Rob Napisano 4 Sierpnia 2012 Autor Share Napisano 4 Sierpnia 2012 Witam po dłuższej przerwie. Dzisiaj podwozie ,wózki .Wychodzi na to że koła w Żądle wczesne. Dorobiłem górną część wózków z blaszek oraz imitację śrub. RZ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 4 Sierpnia 2012 Share Napisano 4 Sierpnia 2012 Fakt, trochę cię nie było. Ale za to blacharka naprawdę robi wrażenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rob Napisano 6 Sierpnia 2012 Autor Share Napisano 6 Sierpnia 2012 bazylms , DARTH - dzięki za dobre słowo. Wracając do tematu dzisiaj kilka zdjęć z dłubaniny przy silniku. Silnik wymaga jeszcze dużo pracy głównie okablowania. Można znaleźć dużo zdjęć ale głównie samego silnika R975 , komory z silnikiem lub samej komory już trudniej –spróbuję jeszcze coś znaleźć .Docelowo zostawię uchyloną tylko tylną płytę (ostatnie zdjęcie). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rob Napisano 23 Sierpnia 2012 Autor Share Napisano 23 Sierpnia 2012 Tak na razie wygląda silnik. Komora też w miarę gotowa (do małych poprawek) . Pokrywa komory silnika z ruchomymi zawiasami Kilka dodatkowych elementów fototrawionych RZ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rob Napisano 24 Sierpnia 2012 Autor Share Napisano 24 Sierpnia 2012 Silnik poszedł do poprawy : trzy główne przewody które idą z dołu silnika wychodzą z metalowych rur (dwie z lewej ,jedna z prawej) - dorobiłem z igły . Wszystkie przewody są w izolacji, najczęściej czarnej – przemalowałem przewody. Niestety w macro nie wygląda to zbyt imponująco…… Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rob Napisano 22 Stycznia 2013 Autor Share Napisano 22 Stycznia 2013 Witam Wracam do starego tematu. W końcu skończyłem belkę z hakiem holowniczym. 26 blaszek foto-trawionych do tego druty i hak . Z jednej lutowałem z drugiej się rozłaziło . RZ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 22 Stycznia 2013 Share Napisano 22 Stycznia 2013 O ja cię , ale wypas. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rhinoceros Napisano 22 Stycznia 2013 Share Napisano 22 Stycznia 2013 I jeszcze wyklepałeś blaszki z jednogroszówek? Konkretna robota!... Duże Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
imek46 Napisano 22 Stycznia 2013 Share Napisano 22 Stycznia 2013 O matko jedyna. Jesteś szalony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rob Napisano 22 Stycznia 2013 Autor Share Napisano 22 Stycznia 2013 .....Może tak odrobinę - najgorsze że ta zabawa zaczęła mi się podobać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
triadabor Napisano 22 Stycznia 2013 Share Napisano 22 Stycznia 2013 Ile czasu spędziłeś nad tym hakiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtas Napisano 22 Stycznia 2013 Share Napisano 22 Stycznia 2013 Cierpliwosc mozna wytrenowac. .Hak klasa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rob Napisano 22 Stycznia 2013 Autor Share Napisano 22 Stycznia 2013 Trochę to trwało -kilka razy się rozpadł, zamiast na wilgotnym podłożu lutowałem bez schładzania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
micmal Napisano 22 Stycznia 2013 Share Napisano 22 Stycznia 2013 O matko jedyna. Jesteś szalony. Też tak myślę . A na serio, to podziwiam, bo mnie by jasna .... trafiła. Czekam z niecierpliwością na dalszy postęp prac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rob Napisano 24 Stycznia 2013 Autor Share Napisano 24 Stycznia 2013 Tak wygląda belka już na modelu i inne blachy: skrzynia, apteczka, browning 30 w wierzy i inne szczegóły … do tego dochodzą uchwyty na narzędzia z drutu i dodatkowe spawy. W końcu będę mógł się zabrać za malowanie. Później dorzucę parę zdjęć bardziej szczegółowych. RZ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 24 Stycznia 2013 Share Napisano 24 Stycznia 2013 Pięknie. Ja z blachami tak nie potrafię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 24 Stycznia 2013 Share Napisano 24 Stycznia 2013 fajna blacharka ,ja jednak na malunki czekam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad C Napisano 24 Stycznia 2013 Share Napisano 24 Stycznia 2013 Piekny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mirek66 Napisano 24 Stycznia 2013 Share Napisano 24 Stycznia 2013 Porządna praca ,detal cacy . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzesiekW Napisano 24 Stycznia 2013 Share Napisano 24 Stycznia 2013 . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rob Napisano 24 Stycznia 2013 Autor Share Napisano 24 Stycznia 2013 Dzięki Panowie za dobre słowo . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rob Napisano 3 Lutego 2013 Autor Share Napisano 3 Lutego 2013 Witam Tym razem trochę malowanek Baza malowana olive drab (Tamiya), rozjaśnienia dorabiałem w dwóch jaśniejszych odcieniach we własnym zakresie. Kalki kładłem tradycyjnie na sidolux, kolejna warstwa sidoluxu jako podkład Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mirek66 Napisano 3 Lutego 2013 Share Napisano 3 Lutego 2013 Przyjemny kolorek , czekam na dalsze etapy . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rob Napisano 21 Lutego 2013 Autor Share Napisano 21 Lutego 2013 Witam Gąski założone. Narzędzia ,dodatki przygotowane do zamocowania. Zostało brudzenie i trochę szczegółów oraz podstawka. RZ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi