dr.Watson Napisano 29 Maja 2012 Share Napisano 29 Maja 2012 Witam Kolegów. Pracuję nad takim "szalonym" pomysłem. Otóż kończę model t-34/85 i podstawka ma przedstawiać odlany z jakiegoś metalu ów czołg i załogę z psem przed nim. Moje pytanie brzmi, najlepiej z jakiego metalu by się prezentował ów czołg: złoto, miedź, srebro. bardzo proszę o propozycje... Ma to być mój malutki hołd dla czterech pancernych i psa Dodam że jest to skala 1:35 model AFV, miał być z wnętrzem ale kilka katastrof wykluczyło taką opcję, i stąd pomysł na jakiś pomnik . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dumapolski Napisano 29 Maja 2012 Share Napisano 29 Maja 2012 Czołg ze złota? Żadnego miasta w Polsce nie stać na taki pomnik. Czołgi na pomnikach, to seryjne egzemplarze postawione na cokołach już po wojnie. Pomaluj go tak, jak normalny frontowy pojazd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dr.Watson Napisano 29 Maja 2012 Autor Share Napisano 29 Maja 2012 Może źle się wyraziłem. ale nie chodzi mi o to czy kogoś stać czy nie, czy to normalne czy nie normalne, chodzi mi oto w którym z tych trzech kolorów waszym zdaniem będzie najlepiej się prezentował. Nie chodzi mi tu o jakąś zgodność itp, po prostu takie mam "szaleństwo modelarskie " lub jak kto woli Wizję figurki 4 i psa mogą być z innego metalu. Tak więc koledzy co waszym zdaniem najlepsze: Złoty ? Srebrny ? Miedź ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dumapolski Napisano 29 Maja 2012 Share Napisano 29 Maja 2012 Znaczy ma byś s-f? To według mnie najładniejszy byłby srebrny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
manas Napisano 29 Maja 2012 Share Napisano 29 Maja 2012 Czterech mężczyzn z psem (samcem) w metalowej puszce - najlepszy byłby różowy:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dr.Watson Napisano 29 Maja 2012 Autor Share Napisano 29 Maja 2012 Tak, to ma być sf, pomnik czołg i załoga przed nim z psem (nie w nim ) ha ha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kub Napisano 29 Maja 2012 Share Napisano 29 Maja 2012 Z tych kolorów najbardziej widzimisię srebro (jako mała statuetka na półkę dla kolekcjonera) jeśli na być to coś w rodzaju modelu jakiegoś pomniku to mosiądz albo brąz (tylko jak uzyskać takie kolory?) można się w przypadku brązu wyżyć z brudzeniem czyli -patyna zacieki itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dr.Watson Napisano 30 Maja 2012 Autor Share Napisano 30 Maja 2012 Tak, ma to przedstawiać pomnik. Czołg na piedestale a przed nim załoga plus pies, może czołg kolor miedzi a załoga srebro ? Mam taki metalizer miedziany Model Mastera, nr nie podam bo się starł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czesio Napisano 30 Maja 2012 Share Napisano 30 Maja 2012 http://www.gunze.pl/go/_category/?idc=id_20&order=1&page=1&producer_id=0&record_row=long&lang=pl Ewentualnie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dr.Watson Napisano 1 Czerwca 2012 Autor Share Napisano 1 Czerwca 2012 Dzięki za link, bardzo przydatny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dr.Watson Napisano 2 Czerwca 2012 Autor Share Napisano 2 Czerwca 2012 Temat zamknięty, model pomalowany na Kolor miedziany, figurki srebro. Teraz pracuję nad podstawką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi