Maciek_66 Napisano 2 Czerwca 2012 Napisano 2 Czerwca 2012 Skoro zrobiłeś niemal identyczne zdjęcia jak ja to trzeba było pojechać tak samo!Na przyszłość: Jadąc z Warszawy za Dębe Wielkie na rondzie skręcacie w lewo i jedziecie do Rudy. Następnie Bykowizna, Gamratka i przecinacie "50" - jedziecie ul Sosnkowskiego aż się skończy. Następnie w lewo, przez tory i w pierwszą w prawo - Szpitalna. Szpitalną do końca asfaltu i w lewo następnie w prawo i.... poszli na Mrozy. Ale po ok 3 kilometrach odbijacie w lewo na Tyborów i po ok 1,5km na Janów. Tu jeszcze można zakombinować raz w prawo i w lewo i wyskakujecie na wprost lotniska. O rany, normalnie czytając się pogubiłem. Takie objazdy trzeba znać, a ja pojechałem naiwnie myśląc, że nie będzie takich korków. Nawet nie sprawdzałem objazdów. Tak poważnie to najgorsze było to zimno... Nówka farba, z Bydgoszczy wrócił przedwczoraj. ;) To chociaż wash trzeba było dać! Bo taki nienaturalny... Ale opony to miał chyba stare, na niektórych zdjęciach widzę kord i jakieś dziury. A ten MiG 21 na wystawie statycznej to jest aktualnie latający egzemplarz? Cytuj
Gość Napisano 2 Czerwca 2012 Napisano 2 Czerwca 2012 W temacie nazwiska: 15 - Krasnodębski; 56 - Pisarek; 111 - Ferić W temacie przemilczeć: - nie tyle przemilczeć, ile nie zapeszać ... Nie jestem jak Prezes. że "wiem, ale nie powiem", ale powiem, że są plany są ... a co z nich wyjdzie, to się zobaczy ... Maciek ... proszę ... MiG-21 aktualnie latający? Cytuj
Maciek_66 Napisano 2 Czerwca 2012 Napisano 2 Czerwca 2012 Maciek ... proszę ... MiG-21 aktualnie latający? Cytuj
Woit Napisano 2 Czerwca 2012 Napisano 2 Czerwca 2012 Byłem, widziałem, wróciłem. Ja zadowolony, dzieciaki zadowolone, ekstra dzień, ekstra impreza. Żaden tam airshow, po prostu piknik lotniczy - święto bazy. Ari zarzuca, że brak tego i tamtego a dla mnie było idealnie, w sam raz. Najpierw pokazy - 56 wita rykiem dopalaczy, dzieciaki wrzeszczą, że ekstra bo głośno, potem Iskry i Su (z odpalanymi pułapkami termicznymi), w międzyczasie Extra pomieliła powietrza. Niby fajnie, ale na tle MiGa wymięka. Potem był czas na spokojne obejście statyki, powsiadanie do środka śmigłowców (dzieciaki to lubią ), zjedzenie czegoś ciepłego i skorzystania z dmuchanych i toczonych zabawek przez miluśińskich. Na koniec znowu pokaz - Iskry, Su, Extra i 29, tym razem wysoko ale i krócej chyba niż za pierwszym razem ale również dynamicznie. Wszędzie czuło się, że jest to święto jednostki a nie jakiś "wielki" show. Piloci chętnie rozmawiali, tłumaczyli wyjaśniali. Naprawdę, wojsko wyszło do ludzi. Powtarzam po kolegach wcześniej, ale też odniosłem takie wrażenie. Wystawa statyczna bez ŻADNYCH barierek -mozna podejść, pomacać, przytulić się do ulubionej, ukochanej maszyny - oby tak zawsze było. Jedyne co przeszkadzało to wiatr, bardzo silny, ale patrząc na wcześniejsze prognozy i tak grzechem byłoby narzekać. (Tak wiało, że AN-2 wykonujący loty widokowe, odrywał się od pasa po ok 30 metrach rozbiegu ) Poniżej zamieszczam kilka zdjęć z kilkuset które zrobiłem, sam nie wiem które powybierać i zostawić sobie. Brawa dla organizatorów, spisali się na medal P.S. Nowe malowania MiG-ów to naprawde, fajna i przemyślana sprawa. Cytuj
Maciek_66 Napisano 3 Czerwca 2012 Napisano 3 Czerwca 2012 Poniżej zamieszczam kilka zdjęć z kilkuset które zrobiłem, sam nie wiem które powybierać i zostawić sobie. Zacząłem zbierać wszystkie foty z okolicznościowymi MiGami. Zamierzam jednego z nich zrobić, jeszcze nie wiem którego. Moje zdjęcia latających maszyn są żałosne, nic nie widać. Cytuj
Ari Napisano 3 Czerwca 2012 Napisano 3 Czerwca 2012 Woit. Ari niczego nie zarzuca. Ari napisał co o tym myśli i jak to odbiera. Zarzucać to Ari by mógł wówczas gdyby organizatorzy naobiecywali że pokażą to czy tamto, skasowali po 20PLN za wejście i się nie wywiązali z deklaracji. Cytuj
young Napisano 3 Czerwca 2012 Napisano 3 Czerwca 2012 Impreza fajna, ale mam lekki niedosyt. Może przez to że za daleko w pamięć sięgnąłem. Do czasów gdy w Dęblinie MiGi 21 kotłowały się z 23.Szkoda że się inie dogadali i nie wysłali wczoraj do Powidza "29" żeby w zamian dziś przyleciał Herkules. Tu 154 wystawiony do przetargu stał na zachodniej stojance... ale przyholować na statyczną chyba można było... Niemczycki i spółka na Góraszce bilety kasowali, a MiG29 był główną atrakcją więc w zamian mogliby również uświetnić obecnością ... Lima, Mesera A Orliki? A F-16? Tak wiem... poleciały na Red Flag ale chyba nie wszystkie? No chyba że cały zapas paliwa poleciał razem z nimi. A Caski? Tu-154 nie jest wystawiony na sprzedaż i nie będzie, przynajmniej oficjalnie, póki nie zakończy się śledztwo. Dlatego nikogo nie dopuszczano do niego. Lim latał wczoraj u południowych sąsiadów. Co te F-16 miałyby robić? Na statyce miały być, może pogoda nie pozwoliła dolecieć. Nie ma co porównywać Air Show (ze wspomnień), do pikniku lotniczego ;) Cytuj
Ari Napisano 3 Czerwca 2012 Napisano 3 Czerwca 2012 Co f16 miało by tam robić? Cieszyć ludzi. W końcu po to je kupili... czyż nie? Cytuj
Piotr_P Napisano 3 Czerwca 2012 Napisano 3 Czerwca 2012 Miałem sobie kiedyś zafundowac fulcruma w malowaniu z Malborka bo nudą wiało z Mińska ,a tu taki numer ( a nawet trzy )...teraz chłopaki z 41 eskadry będą sie ze dwa lata otrzasac z tych malowan...teraz jedyne wyjscie kupic dwa modele Cytuj
young Napisano 3 Czerwca 2012 Napisano 3 Czerwca 2012 Co f16 miało by tam robić? Cieszyć ludzi.W końcu po to je kupili... czyż nie? Luz, myślałem że zaraz wypłynie jakaś propozycja solo F-16 ;) ...teraz chłopaki z 41 eskadry będą sie ze dwa lata otrzasac z tych malowan... Hmmm... Cytuj
Mikolaj75 Napisano 3 Czerwca 2012 Napisano 3 Czerwca 2012 Nie mogę się napatrzeć na te malowania! Świetny i niesztampowy pomysł, profesjonalne wykonanie Ale w modelu to będzie wyższa szkoła jazdy... Cytuj
okonek Napisano 3 Czerwca 2012 Napisano 3 Czerwca 2012 111 , 56 , 15 Dajcie proszę więcej fotek Cytuj
Woit Napisano 3 Czerwca 2012 Napisano 3 Czerwca 2012 Woit.Ari niczego nie zarzuca. Ari napisał co o tym myśli i jak to odbiera. (...) Ari. Woit rozumie Tylko uważa, iż z małego, ale świetnego pikniku, nie warto robić wielkiego airshow. Można się ze mną nie zgadzać i w pełni to zrozumiem Tak sobie jednak myślałem jakby to można było urozmaicić taki piknik i jednocześnie nie zatracić jego lokalnego kolorytu. Coś mi świta w głowie, iż 1 elt ma bliskie kontakty z podobna jednostka z Francji, EC1/2 "Cigognes" i może by tak ściągnąć tu Francuzów za rok. MiG-29 i Mirage we wspólnym przelocie to byłoby coś. Miałem sobie kiedyś zafundowac fulcruma w malowaniu z Malborka bo nudą wiało z Mińska ,a tu taki numer ( a nawet trzy )...teraz chłopaki z 41 eskadry będą sie ze dwa lata otrzasac z tych malowan...teraz jedyne wyjscie kupic dwa modele Poczekaj, takich malunków ma być więcej Producenci kalek już pewnie zacierają ręce Dajcie proszę więcej fotek Tu jest kilka: http://lotnictwo.net/galeria.php Dziękuję adminowi za wybór mojej fotki do 1:1. Cytuj
Grzes Napisano 4 Czerwca 2012 Napisano 4 Czerwca 2012 może by tak ściągnąć tu Francuzów za rok. MiG-29 i Mirage we wspólnym przelocie to byłoby coś.Spokojnie, to pierwsza impreza z lataniem bodajże od 2 lat i w dodatku z największą ilością latania od "X" lat, więc kto był nie powinien narzekać...Miejmy nadzieję, że w tak obfita lotna forma pikniku przejdzie na pozostałe lata. Właśnie ze względu na lokalny charakter pikniku zostawiłbym go pod znakiem biało-czerwonej, a Mirage niech przylatują na "erszoły". A co do Francuzów - w 2004 na pikniku gościły Mirage F-1CT z jednostki "Normande-Niemen", jeden nawet w okolicznościowym czerwonym wdzianku (o ile pamiętam wracały wtedy z Rosji, czy jakoś tak...) ot taka ciekawostka, ale i tak wszyscy sikali na widok Fulcrumów Poczekaj, takich malunków ma być więcej Producenci kalek już pewnie zacierają ręce Rozumiem, że masz na myśli producentów zagranicznych? Cytuj
Paweł Czarnocki Napisano 4 Czerwca 2012 Napisano 4 Czerwca 2012 Rozumiem, że masz na myśli producentów zagranicznych? Niekoniecznie Grzegorzu, niekoniecznie. Jako żem zakuty w stal pancerniak, to niebawem ruszam ze sklejaniem Miga-29 z Academy w 1\48. Ale perspektywa powstania tych kalek zachęca do wykonania właśnie tej wersji. Niebawem będzie na Forum, sporo "łakarondów" tego samolotu. Byłem i widziałem leżących, stojących , wiszących, lewitujących ludzików z olbrzymimi teleobiektywami robiącymi fotki detali. Brawo ciesze się. Będzie super materiał zdjęciowy. Cytuj
piotrpiti Napisano 23 Sierpnia 2012 Napisano 23 Sierpnia 2012 a teraz lepsze zdjęcia na stronie z malarzem/artysty http://lotniczapolska.pl/Kosynierzy-warszawscy-w-nowej-odslonie,24997 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi