marp Napisano 15 Lipca 2007 Share Napisano 15 Lipca 2007 Swego czasu spróbowałem swych sił w modelach cywilnych. Motywem był model auta, którym aktualnie jeżdżę. Model revell'a 1:25. Model robiony z pudła z drobnymi przeróbkami zawieszenia, tarcz hamulcowych, wnętrza. Model aktualnie jest w stanie jak na zdjęciach. Budowa została przerwana na czas budowy czegoś większego: viewtopic.php?t=2326 ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Majek Napisano 15 Lipca 2007 Share Napisano 15 Lipca 2007 O, fajnie! W koncu jakas cywilna osobowka - nie WRC. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Viper Napisano 15 Lipca 2007 Share Napisano 15 Lipca 2007 Fajnie ale lepsze WRC ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Majek Napisano 15 Lipca 2007 Share Napisano 15 Lipca 2007 Dlaczego WRC lepsze? WRC wszyscy robia... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Viper Napisano 15 Lipca 2007 Share Napisano 15 Lipca 2007 No robi wiekszość bo nigdy nie beda mieli prawdziwego WRC, a tak chociaż modele maja A taki zwykły samochód można miec w garażu. No ale model - Marpowi wychodzi super ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piter Napisano 15 Lipca 2007 Share Napisano 15 Lipca 2007 Viper - no nie do końca się z tobą zgodze. MOdel to model a prawdziwe auto to co innego jednak mają ze sobą jedną wspólną cechę - różnorodność. Chciał byś żeby co druga osoba na twojej ulicy miała takie samo auto jeak Ty ? Myślę że właśnie o to chodzi Majkowi. Mi osobiście ,jak nie kleje cywilnych autek, bardzo się ta relacja spodobała bo jest to coś innego i czuje pewien sentyment do focusa - napewn większy niż do kolejnej subarynki których na sieci jest więcej niż włosów na głowie. Pozdrawiam marp - powodzenia ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marp Napisano 15 Lipca 2007 Autor Share Napisano 15 Lipca 2007 Podejście do posiadanego auta jest różne. Jednym jest to zupełnie obojętne czy mają jedno auto z tysięcy inni wolą mieć to jedyne niepowtarzalne, traktowane jako maskotka. Ja zaliczam się do tych drugich choć co prawda focus svt (st170) jest spotykany ale napewno nie jest popularny. Na marginesie: auto o sportowym zacięciu, fabryczny tuning, nieźle wyposażone (fotele recaro skóra podgrzewane sterowane elektrycznie, tempomat, niezłe audio ze zmieniarką na 6 płyt, przyciemniane szyby z domykaniem, szyberdach, bixenon) , dość mocny silnik (173 hp), 6-biegowa skrzynia Getrag, niezła charakterystyka momentu (80% od 2.5k), ekstra zawieszenie, opony toyo proxes4 215x45x17, sportowy wydech, sportowe zawieszenie, sportowe hamulce, do 4k obrotów normalne auto, powyżej pokazuje pazury. Jeżdżę nim 2 lata i póki co nie zamierzam zmieniać. Jest fajne dlatego jak zobaczyłem model do kupienia nie zastanawiałem się ani chwili. I tak się zaczęła moja przygoda z modelami cywilnych aut... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 15 Lipca 2007 Share Napisano 15 Lipca 2007 Fajnie że cywilny a nie WRC Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tmajer Napisano 15 Lipca 2007 Share Napisano 15 Lipca 2007 Dlaczego WRC lepsze? WRC wszyscy robia... Nie wszyscy Ja robię cywilne i nie chcę WRCów. Wnętrze miodzio. Z czego zrobiłeś wykładzinę na podłodze ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marp Napisano 15 Lipca 2007 Autor Share Napisano 15 Lipca 2007 Dziękuję. Flock. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Majek Napisano 15 Lipca 2007 Share Napisano 15 Lipca 2007 Nie wszyscy Smile Ja robię cywilne i nie chcę WRCów. No dobra, nie wszyscy, ale wiekszosc... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Praetorian Napisano 15 Lipca 2007 Share Napisano 15 Lipca 2007 Czad Poproszę zdjęcia oryginału! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marp Napisano 15 Lipca 2007 Autor Share Napisano 15 Lipca 2007 (edytowane) Niestety nie mam ładnych zdjęć całego auta. Mam tylko takie zrobione telefonem (szczegóły potrzebne do robienia modelu). Zrobię dobre zdjęcia w najbliższym czasie. edit: 29.07.2007 zrobiłem parę zdjęć telefonem: Edytowane 29 Lipca 2007 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtek Tul Napisano 15 Lipca 2007 Share Napisano 15 Lipca 2007 Super cacuszko, gdzie takie dorwałeś Marp super. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marp Napisano 15 Lipca 2007 Autor Share Napisano 15 Lipca 2007 Dzięki. Model na allegro, real w stanach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi