czsochaj Napisano 31 Lipca 2012 Share Napisano 31 Lipca 2012 Nie zmienia to faktu, że prawidłowy filtr jest w zestawie, a także że wnęki są wyraźnie zaznaczone jako aluminium. Została mi instrukcja z Revellowskiego Hurricana IIB, dlatego ją potraktowałem jako odnośnik. Robiąc swojego Hurricana z 309 posłużyłem się dwoma instrukcjami, stąd mój błąd . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
greatgonzo Napisano 31 Lipca 2012 Share Napisano 31 Lipca 2012 W tę niemalowaną wnękę nie chce mi się wierzyć. Pewnie była podkładowana i malowana na srebrno jak wnętrze Spitfire. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
modelożerca Napisano 7 Września 2012 Share Napisano 7 Września 2012 Tak, Hurrie posiadał wnęki w kolorze aluminium. Ten kolorek wygląda mi raczej na interior green, raczej amerykańce go miały Pozdrawiam Wojtek ==== Na warsztacie: FW 190 D-9 1:48 Eduard He 111 - H6 1:72 Revell (PRAWIE KONIEC!) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
greatgonzo Napisano 7 Września 2012 Share Napisano 7 Września 2012 Tak, Hurrie posiadał wnęki w kolorze aluminium. Ależ ja tego absolutnie nie neguję. Wątpię tylko w niemalowane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czsochaj Napisano 8 Września 2012 Share Napisano 8 Września 2012 Tak czy siak, machnąć trzeba na aluminium. Na modelu nie będzie widać czy w rzeczywistości była to farba czy naturalne aluminium. Chodzi o kolor wnęk podwozia a nie szukanie teorii spiskowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
greatgonzo Napisano 8 Września 2012 Share Napisano 8 Września 2012 Ze spiskiem nie zrozumiałem, ale odpowiedź jest. Dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
modelożerca Napisano 19 Września 2012 Share Napisano 19 Września 2012 Ten Hurrie to zwyczajnie wersja "sea hurricane", a nie żadne nowe malowanie. Poza tym wydaje mi się, że w tym malowaniu posiadał 1/3 kołpaka w kolorze flat red . Pozdrawiam Wojtek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tombie01 Napisano 5 Listopada 2012 Autor Share Napisano 5 Listopada 2012 drobna kosmetyczna poprawka naniesiona zgodnie z waszymi sugestiami przemaluję wnęki przemaluję na srebrno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fiedotow Napisano 5 Listopada 2012 Share Napisano 5 Listopada 2012 Qurczę na grillu... Mr T. Ładny Hurryś... Zbieram graty do Hurrego na którym trafili St. Skalskiego wiec wszystkie tematy śledzę - Twój też... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tombie01 Napisano 5 Listopada 2012 Autor Share Napisano 5 Listopada 2012 Qurczę na grillu... Mr T. Ładny Hurryś... Zbieram graty do Hurrego na którym trafili St. Skalskiego wiec wszystkie tematy śledzę - Twój też... w jakiej skali planujesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fiedotow Napisano 5 Listopada 2012 Share Napisano 5 Listopada 2012 Przy moim wzroku najmniejsza to 48 baza Air, jakieś blaszki Edka i wnęki podwozia - co prawda do Tamki chyba. Kalki muszę dorabiać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tombie01 Napisano 5 Listopada 2012 Autor Share Napisano 5 Listopada 2012 no to będzie na co popatrzeć - mam nadzieję że będzie nam dane zobaczyć to na tym forum, dla mnie gratka zwłaszcza jeśli chodzi o dorabianie kalek, mam też małą zagwozdkę z tym przy LIMie 6 który wygonuję (po grudzie) będę tam musiał dorobić numery boczne, co prawda jeśli skala i grafika na to pozwala to można wykonać dany detal po prostu malując go wg szblonów, ale jeśli poisadasz na to jakieś patenty to chętnie popatrzę i się czegoś nauczę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fiedotow Napisano 5 Listopada 2012 Share Napisano 5 Listopada 2012 Tombie... H jest w planach a jak robić kalki jeszcze nie wiem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leszek.Sz. Napisano 5 Listopada 2012 Share Napisano 5 Listopada 2012 Poprawiłbym jeszcze działka: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fiedotow Napisano 5 Listopada 2012 Share Napisano 5 Listopada 2012 Master albo Ambber nie`robi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tombie01 Napisano 5 Listopada 2012 Autor Share Napisano 5 Listopada 2012 Master albo Ambber nie`robi? Boguś robiłem go bez waloryzacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi