skikut87 Napisano 5 Maja 2012 Autor Share Napisano 5 Maja 2012 Jarzmo km'a wydaje się być za bardzo kuliste. Dokładnie wydaje fakt robiłem je z kuli ale potem jedną i drugą stronę spiłowywałem dość mocno jak pomaluje powas:bip:e itp to wrzucę fotki. Konstrukcji nie znam, lecz przyglądam się z ciekawością Powodzenia heh nie dziękuję ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ZzB Napisano 7 Maja 2012 Share Napisano 7 Maja 2012 Hej Wieki temu robiłem ten model. Był dla mnie na swój sposób przełomowy - od tego momentu przestałem kupować zestawy a zabrałem się na serio za scratch ;D Trochę późno, ale może "coś" się przyda... http://www.unisoft.com.pl/~zzb/RECENZJE/pojazdy/zestaw/aer/t18/ Życzę dużej dozy samozaparcia i cierpliwości, bez tego ani rusz. Ale to już wiesz ...;P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skikut87 Napisano 7 Maja 2012 Autor Share Napisano 7 Maja 2012 HejWieki temu robiłem ten model. Był dla mnie na swój sposób przełomowy - od tego momentu przestałem kupować zestawy a zabrałem się na serio za scratch ;D Trochę późno, ale może "coś" się przyda... http://www.unisoft.com.pl/~zzb/RECENZJE/pojazdy/zestaw/aer/t18/ Życzę dużej dozy samozaparcia i cierpliwości, bez tego ani rusz. Ale to już wiesz ...;P Wielkie dzięki widzę tu parę detali których nie mogłem się dopatrzeć nigdzie więcej Co do samo zaparcia motywuje mnie fakt że każdego dnia jestem coraz bliżej malowania i tym samem spełnienia marzenia czyli uzupełnienia kolekcji o tego szkraba. Przy tych cenach też przestane powoli kupować, a nawet chodzi mi powoli po głowie pewna haubica skody ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skikut87 Napisano 7 Maja 2012 Autor Share Napisano 7 Maja 2012 by nie było że się obijam ( nie bić mnie za te włoski w farbie na wieży bo to tylko podkład by wychwycić wszelkie niedoróbki które potem poprawie a włosy zetnę skalpem ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 7 Maja 2012 Share Napisano 7 Maja 2012 A można by coś ze zdjęciami poprawić, bo do modelu się nie czepiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skikut87 Napisano 7 Maja 2012 Autor Share Napisano 7 Maja 2012 zdiagnozuj problem u mnie są dobrze widoczne. Bo i tak cyknę jeszcze jedne fotki gdyż wieża spadła mi i musiałem ja myc oraz składać od nowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 7 Maja 2012 Share Napisano 7 Maja 2012 Fotki są widoczne jak najbardziej tylko mocno prześwietlone Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skikut87 Napisano 7 Maja 2012 Autor Share Napisano 7 Maja 2012 Teraz lepsze? Nie czepiać się że wieża popaćkana ledwo co ja złożyłem po upadku i kąpieli w krecie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 7 Maja 2012 Share Napisano 7 Maja 2012 Czyli taki pancerny to on nie jest, słabe nity czy co że tak się rozpadł? Nie no żart. Fajnie że udało się odratować. Foty trochę lepsze. A może spróbuj na czarnym tle? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
plastikk Napisano 7 Maja 2012 Share Napisano 7 Maja 2012 Naprawdę - uwielbiam ''brzydkie '' małe czołgi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skikut87 Napisano 7 Maja 2012 Autor Share Napisano 7 Maja 2012 Czyli taki pancerny to on nie jest, słabe nity czy co że tak się rozpadł? Nie no żart. Fajnie że udało się odratować.Foty trochę lepsze. A może spróbuj na czarnym tle? Z doświadczenia wiem że na czarnym bedą jeszcze gorsze przynajmniej przy moim sędziwym aparacie. Naprawdę - uwielbiam ''brzydkie '' małe czołgi... Mi on na razie przypomina coś w stylu sf zwłaszcza jak patrzę na układ podwozia i myślę sobie: ,,kto sobie tak skomplikował życie, jak te gąsienice nie spadały,,. Lecz tu Cie zmartwię po zamontowaniu tylnej płozy nie bedzie on tak mały ( mniej więcej jak ft 17 ) . No nic muszę go troszkę nadgonić tak by 1 zabić czas oczekiwania na zawiasy i elementy płozy od Greif`a 2. By po otrzymaniu paczki mieć tylko te elementy od założenia i potem tylko to co przyjemne paćkanie ;d. Mam niecny plany by na nim zrobić po raz pierwszy pełną modulację Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skikut87 Napisano 10 Maja 2012 Autor Share Napisano 10 Maja 2012 (edytowane) Mały update: I chwila urlopu od T18 w oczekiwaniu na części oraz kulki lutownicze do nitowania. A poza tym trza się brać powoli za nowa zabawkę Edytowane 10 Maja 2012 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 10 Maja 2012 Share Napisano 10 Maja 2012 Tego wnętrza to prawie wcale nie widać - a szkoda. A co tam nowego będziesz klecił? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skikut87 Napisano 10 Maja 2012 Autor Share Napisano 10 Maja 2012 Tego wnętrza to prawie wcale nie widać - a szkoda.A co tam nowego będziesz klecił? Dlatego też wszystkie włazy będą otwierane i wieża zdejmowana ;). A co nowego no powiem tak model bez zbędnej mojej ingerencji taki relaksik odwyk M26A1 z HB Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 10 Maja 2012 Share Napisano 10 Maja 2012 ".... a my z dziadkiem to żeśmy se Młodego Technika kupili, i na podwórku PERSHINGA stawiamy, mówię ci jak pieprznę to się mogę tylko o jedno biurko pomylić..." Pamiętasz to? (nie wiem ile masz lat, he, he). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skikut87 Napisano 10 Maja 2012 Autor Share Napisano 10 Maja 2012 Niestety nie bardzo ale będzie to dobre motto przewodnie dla tego warsztatu ;) a lat mam jak nik wskazuje 25 Tylko pilnujcie mnie by mi z niego znów skracz nie wyszedł co bym nie dorabiał całego wnętrza ect :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ZzB Napisano 11 Maja 2012 Share Napisano 11 Maja 2012 Tylko pilnujcie mnie by mi z niego znów skracz nie wyszedł Dobry skraczyk nie jest zły... Ja tam czekam aż dojrzejesz do wspomnianej wcześniej Skody ;P Pozdrowionka ZzB Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skikut87 Napisano 11 Maja 2012 Autor Share Napisano 11 Maja 2012 Tylko pilnujcie mnie by mi z niego znów skracz nie wyszedł Dobry skraczyk nie jest zły... Ja tam czekam aż dojrzejesz do wspomnianej wcześniej Skody ;P Pozdrowionka ZzB i na to przyjdzie czas na razie gromadzę dokumentacje której nie ma za wiele. Jeśli ktoś z was posiada dokumentacje do tej haubicy ( link niżej ) to będę wdzięczny. http://www.hauler.cz/en-ww/e-shop/1-35-construction-kits-14/schwere-haubitze-42cm-skoda-m-17%28t%29-535 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi