Keisyzrk Napisano 22 Maja 2012 Share Napisano 22 Maja 2012 (edytowane) Jestem z tego średnio zadowolony testowałem na nim maskowanie taśma tamiya. Malowany humbrolami, lakiery model master i tu matowy jest straszny zostawia brzydką białą mgiełkę nawet przy cienkiej warstwie. Edytowane 22 Maja 2012 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LordDisneyland Napisano 22 Maja 2012 Share Napisano 22 Maja 2012 Czy to airfixowski model w skali 1/76? Fajnie w sumie wyszedł, ino komendant tanka cuś za bardzo odstaje, mało skośny jest... No i gąski z przodu możnaby poprawić [zdj.3] ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rhinoceros Napisano 22 Maja 2012 Share Napisano 22 Maja 2012 To chyba Tamiya w skali 1:35... Poszukuję do takiego jednego wózka z kołami jezdnymi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 22 Maja 2012 Share Napisano 22 Maja 2012 Nie jest zły. Całkiem ładnie wyszedł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrkur Napisano 22 Maja 2012 Share Napisano 22 Maja 2012 Dobry jest obojętnie jaka skala! a tankista jakiś mieszany!A może to Hucuł??!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jakub97 Napisano 22 Maja 2012 Share Napisano 22 Maja 2012 Wygląda ładnie, a ten właz na wieżyczce to trochę wygląda jak deska klozetowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LordDisneyland Napisano 22 Maja 2012 Share Napisano 22 Maja 2012 a tankista jakiś mieszany!A może to Hucuł??!! Hucuł?! Bez kielicha w rąsi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrkur Napisano 22 Maja 2012 Share Napisano 22 Maja 2012 Szklanki? w każdym razie mało japoński Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Keisyzrk Napisano 22 Maja 2012 Autor Share Napisano 22 Maja 2012 To jest Tamyia 1:35, figurka jest z zestawu. Poprawiłem trochę pierwszy post i zobaczyłem ze czołgista nie ma brwi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrkur Napisano 22 Maja 2012 Share Napisano 22 Maja 2012 ... i zobaczyłem ze czołgista nie ma brwi... Może teraz taka moda? "..blond transik z tasią pod pachą" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rhinoceros Napisano 22 Maja 2012 Share Napisano 22 Maja 2012 ten właz na wieżyczce to trochę wygląda jak deska klozetowa Taki to istotnie projekt mieszkańców Kraju Kwitnącej Wiśni..., ale , jak znam życie- to nie jedyny pojazd z takim włazem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kapral Napisano 22 Maja 2012 Share Napisano 22 Maja 2012 Bardzo fajne. Faktycznie figurant mało "japoński", ale może on z ichniego "Sandomierza"? ;) Wkomponuj go w jakąś podstawkę i będzie O.K. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jumo Napisano 22 Maja 2012 Share Napisano 22 Maja 2012 Model niezły ,razi mnie tylko odrapanie na przednim pancerzu oraz lampa reszta całkiem całkiem czekamy na następne modele . A co do fiuguranta to ja wiem kto to jest , to przecież proste - Richard Sorge uciekajacy do ZSRR na porwanym japońcom czołgu żeby ostrzec papę Stalina przed inwazją Niemiec . Proste i jasne jak można się nie domyśleć ?. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LordDisneyland Napisano 23 Maja 2012 Share Napisano 23 Maja 2012 A co do fiuguranta to ja wiem kto to jest , to przecież proste - Richard Sorge uciekajacy do ZSRR na porwanym japońcom czołgu żeby ostrzec papę Stalina przed inwazją Niemiec . Proste i jasne jak można się nie domyśleć ?. Jezusie i Maryjo, wiedziałem, że bez "wywiadowcy XX wieku " się nie obędzie Dajmy jeszcze cytat: "W zeszłym roku padał deszcz..." Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Keisyzrk Napisano 23 Maja 2012 Autor Share Napisano 23 Maja 2012 Dzięki za komentarze to przecież proste - Richard Sorge uciekajacy do ZSRR na porwanym japońcom czołgu żeby ostrzec papę Stalina przed inwazją Niemiec . Bardziej wygląda jakby z niecierpliwością wypatrywał wujka Stalina z karnistrem samogonki xD Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik_69 Napisano 24 Maja 2012 Share Napisano 24 Maja 2012 Witam Model dość udany i oryginalny. Szkoda, że więcej tych japońskich maszyn nie pojawia się na forum. Są miłą odskocznią od widywanych na codzień tematów. Bardzo podoba mi się kamuflaż oraz wykończeniówka gąsienic. Nie podoba mi się wspomniany już wyżej figurant. Dobry jest obojętnie jaka skala! a tankista jakiś mieszany!A może to Hucuł??!! Taki trochę bardziej indiański Hucuł Pozdrawiam Kornik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamil83 Napisano 24 Maja 2012 Share Napisano 24 Maja 2012 Ładny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrkur Napisano 27 Maja 2012 Share Napisano 27 Maja 2012 a wracając do tematu-jakich farb używałeś?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Keisyzrk Napisano 27 Maja 2012 Autor Share Napisano 27 Maja 2012 a wracając do tematu-jakich farb używałeś?? Humbrol 72 potem filtr brązowy, zielony to mieszanka humrbol'i 105 i 150, trzeci to humbrol 160 z 186 o ile dobrze pamiętam i humbrol jakiś żółty. W instrukcji napisane są tylko nazwy farb dlatego improwizowałem z mieszaniem. Filtry i wash z olei Mameri. Powoli odchodzę od humbrola ponieważ w lokalnym sklepie modelarskim podrożały i nie opłaca się ich kupować za 7zl pojemniczka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrkur Napisano 27 Maja 2012 Share Napisano 27 Maja 2012 Humbrol 72 potem filtr brązowy, zielony to mieszanka humrbol'i 105 i 150, trzeci to humbrol 160 z 186 o ile dobrze pamiętam i humbrol jakiś żółty. W instrukcji napisane są tylko nazwy farb dlatego improwizowałem z mieszaniem. Filtry i wash z olei Mameri. Powoli odchodzę od humbrola ponieważ w lokalnym sklepie modelarskim podrożały i nie opłaca się ich kupować za 7zl pojemniczka. ja maluję akrylami...nie śmierdzą tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Keisyzrk Napisano 27 Maja 2012 Autor Share Napisano 27 Maja 2012 Humbrol 72 potem filtr brązowy, zielony to mieszanka humrbol'i 105 i 150, trzeci to humbrol 160 z 186 o ile dobrze pamiętam i humbrol jakiś żółty. W instrukcji napisane są tylko nazwy farb dlatego improwizowałem z mieszaniem. Filtry i wash z olei Mameri. Powoli odchodzę od humbrola ponieważ w lokalnym sklepie modelarskim podrożały i nie opłaca się ich kupować za 7zl pojemniczka. ja maluję akrylami...nie śmierdzą tak To mi akurat nie przeszkadzało tylko fraktura humbroli po malowaniu ale już kopiłem LifeColor i będę nimi malował tygrysa królewskiego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi