Skocz do zawartości

Sd.Kfz. 251/7 Ausf.D 1:35 DML

Twitch

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 92
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Witam.

Na razie idzie ok. Tylko rozwierć jeśli dasz radę lufę tego km-u.

No właśnie po zrobieniu zdjęć stwierdziłem to samo że przydało by się tą lufę rozwiercić... było późno i już mi się nie chciało... ale dzisiaj się tym zajmę.

Powoli, ale fajnie. Czyżbyś zagustowałw Sdk-ach?

Zgadłeś i powiem szczerze że następny w planach będzie Sd.Kfz.251/20 Ausf. D.'UHU' a potem Sd.Kfz.251/9 Ausf.D

Witam wszystkich

Wychodziło by na to że czas na malowanie... spasowanie detali bardzo dobre (zero szpachli prócz miejsc gdzie były wypychacze) model skleja się sam, instrukcja bardzo dobra. Reasumując... model o niebo lepszy niż 251/21 Drilling.

A teraz czas na zdjęcia...

sdek%2011.jpg

sdek%2012.jpg

sdek%2013.jpg

sdek%2014.jpg

sdek%2015.jpg

Z przodu na pomostach też masz ślady po wypychaczu - trzecia sekcja. Bardzo fajnie sie prezentuje. Zrób mi zdjęcie od przodu z kąta.

Kurde to jednak ślady po wypychaczach a się zastanawiałem po co te dziurki... zaraz zaszpachluje.

A o ile dobrze zrozumiałem to o takie fotki ci chodziło ??

sdek%2016.jpg

sdek%2017.jpg

Z przodu na pomostach też masz ślady po wypychaczu - trzecia sekcja. Bardzo fajnie sie prezentuje. Zrób mi zdjęcie od przodu z kąta.

Krzychu teraz tak przeglądałem monografie i wychodzi na to ze to nie są ślady po wypychaczach...

efgh.jpg

Witam wszystkich

Mam kilka pytań

1. Miejsca zaznaczone na czerwono mam interpretować jako deski jak na zdjęciu powyżej ??

2. Miejsca zaznaczone na biało i niebiesko czyli obicia siedzeń i oparć zmalować na czarno... lub ??

3. miejsca zaznaczone na zielono czyli "drążki" i kierownica zmalować jak na zdjęciu całe na czarno ??

Z góry dziękuje za odpowiedz i w sumie nie będę ukrywał faktu iż zależy mi na czasie... chciałbym to jakoś w miarę szybko zmalować żebym mógł dalej ruszyć z tematem

22201.jpg

No to na chwilę obecną wygląda to tak. Wstrzymam się jeszcze z warstwą sidoluxu ponieważ mogą nastąpić jakieś poprawki... obicia siedzeń i oparć chciałbym jeszcze przyciemnić (w szczególności siedzenia)

Jakieś propozycje rady do ewentualnych poprawek ??

sdek%2018.jpg

sdek%2019.jpg