Przemek Przybulewski Napisano 18 Maja 2012 Share Napisano 18 Maja 2012 Czołg jaki jest każdy widzi. Natomiast wizja przedstawiona na tej podstawce jest oczywiście fikcją, humbukiem, moim "widzimisię" czy jak tam zwał. Natomiast jeżeli chodzi o model, to jest to prosty, a nawet bardzo prosty model, łatwy w sklejaniu, merytorycznie to nie wiem jak ale to zazwyczaj ma dla mnie znaczenie trzeciorzędne. Od siebie dodałem imitację odlewu na wieży (a i tak tego nie widać), troszku drucików oraz przewody paliwowe. Od RB Model jest lufa, liny od Eureki a "gonsienice" od węgierskich przyjaciół Friuli. Model jest jak to często była żywym poligonem doświadczalnym dla nowych (nie zawsze udanych ) technik a jak wyszło to sami oceńcie: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maszynista93 Napisano 18 Maja 2012 Share Napisano 18 Maja 2012 hmmmm... bardzo ciekawa scenka być może wykorzystam kiedyś ten motyw fajnie wygląda ale czy mógłbyś przybliżyć nam co miałeś na myśli, tzn jaką sytuację to ma przedstawiać (pamiętam że to SF ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jumo Napisano 18 Maja 2012 Share Napisano 18 Maja 2012 hmmm jakbym znał ten styl............(ale lepiej nie budzić duchów ) . Myśl głęboka ....lecz dlaczego mimo dodania faktury odlewu na wieży ten czołg jeździ na gąsienicach z cyny ? Byłoby idealnie gdyby to była skala 1:72...jak na 1:35 słabiutko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek Przybulewski Napisano 18 Maja 2012 Autor Share Napisano 18 Maja 2012 hmmmm... bardzo ciekawa scenkabyć może wykorzystam kiedyś ten motyw Proszę bardzo. fajnie wygląda ale czy mógłbyś przybliżyć nam co miałeś na myśli, tzn jaką sytuację to ma przedstawiać (pamiętam że to SF )Tak naprawdę to żadną. Chciałem zobaczyć jak się sprawują friule na nierównym terenie, dlatego wymyśliłem schody, a jak schody to coś trzeba było dorobić i później to już samo poszło. hmmm jakbym znał ten styl............(ale lepiej nie budzić duchów ) . Nie wiem co masz na myśli. Lub kogo. Myśl głęboka ....lecz dlaczego mimo dodania faktury odlewu na wieży ten czołg jeździ na gąsienicach z cyny ?Taki kaprys. Byłoby idealnie gdyby to była skala 1:72...jak na 1:35 słabiutkoDziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jumo Napisano 18 Maja 2012 Share Napisano 18 Maja 2012 Nie gniewaj się ale jak patrzę na Twjego Chalengera (którego wkonanie szczerze podziwiam ) a na ten model to mam wrażenie jakby robiły je dwie różne osoby . Ale w końcu każdy ma swoje słabe dni . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 18 Maja 2012 Share Napisano 18 Maja 2012 Sama podstawka jest naprawdę fajna, czołg wypada już nieco gorzej. Jak dla mnie to za dużo tych obić no i jak już ktoś wspomniał kolor gąsienic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 18 Maja 2012 Share Napisano 18 Maja 2012 Sam pomysł wykonania scenki już mnie odpycha od oglądania całości ale zajrzałem dalej i: nie podobaja mi się gąsienice: cynowe jakieś takie ,zadrapania do minii ,też mało realistyczne . Ogólnie bardzo słabo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jumo Napisano 18 Maja 2012 Share Napisano 18 Maja 2012 Mam jeszcze tylko jedno pytanko czy mógłbys zdradzić jaką techniką wykonałeś cyferki 1944 na cokole pomnika ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek Przybulewski Napisano 18 Maja 2012 Autor Share Napisano 18 Maja 2012 Nie gniewaj się ale jak patrzę na Twjego Chalengera (którego wkonanie szczerze podziwiam ) a na ten model to mam wrażenie jakby robiły je dwie różne osoby . Ale w końcu każdy ma swoje słabe dni .Ale ja się wcale nie gniewam. Challenger to inny etap. Po co mam robić drugi taki sam model. Byłoby to trochę moim zdaniem pójście na łatwiznę. Ja cały czas szukam, eksperymentuję. Dlatego każdy model i każda podstawka jest inna. Ja modele prezentuję nie dla publiki i poklasku, tylko żeby po prostu je pokazać. Pokazać to co robię a robię to co uwielbiam. Sama podstawka jest naprawdę fajna, czołg wypada już nieco gorzej. Jak dla mnie to za dużo tych obić no i jak już ktoś wspomniał kolor gąsienic.Dzięki. Sam pomysł wykonania scenki już mnie odpycha od oglądania całości ale zajrzałem dalej i:nie podobaja mi się gąsienice: cynowe jakieś takie ,zadrapania do minii ,też mało realistyczne . Ogólnie bardzo słabo No cóż, skoro odpycha Cię mój pomysł, to nie trzeba było zaglądać. A skoro zajrzałeś, no to trudno. Nie musi się podobać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek Przybulewski Napisano 18 Maja 2012 Autor Share Napisano 18 Maja 2012 Mam jeszcze tylko jedno pytanko czy mógłbys zdradzić jaką techniką wykonałeś cyferki 1944 na cokole pomnika ?W banalny sposób. Najpierw wydrukowane, naklejone na polistyren 0,5mm i wycięte. Ot i cała tajemnica. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tukidyndas Napisano 18 Maja 2012 Share Napisano 18 Maja 2012 Jumo - ciekawe podejście. W jednej skali model może wyglądać kiepsko i jest dobrze, a w drugiej jak wygląda kiepsko to już jest źle? Nie powiedziałbym też, że model jest "bardzo słaby". Fakt, że został zrobiony odmiennie od dominujących trendów jak np. zimowe malowania al'a farba odpadająca z kaloryfera. Zarówno jeśli chodzi o aranżację scenki jak i techniki. Niemniej najsłabszym punktem są fotki. Mam nie odparte wrażenie, że z fleszem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek Przybulewski Napisano 19 Maja 2012 Autor Share Napisano 19 Maja 2012 Jumo - ciekawe podejście. W jednej skali model może wyglądać kiepsko i jest dobrze, a w drugiej jak wygląda kiepsko to już jest źle? Nie powiedziałbym też, że model jest "bardzo słaby". Fakt, że został zrobiony odmiennie od dominujących trendów jak np. zimowe malowania al'a farba odpadająca z kaloryfera. Zarówno jeśli chodzi o aranżację scenki jak i techniki. Niemniej najsłabszym punktem są fotki. Mam nie odparte wrażenie, że z fleszem. Dokładnie tak. Z fleshem. Niestety robione na szybko, myślałem że nikt nie zauważy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin1970 Napisano 24 Maja 2012 Share Napisano 24 Maja 2012 Podstawka fajna , ale może pod inny pojazd ( ten jakoś nie za specjalnie mi się widzi ) . Tanka zawsze mozna wyprac i pomalować od nowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michaił Napisano 25 Maja 2012 Share Napisano 25 Maja 2012 Czołg, z tego co widzę na zdjęciach wykonany jest naprawdę fajnie. Sama makieta też prezentuje się nieźle, aczkolwiek nie dałeś żadnego zdjęcia, które ujmowało by całość. Na czołgistę chyba nie działa siła grawitacji ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Shidley Napisano 25 Maja 2012 Share Napisano 25 Maja 2012 Mnie się podoba, tylko czołgistę wypadałoby 'pochylić' do przodu.. tak jak by zachował się każdy człowiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czesio Napisano 28 Maja 2012 Share Napisano 28 Maja 2012 Mnie tam się bardzo podoba Tak jak poprzednicy, pasowało by coś zrobić z gąskami i ludzia pochylić Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi