RH Napisano 5 Kwietnia 2012 Share Napisano 5 Kwietnia 2012 Trochę większy braciszek ,poprzednio prezentowanego SM81Pipistrello ,czyli SM82 Marsupiale Tu na fotkach kolo siebie No a teraz zdjecia solo Modelik w malowaniu Regia Aeronautica,205Squadriglia ,12StormoB.T.Gadurra,Rhodes island ,september1940 Dla zainteresowanych zestawieniem farb ,podaje numerki : spód to AlcadII Aluminium gora : piasek z zestawu Lifecolor Regia aernautica Giallio Mimetico 16,oliwkowy Model master italian olive green 2112,brąz Model Masteritalian dark brown 2111. Są odpowiedniki tych dwóch kolorów w akrylach ,jednak olejami przy moim aerografie wykonanie malowania kamuflażu z "ręki " było łatwiejsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Banny Napisano 5 Kwietnia 2012 Share Napisano 5 Kwietnia 2012 Piękny! Jak dla mnie rewelacja! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
crustian Napisano 5 Kwietnia 2012 Share Napisano 5 Kwietnia 2012 Elegancko jest "bracia" się prezentują świetnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 5 Kwietnia 2012 Share Napisano 5 Kwietnia 2012 Bardzo ładny makaroniarz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jarek38 Napisano 6 Kwietnia 2012 Share Napisano 6 Kwietnia 2012 Bardzo ładna sztuka, a właściwie obie dwie Piszesz, że kamo robiłeś z "ręki", napisz coś więcej, czy np. maskowałeś sąsiednie pola, czy też masz jakiś swój sposób? Nie za bardzo wiem, co to za "hamulec aero" na kadłubie, masz wiedzę w tej kwestii? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RH Napisano 6 Kwietnia 2012 Autor Share Napisano 6 Kwietnia 2012 Bardzo ładna sztuka, a właściwie obie dwie Piszesz, że kamo robiłeś z "ręki", napisz coś więcej, czy np. maskowałeś sąsiednie pola, czy też masz jakiś swój sposób? Nie za bardzo wiem, co to za "hamulec aero" na kadłubie, masz wiedzę w tej kwestii? Nie wiem o jaki hamulec o do malowania .W pierwszej kolejności wykonałem paski piaskowe ,a następnie "przytulałem "sie kolorem zielonym i bazowym do niego ,oczywiście z wyczuciem aby nie przedobrzyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Model FAN Napisano 6 Kwietnia 2012 Share Napisano 6 Kwietnia 2012 Bardzo ładny model. Strasznie mi się podoba. Czy jeszcze coś z Włoskich konstrukcji planujesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RH Napisano 6 Kwietnia 2012 Autor Share Napisano 6 Kwietnia 2012 Bardzo ładny model.Strasznie mi się podoba. Czy jeszcze coś z Włoskich konstrukcji planujesz? O..tak i to w 1:48 .ale jeszcze nie teraz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kugelblitz Napisano 6 Kwietnia 2012 Share Napisano 6 Kwietnia 2012 Nie wiem o jaki hamulec Pewnie kolega pyta o otwartą klapę włazu (a raczej wyłazu) kabiny pilotów Przy tak "smukłej" sylwetce tej pięknej inaczej maszyny hamulce aero raczej nie były potrzebne. Samo wykonanie i malowanie jak zwykle na wysokim poziomie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi