Wojciechu Napisano 6 Lipca 2007 Share Napisano 6 Lipca 2007 Witam. Ponieważ ten temat był tutaj i został jakimś sposobem przeniesiony do galeri pojazdów cywilnych, na prośbę Elefantesa zamieszczam go tutaj ponownie. Nie będę umieszczał tutaj jeszcze raz tych samych zdjęć co były w galeri dam odrazu fotki jak model aktualnie wygląda Fotki: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 6 Lipca 2007 Share Napisano 6 Lipca 2007 Koniecznie pomaluj kabinę od wewnątrz, a najlepiej było by gdybyś dorobił na wewnętrznych ściankach imitację tapicerki. Zbiornik paliwa ma trochę nierówności ale jak zamontujesz boczne osłony to pewnie tego nie będzie widać Przydało by się domalować uszczelki w oknach i będzie gites. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojciechu Napisano 6 Lipca 2007 Autor Share Napisano 6 Lipca 2007 Kabine od wewnątrz mam zamiar pomalować na czarno, a uszczeli tez będą jeszcze domalowane. Z bakiem to miałem tyle problemu że szok. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucas HS Napisano 6 Lipca 2007 Share Napisano 6 Lipca 2007 Jak dla mnie to za kabiną za dużo czarnego:cała rama i wogóle. Chociaż siodło mogło być na ciemny szary, byłoby ciekawiej. W sumie jak na dalszych etapach go nie sknocisz, będzie to bardzo ładny "Teguś". Tak na marginesie różnica między tymi starymi "tryplami" (f-2000), a TGA jest rażąca!!! Ogólnie super. Pozdrawiam, Lucas HS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojciechu Napisano 6 Lipca 2007 Autor Share Napisano 6 Lipca 2007 To jest dopiero mój drugi model więc narazie jeszcze się na nim ucze można powiedzieć, a jak radzilibyście mi zrobić wnętrzne ścianki? Tornado coś o tapicerce wspominał-jak to zrobić?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucas HS Napisano 6 Lipca 2007 Share Napisano 6 Lipca 2007 Podpisuje się pod pytaniem, bardzo przyda mi się to na przyszłość... Ja się tak trochę przy ty upieram, nie dałoby się tego siodła przemalować? Chybaże jesteś innego zdania, twój wybór. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Praetorian Napisano 6 Lipca 2007 Share Napisano 6 Lipca 2007 To ja pozwolę sobie wtrącić swój grosz... Tapicerkę można zrobić z każdego dostępnego materiału. Ważne żeby był dość elastyczny i cienki. Bardzo dobrze się spisują tutaj (uwaga!) skarpetki Jeśli materiał nie ma takiego koloru jaki potrzebujemy, to po prostu malujemy go według naszych upodobań. Materiał oczywiście przyklejamy na plastik tam gdzie trzeba. Ja kleję ośmiorniczką lub butaprenem. Oba są świetne. Pozdrawiam, Przemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojciechu Napisano 6 Lipca 2007 Autor Share Napisano 6 Lipca 2007 Lucas HS, w realu siodło jest raczej czarne. Moim zdaniem tylko na zdjęciu siodło wygląda bardzo ciemno, a jak kolo mnie lezy model i patrze to wydaje mi sie ze siodło jest OK, i raczej zostawie tak jak jest. Dzisiaj sprubuje z tą skarpetką Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Praetorian Napisano 6 Lipca 2007 Share Napisano 6 Lipca 2007 Dzisiaj sprubuje z tą skarpetką Very Happy Zapomniałem dodać, że najlepsza nie jest skarpetka, ale zwykły T-SHIRT. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucas HS Napisano 6 Lipca 2007 Share Napisano 6 Lipca 2007 Z tym siodłem to wsumie masz racje. A co do tapiserki o czy klej czasem nie przesiąka materiału? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Praetorian Napisano 6 Lipca 2007 Share Napisano 6 Lipca 2007 Z tym siodłem to wsumie masz racje. A co do tapiserki o czy klej czasem nie przesiąka materiału? O pardon! Zapomniałem dodać, że po nałożeniu kleju odczekujemy trochę, aby zrobił się lepki, ale nie był już mokry. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 6 Lipca 2007 Share Napisano 6 Lipca 2007 a jak radzilibyście mi zrobić wnętrzne ścianki? Tornado coś o tapicerce wspominał-jak to zrobić?? Tapicerkę można zrobić z materiału (tak jak pisał Przemek), ewentualnie dociąć ścianki z płytki polisterynowej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucas HS Napisano 6 Lipca 2007 Share Napisano 6 Lipca 2007 Tak się zastanawiałem, taką płytkę to można gdzieś kupić, czy tylko z "odzysku"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Serek Napisano 6 Lipca 2007 Share Napisano 6 Lipca 2007 Fajnie Ci ten Manik wychodzi, mi zawsze z europejczyków najbardziej podabał się man tga i scania r500:), a co do płytki to owszem można legalnie dostać choćby na allegro ja ostatni kupiłem sobie taki komplecik : http://www.allegro.pl/item211113799_polistyren_bialy_0_25_0_5_0_75_1_0_1_5mm_5szt.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucas HS Napisano 6 Lipca 2007 Share Napisano 6 Lipca 2007 Dzięki za linka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtek Tul Napisano 6 Lipca 2007 Share Napisano 6 Lipca 2007 Ładny modelik tylko, pomaluj wycieraczki na czarno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojciechu Napisano 7 Lipca 2007 Autor Share Napisano 7 Lipca 2007 Cześć. Mam pytanie, jak malować przednie światła?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtek Tul Napisano 7 Lipca 2007 Share Napisano 7 Lipca 2007 To też był mój pierwszy model, ja zrobiłem przeżroczysty, kolor tylko obramowania czarne były. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 7 Lipca 2007 Share Napisano 7 Lipca 2007 Cześć.Mam pytanie, jak malować przednie światła?? Chyba chodzi ci o wkłady lamp zobacz jak to wygląda na fotce i tak pomaluj (nie zapomnij o uszczelkach wokół lamp). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojciechu Napisano 25 Lipca 2007 Autor Share Napisano 25 Lipca 2007 brak czasu nie pozwalał mi kontynuować składania modelu, teraz znalazłem chwile czasu i zrobiłem coś takiego:Model pomalowany w środku i przymiarka lusterek: Zrobiłem laptopa dzięki pomocy kolegi Domuzyna: A tak wykonałem światła: Proszę o opinie i Pozdrawiam!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojciechu Napisano 31 Lipca 2007 Autor Share Napisano 31 Lipca 2007 Mam pytanie związane z proporczykami, a mianowicie jak je przyczepić do szyby żeby nie zbrudzić jej klejem-wydrukowałem takie proporczyki i tak to wygląda: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 31 Lipca 2007 Share Napisano 31 Lipca 2007 Proporczyki przyklej do bardzo cienkiej żyłki (najlepiej do długiego włosa) a następnie końce jej przymocuj w kącikach ramy okiennej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojciechu Napisano 31 Lipca 2007 Autor Share Napisano 31 Lipca 2007 Czyli włos albo żyłka ma być rozciągnięta przez całą szybę?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 31 Lipca 2007 Share Napisano 31 Lipca 2007 Czyli włos albo żyłka ma być rozciągnięta przez całą szybę?? tak, najlepiej tuż nad szybą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojciechu Napisano 31 Lipca 2007 Autor Share Napisano 31 Lipca 2007 Co powiecie na taką tapicerkę? Nie wydaje się wam ona za szorstka albo jakaś taka za gruba?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi