ZeroCool Napisano 16 Maja 2012 Share Napisano 16 Maja 2012 Witam Po długiej walce w końcu udało mi się ukończyć moją Panther'e. Zestaw OrangeBox plus lufa, karabin i antena RB Model Mam mieszane uczucia co do wykonania. Jeśli chodzi o malowanie to początkowo miało nie być kamuflażu. Później zmieniłem zdanie i doszedł standardowy kamuflaż trzy kolorowy. Niestety po pomalowaniu wpadłem na pomysł "ambush'a" co mi za bardzo nie wyszło:/ Co do modelu to najbardziej jestem zadowolony z błota na kołach:) Dodam jeszcze że łańcucha juz nie ma i gasienice zostały poprawnie ułozone na kołach. Czekam na wasze opinie i sugestie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrkur Napisano 16 Maja 2012 Share Napisano 16 Maja 2012 Ambush-OK,błotko -OK!jedynie nie przemawia do mnie kolor wieży..za ciemno się zrobiło.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ZeroCool Napisano 16 Maja 2012 Autor Share Napisano 16 Maja 2012 Podzielam twoje zdanie, może kiedyś ją przemaluje na bardziej czerwony. Tym czasem kolejne projekty czekają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrkur Napisano 16 Maja 2012 Share Napisano 16 Maja 2012 Ja bym walnął kolor i będzie git! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
revicess Napisano 16 Maja 2012 Share Napisano 16 Maja 2012 bardzo fajne brudzenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 16 Maja 2012 Share Napisano 16 Maja 2012 Pomysłowy, świetne brudzenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 16 Maja 2012 Share Napisano 16 Maja 2012 Ciekawa konstrukcja, wykonanie ładne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemo1CK Napisano 16 Maja 2012 Share Napisano 16 Maja 2012 Witam Super wykonanie, bardzo mi się podoba. Co do wieży, starczy czerwona olejna, kropki pędzelkiem, przejechać white "spirytem" i będzie czerwona bez przemalowywania itp. Pozdrawiam Przemo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ZeroCool Napisano 17 Maja 2012 Autor Share Napisano 17 Maja 2012 Ale wtedy nie bedzie widać "chipping'u", wiec jak sie kiedys zdecyduje (a pewnie predzej czy później to nastapi) to dostanie nowy podkład panzergrau a na to czerwono/bordowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lkmiec Napisano 17 Maja 2012 Share Napisano 17 Maja 2012 Bardzo spoko, szczególnie podoba mi się brudzenie układu jezdnego. Jedyne co budzi moją wątpliwość, to okrętowy "kaliber" łańcucha - w naturze ogniwa miałyby chyba z 20-30 cm długości, a taki odcinek jaki wisi na wozie ważyłby chyba z pareset kilo? Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WilkU Napisano 17 Maja 2012 Share Napisano 17 Maja 2012 Ładny model. Co do uwag podłącze się do kolegów powyżej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ZeroCool Napisano 17 Maja 2012 Autor Share Napisano 17 Maja 2012 Tak jak pisałem na początku - łańcucha okrętowego już nie ma ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal0281 Napisano 19 Maja 2012 Share Napisano 19 Maja 2012 Bardzo fajny model, wiezyczke faktycznie odrobine przyczerwienic by mozna, podwozie wykonane fantastycznie ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Firefly Vc Napisano 19 Maja 2012 Share Napisano 19 Maja 2012 A ja napiszę że masz źle założone ogniwa gąsienic.W rzeczywistości nigdy tak by im się nie udało ich założyć ,zęby ogniw przeszkadzają. A tak to model jest na bardzo dobrym poziomie modelarskim pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ZeroCool Napisano 19 Maja 2012 Autor Share Napisano 19 Maja 2012 źle założone ogniwa gąsienic Dziwie się że dopiero teraz zostało to odkryte Oczywiście ogniwa zostały zdjęte z modelu, dokleiłem zęby i jest już wszystko zgodnie ze sztuką. Przy następnych modelach z rodziny Panther będzie lepiej, a czeka jeszcze Jagdpanther i Panther ausf.A A tak to model jest na bardzo dobrym poziomie modelarskim pozdrawiam. Dziękuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtas Napisano 19 Maja 2012 Share Napisano 19 Maja 2012 Hej.Ciekawa konstrukcja i fajne wykonanie.Podoba mi sie brudzenie wanny i kolor wiezy.Ambush super. Czekam na dalsze Pantery. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kriston Napisano 20 Maja 2012 Share Napisano 20 Maja 2012 A mi się rzucił w oczy ten km nie jest on trochę przydługi ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michaił Napisano 24 Maja 2012 Share Napisano 24 Maja 2012 Najwięcej zobaczyłem z końcowych fotografii. Bardzo ładnie wykonane brudzenie i ślady eksploatacji. Widać, że włożyłeś tutaj dużo pracy i staranności. Nie spodobała mi się na pierwszy rzut oka wieżyczka. Aczkolwiek po przyjrzeniu się wydaje mi się, że nawet rozumiem jej koncepcję. Na pewno lepiej zaprezentowała by się w całości w jakiejś scenerii. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin1970 Napisano 24 Maja 2012 Share Napisano 24 Maja 2012 Gratulacje. Wieża jest po prostu super! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek_gnr Napisano 25 Maja 2012 Share Napisano 25 Maja 2012 Malowanie świetne, wyglada bardzo efektownie ; ) Dobrze że poprawiłeś te ogniwa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
templess Napisano 26 Maja 2012 Share Napisano 26 Maja 2012 Model super. Bardzo przypadło mi do gustu malowanie. Brudzenie z najwyższej półki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad C Napisano 28 Maja 2012 Share Napisano 28 Maja 2012 Bardzo fajny ale nie popękała Ci powłoka malarska na przodzie?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ZeroCool Napisano 31 Maja 2012 Autor Share Napisano 31 Maja 2012 Nie popękała - tylko troche skórka pomarańcza sie zrobiła :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad C Napisano 31 Maja 2012 Share Napisano 31 Maja 2012 Przejedź papierkiem 2000 i będzie dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ZeroCool Napisano 4 Lutego 2013 Autor Share Napisano 4 Lutego 2013 Mały up date - nowe malowanie wieżyczki (zainspirowane pracami Adama Wildera ;o) ) No i zniknął łańcuch ;) plus zostały poprawione gąsienice. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi