Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Nie zmienia to faktu, że prawidłowy filtr jest w zestawie, a także że wnęki są wyraźnie zaznaczone jako aluminium. Została mi instrukcja z Revellowskiego Hurricana IIB, dlatego ją potraktowałem jako odnośnik. Robiąc swojego Hurricana z 309 posłużyłem się dwoma instrukcjami, stąd mój błąd .

• Odpowiedzi 65
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

• 1 month later...
Napisano

Tak, Hurrie posiadał wnęki w kolorze aluminium.

Ten kolorek wygląda mi raczej na interior green, raczej amerykańce go miały

Pozdrawiam

Wojtek

====

Na warsztacie:

FW 190 D-9 1:48 Eduard

He 111 - H6 1:72 Revell (PRAWIE KONIEC!)

Napisano

Tak czy siak, machnąć trzeba na aluminium. Na modelu nie będzie widać czy w rzeczywistości była to farba czy naturalne aluminium. Chodzi o kolor wnęk podwozia a nie szukanie teorii spiskowych.

• 2 weeks later...
Napisano

Ten Hurrie to zwyczajnie wersja "sea hurricane", a nie żadne nowe malowanie.

Poza tym wydaje mi się, że w tym malowaniu posiadał 1/3 kołpaka w kolorze flat red .

Pozdrawiam

Wojtek

• 1 month later...
Napisano

drobna kosmetyczna poprawka naniesiona

031511c6a2722623med.jpg

zgodnie z waszymi sugestiami przemaluję wnęki przemaluję na srebrno

Napisano

Qurczę na grillu... Mr T. Ładny Hurryś... Zbieram graty do Hurrego na którym trafili St. Skalskiego wiec wszystkie tematy śledzę - Twój też...

Napisano
Qurczę na grillu... Mr T. Ładny Hurryś... Zbieram graty do Hurrego na którym trafili St. Skalskiego wiec wszystkie tematy śledzę - Twój też...

w jakiej skali planujesz?

Napisano

Przy moim wzroku najmniejsza to 48 baza Air, jakieś blaszki Edka i wnęki podwozia - co prawda do Tamki chyba. Kalki muszę dorabiać

Napisano

no to będzie na co popatrzeć - mam nadzieję że będzie nam dane zobaczyć to na tym forum, dla mnie gratka zwłaszcza jeśli chodzi o dorabianie kalek, mam też małą zagwozdkę z tym przy LIMie 6 który wygonuję (po grudzie) będę tam musiał dorobić numery boczne, co prawda jeśli skala i grafika na to pozwala to można wykonać dany detal po prostu malując go wg szblonów, ale jeśli poisadasz na to jakieś patenty to chętnie popatrzę i się czegoś nauczę

Napisano
Master albo Ambber nie`robi?

Boguś robiłem go bez waloryzacji