hadzi Napisano 2 Kwietnia 2012 Share Napisano 2 Kwietnia 2012 Dostałem przedprodukcyjny egzemplarz P.50 ARDPOLu, więc nie wytrzymałem i wziąłem się do roboty. Model doskonale spasowany, parę drobiazgów producent zmieni w wersji seryjnej, bo za często ulegają uszkodzeniu przy wyjmowaniu z formy. Poziome pręty i ten za kabina w kształcie „V” to dodatek własny (kozioł przeciw kapotażowy jest w zestawie). Wczoraj poszedł MM Aluminium na wnętrze, a dziś wszystko sklejone do kupy. Jutro poprawianie spoin i doklejanie kolejnych elementów. Do weekendu ma być gotowy, bo musze wracać do Oeffag’ów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 2 Kwietnia 2012 Share Napisano 2 Kwietnia 2012 To jest żywica czy wtrysk? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hadzi Napisano 2 Kwietnia 2012 Autor Share Napisano 2 Kwietnia 2012 Tradycyjnie już dla tego producenta żywica. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik_69 Napisano 2 Kwietnia 2012 Share Napisano 2 Kwietnia 2012 Niezłe początki. Dawaj dalej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jarek38 Napisano 2 Kwietnia 2012 Share Napisano 2 Kwietnia 2012 No jest, już widzę, że muszka do zmiany, ale to drobiazg. Tylne okienka są wklejane od zewnątrz, na styk? Co z dopasowaniem do "ramek"? Poprzednik wtryskowy to tragedia, ten model wygląda na prawdę obiecująco. Powodzenia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hadzi Napisano 2 Kwietnia 2012 Autor Share Napisano 2 Kwietnia 2012 Szklo za kabina musze zrobic sam, wkleje na styk. W modelu bedzie na filmie z zegarami do nowej trawionej tablicy przyrzadow. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hadzi Napisano 5 Kwietnia 2012 Autor Share Napisano 5 Kwietnia 2012 Wyciąłem światła pozycyjne i reflektor (dorobiłem z resztek plexy), wygładziłem spoiny i teraz najtrudniejszy etap przy tym modelu - dopasowanie okien bocznych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
manas Napisano 5 Kwietnia 2012 Share Napisano 5 Kwietnia 2012 Wygląda zachęcająco. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
McSimus Napisano 1 Maja 2012 Share Napisano 1 Maja 2012 I gdzie reszta ? ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hadzi Napisano 2 Maja 2012 Autor Share Napisano 2 Maja 2012 W drodze ;-) Zrobiłem sobie odskocznie na Oeffagi, Bue-181, Baka w 48... Troche cierpliwości Jastrząb zostanie oblatany w tym miesiącu - mam nadzieję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ipkinss Napisano 3 Maja 2012 Share Napisano 3 Maja 2012 Jastrząb wygląda bardzo dobrze! Mam w magazynku vacuformę Broplanu i gniota z Siedlec. Myślałem, że kiedyś będę z tych dwóch modeli próbował coś stworzyć... na szczęście nie będę musiał. Chwała Ardpolowi! Czekam na dalszy ciąg Pozdrawiam Ipkinss Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hadzi Napisano 4 Maja 2012 Autor Share Napisano 4 Maja 2012 Bedzie, bedzie. Wlasnie naszlo mnie na konczenie modeli rozgrzebanych od lat, juz 3 trafily do witryny a 2 kolejne sa blisko. Do konca tygodnia pojawic sie powinnien na forum jeden z nich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hadzi Napisano 21 Grudnia 2012 Autor Share Napisano 21 Grudnia 2012 No to w końcu jakiś progress choć robota nie pozwala zapomnieć o sobie nawet na urlopie Słabo to widać, ale oszklenie jest na miejscu. Jeden bedzie z otwarta kabiną - ten z załorzoną osłona silnika. plan jest ambitny - skończyć oba w tym roku! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hadzi Napisano 22 Grudnia 2012 Autor Share Napisano 22 Grudnia 2012 Gotowy do malowania podkładem, może jutro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hadzi Napisano 24 Grudnia 2012 Autor Share Napisano 24 Grudnia 2012 No to pomalowany, moze jeszcze pocieniuje kilka paneli, zobaczymy. Do zrobienia kola, ramy kabiny oraz pomalowanie wydechow i tylnej strony smigla. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hadzi Napisano 26 Grudnia 2012 Autor Share Napisano 26 Grudnia 2012 No to juz koniec: http://www.modelwork.pl/viewtopic.php?f=64&t=36036 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi