Adrianowro Napisano 6 Kwietnia 2012 Share Napisano 6 Kwietnia 2012 Witam Dla nie znających tego wynalazku - projekt powstał w odpowiedzi na niedobrych germanców , którzy notorycznie zaczeli poszerzać okopy aby Brytyjskie "zbiorniki" nie mogły tak łatwo ich pokonywać. Element ogona miał służyć do modyfikacji istniejących już pojazdów. Po testach w Angli, przewieziono do Francji elementy w celu zamontowania na pojazdach i ....... w sumie na tym się skończyło. Nie ma dokumentów stwierdzających że użyto bojowo tych "kijanek" Co do modelu: No cóż Emhar "trzyma poziom" Czyli jestem na etapie łatania szpar i ostrej modyfikacji armat bo te orginalne to.....cenzura....... Malowanie - zastanawiam sie czy nie machnąć tych ogonów na czerwono ( minia) + zarys białą farbą jak kończył się orginalny pojazd. http://www.landships.info/landships/tank_articles.html# Podstawka bedzie skromna - pojazd na testach na poligonie + oficer z białą chorągiewką Chyba że znajdę inne ciekawe figurki (sprawa rozwojowa) Fotki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pioter Napisano 6 Kwietnia 2012 Share Napisano 6 Kwietnia 2012 Temat wysmienity. Poprawisz sponsory ? Chyba ze Emhar poprawil te od Mark IV Initacja ziemi juz wyglada super Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Twitch Napisano 6 Kwietnia 2012 Share Napisano 6 Kwietnia 2012 No zapowiada się dobra relacja... bardzo fajny model + podstawka dająca już fajny efekt Zasiadam i obserwuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adrianowro Napisano 6 Kwietnia 2012 Autor Share Napisano 6 Kwietnia 2012 Temat wysmienity.Poprawisz sponsory ? Chyba ze Emhar poprawil te od Mark IV Initacja ziemi juz wyglada super A co z tymi sponsonami jest nie tak ? W sumie imitacja ziemi to ... ziemia z lasu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
plastikk Napisano 6 Kwietnia 2012 Share Napisano 6 Kwietnia 2012 O - będzie Kijanka...z tym ogonem na ''miniowo'' to bym uważał.Raczej kolor całości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adrianowro Napisano 6 Kwietnia 2012 Autor Share Napisano 6 Kwietnia 2012 O - będzie Kijanka...z tym ogonem na ''miniowo'' to bym uważał.Raczej kolor całości. Dlatego się tylko nad tym zastanawiałem - ale te białe zaznaczenie to na bank bo fajne jest. A tym razem bedzie też trawa,zeby nie było tak nudno na ziemi........... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 6 Kwietnia 2012 Share Napisano 6 Kwietnia 2012 Znam już twoje poprzednie pracę i o efekt jestem spokojny. Jako że kiedyś też chciałbym sobie skleić coś z I wojny czy mógłbyś w relacji pokazać co skopał Emhar i jak to poprawić? W końcu kto jak kto ale ty to już weteran w tym temacie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adrianowro Napisano 6 Kwietnia 2012 Autor Share Napisano 6 Kwietnia 2012 Znam już twoje poprzednie pracę i o efekt jestem spokojny. Jako że kiedyś też chciałbym sobie skleić coś z I wojny czy mógłbyś w relacji pokazać co skopał Emhar i jak to poprawić? W końcu kto jak kto ale ty to już weteran w tym temacie. No widzisz taki ze mnie weteran a o skopanych sponsonach nic nie wiem :P Postaram się w miarę szczegółowo podawać co naprawiam w modelu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kub Napisano 6 Kwietnia 2012 Share Napisano 6 Kwietnia 2012 ...) czy mógłbyś w relacji pokazać co skopał Emhar i jak to poprawić? Ja też o to proszę bo mam chrapkę na czołgi z I wojny pierwszy będzie airfix mark I ale mark IV też niedługo się rozgrzebie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 6 Kwietnia 2012 Share Napisano 6 Kwietnia 2012 Ja się nie orientuje na 100%, ale może chodzic o krawędzie boczne które powinny być pod kątem aby je można demontować do transportu. Emhar zdaje się robi je pod kątem prostym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
plastikk Napisano 6 Kwietnia 2012 Share Napisano 6 Kwietnia 2012 Czwórki miały chowane sponsony do wnętrza - ale fakt - chodzi o krawędzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adrianowro Napisano 6 Kwietnia 2012 Autor Share Napisano 6 Kwietnia 2012 Czwórki miały chowane sponsony do wnętrza - ale fakt - chodzi o krawędzie. Ale mówicie o modelach 1/35 ? Bo gapie się to na fotki i rysunki , to na sponson i dla mnie jest prawidłowy Może ślepy jestem...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
plastikk Napisano 6 Kwietnia 2012 Share Napisano 6 Kwietnia 2012 Tylna płyta sponsonów -ta z włazem powinna być ciut pod kątem - inaczej nie można by było wsunąć sponsonow do wnętrza. Na ujęciu ''twojej'' Kijanki z warsztatów widać to dobrze... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzesiekW Napisano 6 Kwietnia 2012 Share Napisano 6 Kwietnia 2012 Ładna konstrukcja-będę zaglądał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adrianowro Napisano 6 Kwietnia 2012 Autor Share Napisano 6 Kwietnia 2012 Dobra już wiem o co chodzi. Emhar nie poprawił tego błędu w kijance Musze pomysleć nad tym tematem. Najłatwiej było by kupić konwersję żywiczną ale do 72 kosztuje 50 dych, a co dopiero do 35... http://www.sklep.tankmodels.pl/skala-1- ... 2806-.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pioter Napisano 6 Kwietnia 2012 Share Napisano 6 Kwietnia 2012 Wszystko zalerzy od tego, jak daleko jestes w dorabianiu nitow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adrianowro Napisano 7 Kwietnia 2012 Autor Share Napisano 7 Kwietnia 2012 Brytyjski oficer z metalową tubą do "instruowania" kierowcy : Gdzie jedziesz baranie......... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
plastikk Napisano 7 Kwietnia 2012 Share Napisano 7 Kwietnia 2012 Fajny pomysł psze kolegi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 7 Kwietnia 2012 Share Napisano 7 Kwietnia 2012 Tak się zastanawiam jak ten biedny kierowca słyszałby te komendy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrkur Napisano 7 Kwietnia 2012 Share Napisano 7 Kwietnia 2012 Daj mu do ręki trzcinkę!Bo jak to wygląda?Angielski oficer bez trzcinki??!!skandal!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karol_Max Napisano 8 Kwietnia 2012 Share Napisano 8 Kwietnia 2012 Ale fajny Tęż bym sobie zrobił takiego tylko że w 72, jak byś tak popatrzył czy jest to do zrobienia raczej prosto, czy trzeba trochę posiedzieć, bo jeśli to kwestia dodania paru kawałków plastiku to sobie chyba zrobię bo ten czołg jest genialny, chyba najfajniejszy z WWI. Ale jednak mogłeś trochę przekłamać i zrobić go najeżdżającego na niemiecki okop...albo nie to już przejedzone a coś takiego z pewnością będzie ciekawsze niż kolejny okop... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jakub97 Napisano 8 Kwietnia 2012 Share Napisano 8 Kwietnia 2012 Bardzo ciekawy. Życzę dobrej roboty przy nim. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Misza_GD Napisano 9 Kwietnia 2012 Share Napisano 9 Kwietnia 2012 Są jakieś zestawy z "gąsienicami w proszku" czy pozostają tylko winyle z oryginalnego modelu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adrianowro Napisano 11 Kwietnia 2012 Autor Share Napisano 11 Kwietnia 2012 Misza , są na rynku żywiczne gąski ale jesli robisz taki pojazd w błotku to można sobie odpuścić (patrz mój Whipet) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrkur Napisano 11 Kwietnia 2012 Share Napisano 11 Kwietnia 2012 Misza , są na rynku żywiczne gąski ale jesli robisz taki pojazd w błotku to można sobie odpuścić (patrz mój Whipet) Zdradzisz co i gdzie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi