Jump to content

German Anti-Aircraft Gun FLAK 43 (3,7cm) / Trumpeter / 1:35

Twitch
 Share

Recommended Posts

Witam

Miał być warsztat a poszła galeria... przyczyną był urlop od czwartku i sporo wolnego czasu.

O samym modelu... pierwszy raz składałem coś z tej firmy i powiem szczerze że jestem zadowolony.

A o mojej pracy... hymmm no ja jestem zadowolony trochę nie jestem pewien doboru koloru z amunicją (miedziano żółty) i trochę wylał mi klej przy mocowaniu siatek... a tak poza tym jest dobrze.

Teraz przydała by się wasza wypowiedz.

flak4310.jpg

flak4309.jpg

flak4308.jpg

flak4307.jpg

Podoba mi sie, tylko amunicja trochę mniej - jakby ten żólty taki zalany był. Co następne Janusz?

Następny w kolejce jest Sd.Kfz. 251/7 Ausf.D no i moja pantera dostanie nowe życie o ile uda mi się pozbyć śladów po wikolu i nie pourywam wszystkiego przy czyszczeniu

Krzysiek co do tego żółtego "zalany" co masz na myśli bo nie mogę zrozumieć

Dziwny ten kolor lufy wyszedł.

Powinna być prawie czarna, a nie srebrna...

Faktycznie trochę poniosło mnie z tym srebrnym... flak docelowo ma stanąć na dioramce która ma odległą przyszłość... do tego czasu poprawie.

A i pytanie czy samą lufę poprawić czy całość

Dziękuje za odzew... poczekam jeszcze może ktoś coś napisze

Teraz już wszystko jest jasne Janusz. Zdjęcie o którym mówiłem (ostatnie) - nie zajarzyłem że tam jest kilka rzędów amunicji i myślałem że jest tylko 5 naboi. Dlatego wydawało mi się to jakieś dziwne, bo czubki tylnych powodowały złudzenie optyczne (dla mnie) . Są ok co widać na tym które teraz wrzuciłeś. Sroki za zamieszanie.