czsochaj Napisano 31 Lipca 2012 Napisano 31 Lipca 2012 Nie zmienia to faktu, że prawidłowy filtr jest w zestawie, a także że wnęki są wyraźnie zaznaczone jako aluminium. Została mi instrukcja z Revellowskiego Hurricana IIB, dlatego ją potraktowałem jako odnośnik. Robiąc swojego Hurricana z 309 posłużyłem się dwoma instrukcjami, stąd mój błąd . Cytuj
greatgonzo Napisano 31 Lipca 2012 Napisano 31 Lipca 2012 W tę niemalowaną wnękę nie chce mi się wierzyć. Pewnie była podkładowana i malowana na srebrno jak wnętrze Spitfire. Cytuj
modelożerca Napisano 7 Września 2012 Napisano 7 Września 2012 Tak, Hurrie posiadał wnęki w kolorze aluminium. Ten kolorek wygląda mi raczej na interior green, raczej amerykańce go miały Pozdrawiam Wojtek ==== Na warsztacie: FW 190 D-9 1:48 Eduard He 111 - H6 1:72 Revell (PRAWIE KONIEC!) Cytuj
greatgonzo Napisano 7 Września 2012 Napisano 7 Września 2012 Tak, Hurrie posiadał wnęki w kolorze aluminium. Ależ ja tego absolutnie nie neguję. Wątpię tylko w niemalowane. Cytuj
czsochaj Napisano 8 Września 2012 Napisano 8 Września 2012 Tak czy siak, machnąć trzeba na aluminium. Na modelu nie będzie widać czy w rzeczywistości była to farba czy naturalne aluminium. Chodzi o kolor wnęk podwozia a nie szukanie teorii spiskowych. Cytuj
greatgonzo Napisano 8 Września 2012 Napisano 8 Września 2012 Ze spiskiem nie zrozumiałem, ale odpowiedź jest. Dzięki. Cytuj
modelożerca Napisano 19 Września 2012 Napisano 19 Września 2012 Ten Hurrie to zwyczajnie wersja "sea hurricane", a nie żadne nowe malowanie. Poza tym wydaje mi się, że w tym malowaniu posiadał 1/3 kołpaka w kolorze flat red . Pozdrawiam Wojtek Cytuj
tombie01 Napisano 5 Listopada 2012 Autor Napisano 5 Listopada 2012 drobna kosmetyczna poprawka naniesiona zgodnie z waszymi sugestiami przemaluję wnęki przemaluję na srebrno Cytuj
fiedotow Napisano 5 Listopada 2012 Napisano 5 Listopada 2012 Qurczę na grillu... Mr T. Ładny Hurryś... Zbieram graty do Hurrego na którym trafili St. Skalskiego wiec wszystkie tematy śledzę - Twój też... Cytuj
tombie01 Napisano 5 Listopada 2012 Autor Napisano 5 Listopada 2012 Qurczę na grillu... Mr T. Ładny Hurryś... Zbieram graty do Hurrego na którym trafili St. Skalskiego wiec wszystkie tematy śledzę - Twój też... w jakiej skali planujesz? Cytuj
fiedotow Napisano 5 Listopada 2012 Napisano 5 Listopada 2012 Przy moim wzroku najmniejsza to 48 baza Air, jakieś blaszki Edka i wnęki podwozia - co prawda do Tamki chyba. Kalki muszę dorabiać Cytuj
tombie01 Napisano 5 Listopada 2012 Autor Napisano 5 Listopada 2012 no to będzie na co popatrzeć - mam nadzieję że będzie nam dane zobaczyć to na tym forum, dla mnie gratka zwłaszcza jeśli chodzi o dorabianie kalek, mam też małą zagwozdkę z tym przy LIMie 6 który wygonuję (po grudzie) będę tam musiał dorobić numery boczne, co prawda jeśli skala i grafika na to pozwala to można wykonać dany detal po prostu malując go wg szblonów, ale jeśli poisadasz na to jakieś patenty to chętnie popatrzę i się czegoś nauczę Cytuj
fiedotow Napisano 5 Listopada 2012 Napisano 5 Listopada 2012 Tombie... H jest w planach a jak robić kalki jeszcze nie wiem... Cytuj
tombie01 Napisano 5 Listopada 2012 Autor Napisano 5 Listopada 2012 Master albo Ambber nie`robi? Boguś robiłem go bez waloryzacji Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi