bazylms Napisano 10 Maja 2012 Share Napisano 10 Maja 2012 Uwielbiam twoje luzackie podejście. A najlepsze jest to, że jeszcze w twoich galeriach nie było ostrej kłótni że to powinno być tak a to tak. I tak trzymać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marioba Napisano 10 Maja 2012 Autor Share Napisano 10 Maja 2012 Witam! Uwielbiam twoje luzackie podejście. A najlepsze jest to, że jeszcze w twoich galeriach nie było ostrej kłótni że to powinno być tak a to tak. I tak trzymać. Bo generalnie to ja mam wszystko w ..... pozdrawiam>>>>Mariusz<<<< Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marioba Napisano 12 Maja 2012 Autor Share Napisano 12 Maja 2012 Witam! Modelik dostał dosłownie kilka obić, głównie na felgach. Nie chcę go demolować. Potem pomalowałem wszystko co dało się pomalować i położyłem na całość modelarski "cud-płyn" Sidolux. Następnie poszły kalki, które to układałem za pomocą tego zestawu: Model przygotowany do "łosza" i ataku chińskich olei. Teraz wygląda to tak: Kółka są nie przyklejone. Wsadzone na sucho, tylko do fotografii. I tyle..... Ps. "News" ze sklepu modelarskiego: będą problemy z gąsienicami Friula. Jest jakieś zamieszanie z węgierskim producentem i polski dystrybutor (Aber) już się wycofał, zrezygnował, czy coś w tym rodzaju. Są to wieści zasłyszane, od właściciela sklepu, przez nikogo nie potwierdzone, więc lepiej samemu sprawdzić..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Twitch Napisano 12 Maja 2012 Share Napisano 12 Maja 2012 Kurde świetnie wygląda... piękna praca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marioba Napisano 14 Maja 2012 Autor Share Napisano 14 Maja 2012 Witam! Dzisiaj tylko wash. Teraz wygląda to tak: Jutro popatrzę na to innym okiem i na pewno będą poprawki.... I tyle.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 14 Maja 2012 Share Napisano 14 Maja 2012 Jutro popatrzę na to innym okiem.. I nie zapomnij fotki zrobić ,ciekaw jestem jak to w świetle dziennym wygląda ,bo teraz jest bardzo dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DARTH Napisano 14 Maja 2012 Share Napisano 14 Maja 2012 Piękny wash podziwiam Czy sido dajesz na cały model ? tzn. opony, elemęty naturalnie matowe ewentualnie gąski? Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 14 Maja 2012 Share Napisano 14 Maja 2012 Już jest ładny, a co dopiero potem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin1970 Napisano 15 Maja 2012 Share Napisano 15 Maja 2012 Musze przyznać ze robi dobre wrażenie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 15 Maja 2012 Share Napisano 15 Maja 2012 Witam, malowanie mi bardzo przypadło do gustu, jeden z lepszych horchów jakie widziałem. Pozwoliłem sobie poprawić jedną fotke Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marioba Napisano 16 Maja 2012 Autor Share Napisano 16 Maja 2012 (edytowane) Witam! Wpis dedykuję w całości Krzysiowi z Garden City Ciąg dalszy malowania. Dzisiaj podmalowałem wszystko chińskimi olejami (atak chińskich olei). Używam do tego czerni kostnej, umbry palonej i sieny palonej. Robię z tych kolorów coś w rodzaju atramentów. Jako medium używam lekkiego rozpuszczalnika (benzyna ekstrakcyjna). Mieszam tego dosłownie kilka kropel i tym zaprawiam model.. Czarnym podkreślam wszystkie linie podziału, klamki, zawiasy, nity, łączenia itp. Jak przesadzę, wycieram i maluję jeszcze raz. Umbrą i sieną maluję zacieki, przebarwienia, wypełniam zagłębia. Czekam aż rozpuszczalnik odparuje i lekko zacieram patyczkami higienicznymi i płaskimi miękkimi pędzelkami. Po odczekaniu jednej doby, mieszam czarny z żółtym i ociupinką czerwieni ( taki lekko złamany khaki ), tym razem bardziej gęsty i tym zacieram model ciągnąc od dołu do góry. Na tym etapie model jest strasznie wrażliwy na dotyk, dlatego teraz muszę zostawić go na dwie, trzy doby, zanim wezmę się do dalszej roboty. Kolory i konsystencję olei dobieram na tzw "pałę" i nie mam żadnych receptur, co i ile czego itp. Jestem zwolennikiem teorii chaosu i to determinuje moje działanie. Model podmalowałem, zatarłem , popracowałem nad tapicerką i teraz wygląda tak jak na zdjęciach poniżej. Na pierwszy rzut oka, prawie nie ma różnicy, ale jednak chyba coś się zmieniło... A tak wygląda (prawie) w świetle dziennym... Witam, malowanie mi bardzo przypadło do gustu, jeden z lepszych horchów jakie widziałem. Miło mi to słyszeć! Staram się.... Musze przyznać ze robi dobre wrażenie Oj robi! Sam zestaw jest świetny! Zlepiony bez grama szpachli. Już jest ładny, a co dopiero potem. Trochę go jeszcze skatuję, ale bez przesady... Piękny wash podziwiam Czy sido dajesz na cały model ? tzn. opony, elemęty naturalnie matowe ewentualnie gąski? Pozdro Zawsze daję na cały model. Pokrywam nim wszystko... Ps. Dumo, czym obrobiłeś tak ładnie tę fotkę? Edytowane 16 Maja 2012 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 16 Maja 2012 Share Napisano 16 Maja 2012 Dzięki Mario. Z każdym zabiegiem jest coraz ładniejszy. Siedzenia - super. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 17 Maja 2012 Share Napisano 17 Maja 2012 Wszystkie fotki przerabiam w photoshop'ie. Polecam się na przyszłość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marioba Napisano 25 Maja 2012 Autor Share Napisano 25 Maja 2012 Witam Szanownych Forumowiczów! Model praktycznie skończony. Podoklejałem duperelki, pobrudziłem suchymi pastelami (nie za mocno...). Całość popsiukałem matem Lifecolor. Plandekę i fotele dodatkowo przemalowałem olejnym matem Model Mastera. Wkleiłem szyby. Początkowo chciałem zrobić sam okna z folii PET, ale te z zestawu są w miarę cienkie i nieźle się komponują z całością. Sobota, niedziela, model wyląduje w galerii. Teraz wygląda tak: Kilka przemyśleń... Polecam ten zestaw wszystkim. Przy odrobine skupienia i uwagi, model lepi się sam, bez szpachli i przekleństw. Inwestując w blaszki, można z tego modelu wycisnąć jeszcze więcej. I tyle... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 25 Maja 2012 Share Napisano 25 Maja 2012 No to czekam na galerię, bo ochów i achów pewno mi zabraknie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtas Napisano 25 Maja 2012 Share Napisano 25 Maja 2012 Model prezentuje sie super.Dzieki za przemyslenia;jest na liscie zakupow a twoj warsztat na pewno sie przyda,chociaz jak smigal po piaskach Afryki to raczej bedzie DAK. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DARTH Napisano 26 Maja 2012 Share Napisano 26 Maja 2012 No i bardzo ładnie to wszystko się prezentuje (aż zazdrocha bierzę ) I nawet z Italki można cudeńko zrobić hehe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad C Napisano 28 Maja 2012 Share Napisano 28 Maja 2012 Ładnie, Panie tego... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marioba Napisano 1 Czerwca 2012 Autor Share Napisano 1 Czerwca 2012 Witam! Model skończony. Zapraszam do galerii http://www.modelwork.pl/viewtopic.php?f=68&t=33304 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi