywicy. Ja pokusiłem się o blachy Parta (kokpit, elementy zewnętrzne oraz k.m. Vickersa no i ten silnik). Dodatkowo przeryłem go i wynitowałem, nawet nieźle to wyszło. Mo model jest w malowaniu samolotu bazującego w Radomiu, Ty natomiast mógłbyś się pokusić o jakiś z Okęcia. Powiem Ci że z dodatkami dużo lepiej model wygląda, a to ze względu na mocno przeszklony kokpit. Namawiam na waloryzowanie modelu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartek33365 Napisano 31 Marca 2012 Autor Share Napisano 31 Marca 2012 Co do środka to jest malowany Pactrą Polish Khaki II. Z waloryzacją chce się jeszcze wstrzymać, wiem że dodaję lepszego wyglądu modelowi i bardziej upodabnia do oryginału ale na razie chce się nauczyć porządnie je robić. Na waloryzacje przyjdzie czas mam na oku model przy którym zaczął bym stosować blaszki. Chciałbym go zrobić w standardzie ale jak wiadomo czasem trzeba dać coś innego bo nie pasuje. Teraz UP Skleiłem kadłub i skrzydła, trochę po szlifowałem i po szpachlowałem ale co będzie jeszcze do poprawy wyjdzie po podkładzie. Złożyłem go na sucho i już szykuje się walka z owiewką. Zrobiłem też silnik. Na jutro planuję sklejenie w całość, szpachlowanie, szlifowanie i może położenie podkładu. CDN. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi