GeraltofPoland Napisano 21 Października 2012 Autor Share Napisano 21 Października 2012 W ten sposób jest mi łatwiej wstawiać, mogę wstawić kilka zdjęć na raz, a tak musiałem zaznaczać każe z osobna, kopiować link, wklejać i tak kilka razy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GeraltofPoland Napisano 21 Października 2012 Autor Share Napisano 21 Października 2012 Model wydał mi się za ciemny, więc usunąłem ciemną biedronkę i nieco rozjaśniłem boczne i górne powierzchnie. Tak to już jest przy mojej pracy z olejami, że najpierw coś zrobię, potem mi się nie spodoba, usunę, potem zrobię jeszcze raz i tak aż uzyskam zadowalający efekt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GeraltofPoland Napisano 22 Października 2012 Autor Share Napisano 22 Października 2012 Nieco lepsze zdjęcia rozjaśnień: Pytanie: cz kiedy mi to wyschnie to mogę dalej pracować z olejami, bez obawy, że te rozjaśnienia mi się "zmyją" czy lakierować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 22 Października 2012 Share Napisano 22 Października 2012 Wróć do większych zdjęć, bo ci publika odpłynie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GeraltofPoland Napisano 22 Października 2012 Autor Share Napisano 22 Października 2012 Po kliknięciu w miniaturkę pojawia się przecież większe zdjęcie, więc w czym problem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 22 Października 2012 Share Napisano 22 Października 2012 Pozwe sobie odpowiedzieć. Osobiście nie lubię oglądać fotek z miniaturek, bo w większości przypadków przeglądam forum z komórki i nie jest to wygodne. Jednak będę zaglądał, choć to faktycznie może niektórzy zniechęcić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GeraltofPoland Napisano 22 Października 2012 Autor Share Napisano 22 Października 2012 Dobra, wrócę do dużych zdjęć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GeraltofPoland Napisano 23 Października 2012 Autor Share Napisano 23 Października 2012 Ponawiam pytanie: czy kiedy mi to wyschnie to mogę dalej pracować z olejami, bez obawy, że te rozjaśnienia mi się "zmyją" czy lakierować? Bo nie chciałbym zalać modelu zbyt wieloma warstwami, a nie chcę też stracić obecnego efektu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
templess Napisano 23 Października 2012 Share Napisano 23 Października 2012 Jak będziesz działał olejami na olejach to wszystko się rozmyje i zmiesza. Musisz rozdzielić warstwą akrylu, sidoluksu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GeraltofPoland Napisano 26 Października 2012 Autor Share Napisano 26 Października 2012 Zrobiłem trochę śladów eksploatacji (może nawet za dużo, zawsze mam przy tym kłopot z umiarem.) Zgodnie z życzeniem publiki duże zdjęcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad C Napisano 26 Października 2012 Share Napisano 26 Października 2012 Niestety obicia wyglądają źle. ale juz z tym nic nie rób, dajesz dalej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GeraltofPoland Napisano 26 Października 2012 Autor Share Napisano 26 Października 2012 Niestety obicia wyglądają źle. A co konkretnie? Może coś uda mi się jeszcze poprawić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin93 Napisano 26 Października 2012 Share Napisano 26 Października 2012 Przede wszystkim mniej ich powinno być na środkach powierzchni a więcej na krawędziach. Te na środku, rozumiem, że chciałeś zaznaczyć miejsca gdzie chodziła załoga itd, ale musiał byś to trochę poprawić bo wygląda tak dziwnie, za bardzo punktowo. A i jeszcze jedno! Jeżeli chcesz robić takie warstwowe to na farbę bazową daj obicia o ton jaśniejsze od bazowego a na to czarny, wtedy wygląda to dość ciekawie ;) Najlepiej malować je pędzelkiem, dużo roboty, ale efekty jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtas Napisano 27 Października 2012 Share Napisano 27 Października 2012 Hej.Jak zauwazyles obicia fajne sa ale w umiarze.Generalnie powinny byc na krawedziach i wypuklych powierzchniach.Na bokach moga byc rysy,rozne obcierki,rainsy. W sumie wszystko przed toba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GeraltofPoland Napisano 27 Października 2012 Autor Share Napisano 27 Października 2012 Zamontowałem pakunek. W sumie nie wiem, czy poza położeniem pigmentów powinienem coś jeszcze zrobić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GeraltofPoland Napisano 27 Października 2012 Autor Share Napisano 27 Października 2012 Dodałem pigmenty. Marki Vallejo, utrwalane fixerem MiGa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 27 Października 2012 Share Napisano 27 Października 2012 Całkiem ciekawie wyszedł. Kup sobie Vallejo still water i zalej reflektory. Butla starczy na tysiąc lamp a efekt będzie naprawdę super. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GeraltofPoland Napisano 27 Października 2012 Autor Share Napisano 27 Października 2012 A czy mogę spróbować z Clear fixem od Humbrola? Bo nim właśnie robiłem reflektory. A co do Vallejo, to czy może być to: http://www.mojehobby.pl/products/Woda-przezroczysta.html ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GeraltofPoland Napisano 1 Listopada 2012 Autor Share Napisano 1 Listopada 2012 Model uznałem za ukończony. Zapraszam do galerii: viewtopic.php?f=68&t=35283 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rhinoceros Napisano 2 Listopada 2012 Share Napisano 2 Listopada 2012 Przepraszam, że tak późno... Ale nie myślałeś, aby wymienić gąsienic- te są do śmieci- na tak skonstruowanych żaden czołg by nie pojechał. Jak się przyjrzysz- zobaczysz, że łączniki z "zębami" nie łączą poszczególnych ogniw... To przypadłość starej Tamiyi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GeraltofPoland Napisano 2 Listopada 2012 Autor Share Napisano 2 Listopada 2012 Myślałem nad ogniwkami, ale fundusze mi niestety nie pozwalały, a skończonych modeli nie mam w zwyczaju poprawiać w dużym zakresie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi