Rafalik Napisano 4 Kwietnia 2012 Share Napisano 4 Kwietnia 2012 Witajcie, Wrzucam zalążek nowego warsztatu, cobym miał więcej motywacji do zabrania się do pracy. Na razie pokażę co mam do zrobienia, a same prace powinienem zacząć niebawem. Generalnie miało być 3 Gripeny, ale jeden musiał zostać wykonany w trybie super-pilnym i wysłany w prezencie do zagranicznego odbiorcy. Ten złożony, to ten wysłany - pod spodem zaś 2 pudełka, które będą rozpracowywane w tym warsztacie: A tutaj zabawki, które upiększą owe maszyny: Dodatki żywiczne ulegną oczywiście cudownemu rozmnożeniu. No i najważniejsze - chciałbym podziękować koledze Mikołaj75, który to bezinteresownie w zamian za Mi-17 ofiarował mi te 2 Gripeny wraz z dodatkami. To tyle na chwilę obecną. Pozdrawiam, R Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikolaj75 Napisano 4 Kwietnia 2012 Share Napisano 4 Kwietnia 2012 Ha, ha - czekałem na ten warsztat No i mała uwaga - skoro za Mi-17, to nie tak całkiem bezinteresownie Będę śledził z pierwszego rzędu i pilnował, co by wszystko było należycie wykorzystane! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 4 Kwietnia 2012 Share Napisano 4 Kwietnia 2012 Rafalik a jeden może będzie What If zamiast Jastrzębi naszego nieba strzegły Gryfy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafalik Napisano 4 Kwietnia 2012 Autor Share Napisano 4 Kwietnia 2012 Moses, nie wykluczone, że dokupię lada dzień jednak jeszcze trzeci model, właśnie pod takie malowanie o którym piszesz. ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 4 Kwietnia 2012 Share Napisano 4 Kwietnia 2012 Mikołaj Mi 17 kę będziesz robił? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikolaj75 Napisano 4 Kwietnia 2012 Share Napisano 4 Kwietnia 2012 No właśnie jest problem, bo nie było jej w planach. Ale ponieważ kolega Rafalik pozwolił mi ją przytulić, to siedzę od kilku dni na walkaroundach i myślę... Ale chyba jednak nie bezpośrednio po Jaku... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafalik Napisano 5 Kwietnia 2012 Autor Share Napisano 5 Kwietnia 2012 No ja chętnie zobaczę warsztat z Mi-17, bo całkiem ładny ten model jest, a w Twoim wykonaniu pewnie będzie niezłą petardą! U mnie tymczasem wnęki, kokpit i dysza zostały zalane silikonem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafalik Napisano 7 Kwietnia 2012 Autor Share Napisano 7 Kwietnia 2012 Wprawdzie prace nad samym modelem jeszcze nie ruszyły, to cudownie rozmnożyły mi się żywiczne dodatki, dzięki którym mogę poddać tuningowi obydwa modele. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 7 Kwietnia 2012 Share Napisano 7 Kwietnia 2012 Rafalik czy robiąc następnym razem cudowne rozmnożenie części, czy mógłbyś zrobić fototutorial co i jak robić? Bardzo się coś takiego przyda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafalik Napisano 7 Kwietnia 2012 Autor Share Napisano 7 Kwietnia 2012 Czemu nie - jeśli komuś się to przyda, to tym bardziej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blitzaaa Napisano 7 Kwietnia 2012 Share Napisano 7 Kwietnia 2012 Fajne. Ciekawe kiedy się odezwą głosy o prawach autorskich sprzedawcy części żywicznych. Chyba, że producentów spoza Polski one nie dotyczą. Ale na razie sza :-)) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafalik Napisano 8 Kwietnia 2012 Autor Share Napisano 8 Kwietnia 2012 Po pierwsze nie sprzedaję ich, a robię tylko na własny użytek. Po drugie producent już chyba nie istnieje, a owe dodatki już ładnych parę lat mają. Po trzecie dałem zarobić producentowi żywicy i silikonu. Po czwarte - o kopiowaniu w taki sposób czyta się w "oficjalnych" artykułach. Po piąte...itd. Wesołych Świat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucas HS Napisano 8 Kwietnia 2012 Share Napisano 8 Kwietnia 2012 Dokładnie Rafalik. Nie ma co wymieniać w podpunktach, to prosta sprawa. "Oficjalna wersja: robię to na własny użytek"... i dziękuję, do widzenia. Pozamiatane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi