Mark666 Napisano 30 Maja 2012 Share Napisano 30 Maja 2012 (edytowane) Ruszyłem z tym modelem. Będzie bez specjalnych fajerwerków. Mam już obrane malowanie. Nie będzie okablowania bo nie mam dokumentacji więc nie będę tworzył nowych Dziadów. To auto wysoce wyczynowe i wszystko może w nim być inaczej. Kilka zdjęć z tego co już zrobiłem To malowanie wybrałem Kolorystyka to: Karoseria Duplo 8-0340 (granat) Rama w kolorze karoserii lub czarna błyszcząca Tylna belka biały połysk Tylne błotniki biały połysk Przedni zderzak zamiast chromu biały połysk z usztywnianiem wewnętrznym żółty połysk Felgi przód czarny połysk + czerwone błyszczące nakładki Felgi tył czerwony połysk Klatka bezpieczeństwa w kabinie żółty połysk Fotele RECARO czarny mat z czerwoną obwódką Edytowane 30 Maja 2012 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paczek1981 Napisano 30 Maja 2012 Share Napisano 30 Maja 2012 No tego warsztatu nie odpuszczę. Ładnie cacko sklejasz, Chyba unikat juz?? Czy się mylę?! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciol Napisano 30 Maja 2012 Share Napisano 30 Maja 2012 na co przyklejasz te części do malowania? to są wykałaczki? na kropelkę, dobrze pamiętam? bez żadnej plasteliny, nic? ciekawy warsztat się szykuje. pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mark666 Napisano 30 Maja 2012 Autor Share Napisano 30 Maja 2012 No tego warsztatu nie odpuszczę. Ładnie cacko sklejasz, Chyba unikat juz?? Czy się mylę?! Raczej unikat. To model prawdopodobnie zawodnika nie związanego ze stajnią fabryczną. Zapewne prywatny pojazd kierowcy z licencją maciol -- części do malowania przyklejam do patyczków z ramki po wyprasce, zawsze odcinam sobie proste części m.in. w takich celach. Kleję na CA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciol Napisano 31 Maja 2012 Share Napisano 31 Maja 2012 a kropelka się nada? Klej CA bedzie w modelarskim? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mark666 Napisano 31 Maja 2012 Autor Share Napisano 31 Maja 2012 a kropelka się nada? Klej CA bedzie w modelarskim? a kropelka się nada? Klej CA bedzie w modelarskim? Powinien być. Kropelka od biedy może być Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dzacek1841 Napisano 31 Maja 2012 Share Napisano 31 Maja 2012 wydaje mi się że tylne zawieszenie nie jest w oryinalnym wyścigowym phoenixie na poduchach, warto się zainteresować jak takie zawieszenie powinno wyglądać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mark666 Napisano 31 Maja 2012 Autor Share Napisano 31 Maja 2012 wydaje mi się że tylne zawieszenie nie jest w oryinalnym wyścigowym phoenixie na poduchach, warto się zainteresować jak takie zawieszenie powinno wyglądać. A widziałeś gdzieś aby ekipy fabryczne pojazdów wyścigowych wszelkiej maści zezwalali na fotografowanie tych pojazdów ? To ściśle tajne dane rozwiązań konstrukcyjnych. Do -pit stopów i boxów nie ma dostępu. Ja nie znalazłem takich zdjęć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomeka6 Napisano 31 Maja 2012 Share Napisano 31 Maja 2012 Mark 666, widzialem kiedys takie zawieszenie, i takowe w ciezarowkach rajdowych nie posiada miechow powietrznych, ani resorow piorowych, tylko sprezyny zamontowane pod katem podobnie jak w samochodach rajdowych, dobre amortyzatory i szereg stabilizatorow. Cale wiec zawieszenie w Manie z Revela jest kompletnie niewlasciwe. Mam w jakims katalogu przekroj przez taka ciezarowke (Sisu SR), sprobuje Ci to zeskanowac i zamiescic na forum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
copycat Napisano 31 Maja 2012 Share Napisano 31 Maja 2012 a kropelka się nada? Klej CA bedzie w modelarskim? Ramka tu użyta to ten sam plastik co części. Każdy klei którym kleisz model będzie dobry. Ciekawy model, tutaj tomeka6 rozwiał moje wątpliwości co do merytoryki tego cuda. Revell jak zwykle. Mam nadzieję, że powalczysz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mark666 Napisano 31 Maja 2012 Autor Share Napisano 31 Maja 2012 Mark 666, widzialem kiedys takie zawieszenie, i takowe w ciezarowkach rajdowych nie posiada miechow powietrznych, ani resorow piorowych, tylko sprezyny zamontowane pod katem podobnie jak w samochodach rajdowych, dobre amortyzatory i szereg stabilizatorow. Cale wiec zawieszenie w Manie z Revela jest kompletnie niewlasciwe. Mam w jakims katalogu przekroj przez taka ciezarowke (Sisu SR), sprobuje Ci to zeskanowac i zamiescic na forum. Dzięki , ale rama już prawie gotowa więc nie będę jej demolował. To ma być model "lajtowy" bez fajerwerków . Ale zrób ten scan może kiedyś wznowią ten model to się przyda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciol Napisano 1 Czerwca 2012 Share Napisano 1 Czerwca 2012 fajnie. jak zawsze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mark666 Napisano 1 Czerwca 2012 Autor Share Napisano 1 Czerwca 2012 fajnie. jak zawsze Dzięki , staram się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomeka6 Napisano 1 Czerwca 2012 Share Napisano 1 Czerwca 2012 Mark666, nie dalo rady zeskanowac wiec zrobilem zdjecie, ktore moze troche pomoc. Pamietam, ze jakies 15 lat temu takie fotki byly powszechnie dostepne w Polskim Trakerze, kiedy byla moda na wyscigi ciezarowek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mark666 Napisano 1 Czerwca 2012 Autor Share Napisano 1 Czerwca 2012 Dzięki . Jednak sprawdza się to co napisałem. Teamy fabryczne nie są chętne cokolwiek ujawniać w swoich maszynach. Tu niby widać a tak naprawdę nie widać nic konkretnego - dla laika . Jak nawali bolid F-1 to natychmiast chowają go w boxie i po rybach. Nawet nie podają co nawaliło.Dzięki za chęć pomocy. A teraz mała aktualizacja. Chłodnice po zrobieniu i na ramie. Trochę kabli wpadło bo było strasznie goło, a i tak nie wiem co do czego idzie, tak więc to tylko imitacja. Przymiarka z błotnikami i tylną belką - ta ma już kalki. Przepraszam za jakość zdjęć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciol Napisano 2 Czerwca 2012 Share Napisano 2 Czerwca 2012 to sa chlodnice hamulcow? kalki nawet wygląda że położone symetrycznie po każdej ze stron Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MartiniOCP Napisano 2 Czerwca 2012 Share Napisano 2 Czerwca 2012 O, przegapiłem temat. Bardzo ciekawa sprawa z tym ścigaczem wagi ciężkiej. Jak na szybki projekt idzie świetnie - fajny zabieg z urozmaiceniem podwozia kablami, mimo, że nie masz rysunków. Czekam na szoferkę P.S. Takie pytanko - czy napisy na oponach uwydatniasz własnoręcznie (jakiś mega cienki pędzelek) czy to może jest np. suchy pędzel albo kalki? pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mark666 Napisano 2 Czerwca 2012 Autor Share Napisano 2 Czerwca 2012 O, przegapiłem temat. Bardzo ciekawa sprawa z tym ścigaczem wagi ciężkiej. Jak na szybki projekt idzie świetnie - fajny zabieg z urozmaiceniem podwozia kablami, mimo, że nie masz rysunków. Czekam na szoferkę P.S. Takie pytanko - czy napisy na oponach uwydatniasz własnoręcznie (jakiś mega cienki pędzelek) czy to może jest np. suchy pędzel albo kalki? pzdr. Martini zostały mi jakieś stare kalki Tamiyowskie po osobówkach Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mark666 Napisano 2 Czerwca 2012 Autor Share Napisano 2 Czerwca 2012 O, przegapiłem temat. Bardzo ciekawa sprawa z tym ścigaczem wagi ciężkiej. Jak na szybki projekt idzie świetnie - fajny zabieg z urozmaiceniem podwozia kablami, mimo, że nie masz rysunków. Czekam na szoferkę P.S. Takie pytanko - czy napisy na oponach uwydatniasz własnoręcznie (jakiś mega cienki pędzelek) czy to może jest np. suchy pędzel albo kalki? pzdr. Martini zostały mi jakieś stare kalki Tamiyowskie po osobówkach Dzięki Aha - jak myślicie urwać mu ten zderzak czy nie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MartiniOCP Napisano 2 Czerwca 2012 Share Napisano 2 Czerwca 2012 Miałem taki sam dylemat przy Alfie GTA. Moim skromnym zdaniem bez zderzaka wygląda bardziej "zawadiacko", niegrzecznie. Pasuje łobuzowi:D pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzychu126 Napisano 2 Czerwca 2012 Share Napisano 2 Czerwca 2012 Jeśli cały model będzie używany, taki już po paru treningach to urwany zderzak jak najbardziej pasuje, jednak jeśli ma być wyglancowany to zostaw w całości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dzacek1841 Napisano 2 Czerwca 2012 Share Napisano 2 Czerwca 2012 wydaje mi sie że zastosowanie chociaż najprostrzego zawieszenia na piurach b y lepiej wyglądało. Bo te poduchy w formule dosyć kuriozalnie wyglądają ;| Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mark666 Napisano 2 Czerwca 2012 Autor Share Napisano 2 Czerwca 2012 Przymiarka przy okazji kontroli spasowania maska>kabina Oba wydechy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Emilssi Napisano 3 Czerwca 2012 Share Napisano 3 Czerwca 2012 Ale fajny projekt!!! Sledze z ciekawoscia i czekam na dalsze aktualizacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
irizar Napisano 4 Czerwca 2012 Share Napisano 4 Czerwca 2012 Piękna robota, a przymiarka wygląda dobrze wszystko będzie pasować jak puzzle. I tu coś warto uwagę zwrócić , że warto robić przymiarki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi