Michał96 Napisano 26 Kwietnia 2012 Share Napisano 26 Kwietnia 2012 Witam! Egzaminy zaliczone, poszło mi bdb, więc można odetchnąć i zabrać się do roboty Wybrałem sobie nowy model Italeri, części wyglądają na bdb zdetalowane. Model ma aluminiową lufe, fototrawione błotniki i jakieś osłony na tylnim pancerzu. http://www.mojehobby.pl/products/German-Sd.Kfz.162-Jagdpanzer-IV-L-48-Ausf.F.html Nad kamuflażem muszę jeszcze pomyśleć-oczywiście na 100% będzie trójbarwny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RAFMEN Napisano 26 Kwietnia 2012 Share Napisano 26 Kwietnia 2012 Witam! Egzaminy zaliczone, poszło mi bdb, więc można odetchnąć i zabrać się do roboty Gratuluje z testów i zasiadam z modelarstwa A co do modelu to też miałem na niego apetyt, ale mi przeszło, może kiedyś powróci... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Twitch Napisano 26 Kwietnia 2012 Share Napisano 26 Kwietnia 2012 (edytowane) Z chęcią popatrze jak Ci to wyjdzie Edytowane 26 Kwietnia 2012 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 26 Kwietnia 2012 Share Napisano 26 Kwietnia 2012 Ciekawe jak ci wyjdzie. Gratki ze zdania testów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michał96 Napisano 26 Kwietnia 2012 Autor Share Napisano 26 Kwietnia 2012 Dzięki Prace zaczynam na dłuugggggii majowy weekend Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michał96 Napisano 27 Kwietnia 2012 Autor Share Napisano 27 Kwietnia 2012 No nie, to mogło stać się tylko mi i to akurat teraz :/ Zadowolony po testach oczekuję na paczkę i co?? Przychodzi mi do domu zupełnie inny model, jestem strasznie wkurzony, ale postanowiłem, że nie będę już wymieniał modelu-cena podobna. A zresztą za nim by paczka doszła do nich i by przyszła spowrotem do mnie, to model zacząłbym w czerwcu, bo teraz tydzień majówki, a po majówce wycieczka do Paryża. Więc trzeba zmienić nazwę tematu. Nowy model to Sd. Kfz. 140/1 Aufklarungspanzer, jest to maszyna zbudowana na podwoziu zaprojektowanego przez Czechów 38t. Części nie wyglądają nawet źle, po 2 godzinach rozmyślań nawet mi się spodobał Mam nadzieję, że mimo zmiany modelu będziecie podglądać Aaa... tu jest link-in box http://www.mojehobby.pl/products/Sd.Kfz-140-1.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
templess Napisano 27 Kwietnia 2012 Share Napisano 27 Kwietnia 2012 Michał jest ok . Bardzo ciekawy model i nie tak oklepany jak Jadzia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 27 Kwietnia 2012 Share Napisano 27 Kwietnia 2012 Ano będziemy. Grzesioj się tego nakleił, ale w innej skali. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michał96 Napisano 27 Kwietnia 2012 Autor Share Napisano 27 Kwietnia 2012 No to dobrze No właśnie tylko że 1/72, macie może jakieś propozycje w sprawie kamo? Myślałem o trójbarwnym, jakoś mi się strasznie zachciało takiego typowego niemiaszka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pankot13 Napisano 27 Kwietnia 2012 Share Napisano 27 Kwietnia 2012 Tutaj masz link do fajnego kamo Michał. http://www.network54.com/Forum/110741/thread/1096835126/Sd.Kfz.+140-1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michał96 Napisano 28 Kwietnia 2012 Autor Share Napisano 28 Kwietnia 2012 No i super, znalazłem jeszcze takie, ale twoje bardziej do mnie przemawia. http://www.missing-lynx.com/gallery/german/cl140.htm I mały postęp, sklejona wanna z kołami, delikatnie je ,,poszarpałem" Wkleiłem też tylnią płyte pancerza-będzie jeszcze szpachlowana w krawędziach. A z tym kamo Piotrze, to chyba od taśmy maskującej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pankot13 Napisano 28 Kwietnia 2012 Share Napisano 28 Kwietnia 2012 Chyba będziesz musiał jakoś maskować. Nie podpowiem Ci jak bo sam tego nigdy jeszcze nie robiłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michał96 Napisano 29 Kwietnia 2012 Autor Share Napisano 29 Kwietnia 2012 No ja właśnie też nie Jakoś to będzie, na dzień dzisiejszy skończyłem ogniwkowe gąski-niektóre kawałki w całości, niektóre w pojedyncze. Wyszło tak, starałem się je realnie poukładać i zrobić jakieś małe zwisy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Twitch Napisano 29 Kwietnia 2012 Share Napisano 29 Kwietnia 2012 No no fajnie Ci te zwisy powychodziły Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzesiekW Napisano 29 Kwietnia 2012 Share Napisano 29 Kwietnia 2012 Nie za wielkie,nie za małe - dla mnie w sam raz . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 29 Kwietnia 2012 Share Napisano 29 Kwietnia 2012 Kiedyś w końcu musze zrobić jakies plastikowe gąsienice. Mozesz wrzucic fotki w jakaich są kawałkach? Jest dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michał96 Napisano 29 Kwietnia 2012 Autor Share Napisano 29 Kwietnia 2012 Dzięki, są to takie kawałki-duże paski i pojedyncze ogniwka, bardzo proste w montażu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 29 Kwietnia 2012 Share Napisano 29 Kwietnia 2012 Dzięki, źle się wyraziłem, chodzi mi o to czy teraz też msz je w jakichś odcinkach czy w całości? A jak w odcinkach to ich zdjęcia mi chodziło - juz po klejeniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michał96 Napisano 30 Kwietnia 2012 Autor Share Napisano 30 Kwietnia 2012 Witam, postaram się to jakoś wytłumaczyć Tu jest fragment instrukcji, zobacz na okienko z numerem 4, tam masz na dole pokazane których fragmnetów gąsek z ramki użyć, są one narysowane w taki sposób, że widać w którch miejscach masz zrobić zwisy. A że plastik italerii jest tak miękki to dodatkowo ułatwia modelowanie, wystarczy je delikatnie zgiąć palcami i już masz kształt zwisu. Ja zacząłem od góry, po kolei wycinałem i przyklejałem fragmenty-nie łączyłem w całość przed przyklejeniem na koła. No i później tak samo dół i na koniec na koła napędowe pojedyncze ogniwka. A tu postęp, bryła skończona w 80%, zrobiłem też imitację lekkiego błotka szpachlą na gąskach i poszpachlowałem nieco górę-będzie to jeszcze trochę szlifowane. No i zrobiłem fakture rdzy na tłumiku. Pozostało mi jeszcze kilka drobiazgów, następnie podkład i robię wieżyczkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michał96 Napisano 30 Kwietnia 2012 Autor Share Napisano 30 Kwietnia 2012 Wiem, na pewno nikt nic nie zrozumiał z tymi gąskami, ale nie umiem lepiej wytłumaczyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 30 Kwietnia 2012 Share Napisano 30 Kwietnia 2012 He, he. To spróbuję napisać prościej. Będziesz je ściągał do malowania, albo masz je już na stałe. Bo jak będziesz ściągał to musisz je jakoś rozdzielić. I chodziło mi o to w których miejscach to będzie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michał96 Napisano 30 Kwietnia 2012 Autor Share Napisano 30 Kwietnia 2012 Aaa, no to już rozumiem Mam je przyklejone na stałe, zawsze tak robię. A później brudze je cieńkim pędzlem-nanosze pigmenty. A tak to jak się wam widzi, może być? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrkur Napisano 30 Kwietnia 2012 Share Napisano 30 Kwietnia 2012 Dobrze idzie tylko po co ta szmata???!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 30 Kwietnia 2012 Share Napisano 30 Kwietnia 2012 ...tylko po co ta szmata???!! Też nad tym sie zastanawiam,po za tym wszystko ładnie i czysto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 30 Kwietnia 2012 Share Napisano 30 Kwietnia 2012 Nawet nieźle ci wyszedł. Trochę chyba jeszcze trzeba będzie poszpachlować łączenia na tylnej górnej części pancerza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi