Marcinej Napisano 4 Kwietnia 2012 Share Napisano 4 Kwietnia 2012 Hej! Prezentuję efekt tygodniowej pracy, modelik bojowego Hawk'a Królewskich Australijskich Sił Powietrznych. W założeniu miała to być kuracja odstresowująca po MiGu. Niedopracowany brzydal, miałem go nie pokazywać, ale przeleżał 3 tyg. taki smutny, że nikt go nie widział (no prawie nikt) i szkoda mi się go zrobiło S-lot prościutko z pudełka. Od siebie tylko Eduardowskie "Remove Be...". Pokryty farbkami Pactry i Gunze. Pół-błysk Mr.Color na koniec. Wiem, że spartaczyłem kamuflaż. Zastosowałem mocny wash dla przełamania nudy jednolitych kolorów. Widoczne próby weatheringu. Zawiera pewnie mnóstwo błędów, z których nie zdaję sobie pewnie sprawy. Zdjęcia tym razem ja pstrykałem. Nie bijcie mocno Na koniec jeszcze zdjęcie, "czegoś co się robi" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mare_K Napisano 4 Kwietnia 2012 Share Napisano 4 Kwietnia 2012 Czy ten numer boczny jest krzywy tylko na fotce? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 4 Kwietnia 2012 Share Napisano 4 Kwietnia 2012 Ten półmat to ładny błysk na tych fotkach :] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcinej Napisano 4 Kwietnia 2012 Autor Share Napisano 4 Kwietnia 2012 Czy ten numer boczny jest krzywy tylko na fotce? Krzywy jest, nie zauważyłem tego. Oczywiście to nie wina kalkomanii, tylko płynów i mojej nieuwagi Ten półmat to ładny błysk na tych fotkach :] Zdjęcia robione były z fleszem (aparat 1raz miałem w ręce i nie wiedziałem jak wyłączyć lampę ), trochę to spotęgowało efekt błyszczenia, w rzeczywistości ten lakier to tak mniej więcej 40% matu i 60% glossu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Topper Harley Napisano 4 Kwietnia 2012 Share Napisano 4 Kwietnia 2012 Witam, sam zabrałem się do sklejenia tego modelu, ale do pewnego momentu - o tym za na koniec postu. Najpierw o Twoim modelu. Osobiście mnie się podoba, sklejony czysto, wiem że jest trochę szpachlowania pod kadłubem i za oszkleniem ale widzę, że poradziłeś sobie z tym. Troszkę nierówno pomalowane oszklenie ale to taki szczegół. Mnie nie podoba się brudzenie, ale zauważyłem że na forum ma sporo zwolenników więc może temu uległeś. W rzeczywistości oryginał nie jest taki brudny BAE Systems Hawk 127,BAE Systems Hawk 127. Jak sam zauważyłeś model Italeri a oryginał to dwie różne wersje lekko się różniące. Australia nie posiada wersji 100 tylko 127, kalkomania jaką dodano seryjnie powinna być wygaszona (szara). Ja postanowiłem zrobić z tego zestawu Hawka "Indonezyjskiego" jednak narazię inne projekty przesłaniają możliwości dokończenia modelu Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcinej Napisano 4 Kwietnia 2012 Autor Share Napisano 4 Kwietnia 2012 Masz rację, w wielu kwestiach jest to fikcyjny model, a czarna kalkomania z "kangurem" tylko to podkreśla. Z reguły nie zwracałem uwagi na szczegóły typu 'nie ma antenki takiej i owakiej'. Mocny wash, tak jak napisałem, kamuflaż zbyt rozmyty wyszedł i bez konkretnego zalania linii podziału wyglądało to jak zabawka. Życzę powodzenia z Twoim hawkiem, chętnie zobaczę jak ten model wyszedł komuś innemu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikolaj75 Napisano 4 Kwietnia 2012 Share Napisano 4 Kwietnia 2012 Italkowy Hawk jest całkiem wdzięczny do robienia, nawet z pudła. Temat ciekawy, zgadzam się z uwagami co do łosza - linie w modelu są na tyle wyraziste, że chyba łosz raczej szkodzi niż pomaga. No i kangury na skrzydłach stawiają zbyt duży opór - choćby na fotkach wskazanych przez Topper Harleya widać, że powinny być w linii lotu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcinej Napisano 4 Kwietnia 2012 Autor Share Napisano 4 Kwietnia 2012 No i kangury na skrzydłach stawiają zbyt duży opór - choćby na fotkach wskazanych przez Topper Harleya widać, że powinny być w linii lotu Instrukcja Italeri Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi