pan_piotrek Napisano 31 Maja 2012 Share Napisano 31 Maja 2012 Po długim warsztacie wreszcie udało mi się skończyć model. Jestem zadowolony z efektu. Budowę dioramy będę kontynuował w osobnym wątku. Na razie do oceny przedstawiam sam model. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
revicess Napisano 31 Maja 2012 Share Napisano 31 Maja 2012 bardzo fajny sherman mi ogólnie to chyba wszystkie shermany sie podobaja ale na ostatnim zdjeciu widać jak wózek nie stoi na gąsce tylko wisi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad C Napisano 31 Maja 2012 Share Napisano 31 Maja 2012 Góra super, delikatna i subtelna ale błoto na zawieszeniu to już inna bajka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pan_piotrek Napisano 31 Maja 2012 Autor Share Napisano 31 Maja 2012 A nie zauważyłem. Wózki są ruchome a przy tym dość sztywne dlatego nie wracają na pierwotne miejsce po podniesieniu. Trzeba je za każdym razem poprawiać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 31 Maja 2012 Share Napisano 31 Maja 2012 Góra bardzo mi się podoba, natomiast zawieszenie trochę mniej. Na trzecim zdjęciu od końca widac brak fragmentu zawieszenia na środkowym wózku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pan_piotrek Napisano 31 Maja 2012 Autor Share Napisano 31 Maja 2012 No niestety ten kawałek zawieszenia odpadł jeszcze przed zmywaniem. Nie wiem co się z nim stało. Obiecuję się poprawić przy następnych modelach akurat z tym samym zawieszeniem M10 i M36. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 31 Maja 2012 Share Napisano 31 Maja 2012 podoba sie /choc dla niektórych to mało ,,że by ocenic model ale mam to w d....gdzieś / Góra na prawde fajna ,szczególnie zacieki i zadrapania mi się podobają ,dół trochę nie dopracowany ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
templess Napisano 31 Maja 2012 Share Napisano 31 Maja 2012 To ja też się wypowiem w formie nierozbudowanej bo jestem modelarzem praktykującym a nie krytykiem-teoretykiem . Podwozie- jak wspomnieli koledzy trochę niedopracowane. Braku zaginionej części nie zauważyłem . Nie leży mi kolor błota. Góra zupełnie inna bajka. Detal, faktura i malowanie super. I przede wszystkim odrapania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 31 Maja 2012 Share Napisano 31 Maja 2012 Witam pana Piotra, nareszcie jakiś sherman z odpowiednim kolorem amerykańskiej pancerki, góra fajna, dół jak na Ciebie to straszny. Wózki są dziwnie krzywe bandaże się świecą strasznie, brudzenie nie pasuję mi kolorek. Kolege stać na wiele więcej. Pozdrawiam Rafał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pan_piotrek Napisano 31 Maja 2012 Autor Share Napisano 31 Maja 2012 Jakoś nigdy szczególnie uwagi na podwozie nie zwracałem. Nie lubię go brudzić i zazwyczaj coś tam popaciam żeby jakoś wyglądało. Tym razem nie wyszło jak widać . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik_69 Napisano 1 Czerwca 2012 Share Napisano 1 Czerwca 2012 Przedmówcy mają 100% racji. Góra i dół to tak naprawdę dwa różne modele. Góra wykonana ze sporym pietyzmem, efektownie, a jednocześnie bez przesadyzmu. Dół natomiast wygląda jakby był robione trochę na odczepkę, albo po wyjątkowo denerwującym dniu pracy. Może podczas prac nad podłożem podstawki coś byś przy nim jeszcze zadziałał ? Byłoby super! Ten model naprawdę na to zasługuje! Pozdrawiam Kornik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dombeer Napisano 1 Czerwca 2012 Share Napisano 1 Czerwca 2012 Wielkie gratulacje za górę modelu, jest naprawdę na czym się wzorować ;) co do dolnej części podzielam opinię kolegów wyżej. Zrób coś z tym... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej_LK Napisano 1 Czerwca 2012 Share Napisano 1 Czerwca 2012 popieram przedmówców - całość na tak, góra bardzo na tak, dół.... nieprzekonujący. może da się jeszcze dopieścić. tak czy siak polski Sherman cieszy oko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kub Napisano 1 Czerwca 2012 Share Napisano 1 Czerwca 2012 Pina góra modelu a co do reszty to się nie wypowiem Zacieki są trochę duże ale to wina przybliżenia zdjęć, normalnie pewnie nie rzuca się w oczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pan_piotrek Napisano 1 Czerwca 2012 Autor Share Napisano 1 Czerwca 2012 Ok to rozumiem że wam chyba dół nie do końca pasuje No obiektyw 18-100 robi swoje. Jak miałem głupka to wchodziłem do tego namiotu bezcieniowego, a teraz komfortowo półtora metra od modelu ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi