Rafalik Napisano 4 Kwietnia 2012 Napisano 4 Kwietnia 2012 Witajcie, Wrzucam zalążek nowego warsztatu, cobym miał więcej motywacji do zabrania się do pracy. Na razie pokażę co mam do zrobienia, a same prace powinienem zacząć niebawem. Generalnie miało być 3 Gripeny, ale jeden musiał zostać wykonany w trybie super-pilnym i wysłany w prezencie do zagranicznego odbiorcy. Ten złożony, to ten wysłany - pod spodem zaś 2 pudełka, które będą rozpracowywane w tym warsztacie: A tutaj zabawki, które upiększą owe maszyny: Dodatki żywiczne ulegną oczywiście cudownemu rozmnożeniu. No i najważniejsze - chciałbym podziękować koledze Mikołaj75, który to bezinteresownie w zamian za Mi-17 ofiarował mi te 2 Gripeny wraz z dodatkami. To tyle na chwilę obecną. Pozdrawiam, R Cytuj
Mikolaj75 Napisano 4 Kwietnia 2012 Napisano 4 Kwietnia 2012 Ha, ha - czekałem na ten warsztat No i mała uwaga - skoro za Mi-17, to nie tak całkiem bezinteresownie Będę śledził z pierwszego rzędu i pilnował, co by wszystko było należycie wykorzystane! Cytuj
Moses Napisano 4 Kwietnia 2012 Napisano 4 Kwietnia 2012 Rafalik a jeden może będzie What If zamiast Jastrzębi naszego nieba strzegły Gryfy? Cytuj
Rafalik Napisano 4 Kwietnia 2012 Autor Napisano 4 Kwietnia 2012 Moses, nie wykluczone, że dokupię lada dzień jednak jeszcze trzeci model, właśnie pod takie malowanie o którym piszesz. ;) Cytuj
Robert Ostrowski Napisano 4 Kwietnia 2012 Napisano 4 Kwietnia 2012 Mikołaj Mi 17 kę będziesz robił? Cytuj
Mikolaj75 Napisano 4 Kwietnia 2012 Napisano 4 Kwietnia 2012 No właśnie jest problem, bo nie było jej w planach. Ale ponieważ kolega Rafalik pozwolił mi ją przytulić, to siedzę od kilku dni na walkaroundach i myślę... Ale chyba jednak nie bezpośrednio po Jaku... Cytuj
Rafalik Napisano 5 Kwietnia 2012 Autor Napisano 5 Kwietnia 2012 No ja chętnie zobaczę warsztat z Mi-17, bo całkiem ładny ten model jest, a w Twoim wykonaniu pewnie będzie niezłą petardą! U mnie tymczasem wnęki, kokpit i dysza zostały zalane silikonem. Cytuj
Rafalik Napisano 7 Kwietnia 2012 Autor Napisano 7 Kwietnia 2012 Wprawdzie prace nad samym modelem jeszcze nie ruszyły, to cudownie rozmnożyły mi się żywiczne dodatki, dzięki którym mogę poddać tuningowi obydwa modele. Cytuj
Moses Napisano 7 Kwietnia 2012 Napisano 7 Kwietnia 2012 Rafalik czy robiąc następnym razem cudowne rozmnożenie części, czy mógłbyś zrobić fototutorial co i jak robić? Bardzo się coś takiego przyda. Cytuj
Rafalik Napisano 7 Kwietnia 2012 Autor Napisano 7 Kwietnia 2012 Czemu nie - jeśli komuś się to przyda, to tym bardziej. Cytuj
blitzaaa Napisano 7 Kwietnia 2012 Napisano 7 Kwietnia 2012 Fajne. Ciekawe kiedy się odezwą głosy o prawach autorskich sprzedawcy części żywicznych. Chyba, że producentów spoza Polski one nie dotyczą. Ale na razie sza :-)) Cytuj
Rafalik Napisano 8 Kwietnia 2012 Autor Napisano 8 Kwietnia 2012 Po pierwsze nie sprzedaję ich, a robię tylko na własny użytek. Po drugie producent już chyba nie istnieje, a owe dodatki już ładnych parę lat mają. Po trzecie dałem zarobić producentowi żywicy i silikonu. Po czwarte - o kopiowaniu w taki sposób czyta się w "oficjalnych" artykułach. Po piąte...itd. Wesołych Świat. Cytuj
Lucas HS Napisano 8 Kwietnia 2012 Napisano 8 Kwietnia 2012 Dokładnie Rafalik. Nie ma co wymieniać w podpunktach, to prosta sprawa. "Oficjalna wersja: robię to na własny użytek"... i dziękuję, do widzenia. Pozamiatane. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi