revicess Napisano 2 Czerwca 2012 Napisano 2 Czerwca 2012 Witam. Na odpoczynek od hanomaga wybrałem prosty model IS 2, chce go złożyć ponieważ jest żadko spotykanym modelem w warsztatach , zadecydowała także cena i dostępnośc w sklepiku u mnie w mieście inbox http://www.mojehobby.pl/products/Joseph-Stalin-2-Soviet-heavy-tank.html Model postaram się skleić jak najlepiej i zrobie to w możliwie krótkim czasie Wszelka pomoc i rady jak zwykle mile widziane Cytuj
bazylms Napisano 2 Czerwca 2012 Napisano 2 Czerwca 2012 Fakt, za dużo częsci to to nie ma. Planujesz jakąś walorkę? Cytuj
revicess Napisano 2 Czerwca 2012 Autor Napisano 2 Czerwca 2012 narazie nie ale zobaczymy w trakcie Cytuj
slawekmalysek Napisano 2 Czerwca 2012 Napisano 2 Czerwca 2012 spawy, spawy i jeszcze raz spawy z tego co wiem wizjer kierowcy jest o 2mm za nisko pozdr Sławek Cytuj
drago101 Napisano 2 Czerwca 2012 Napisano 2 Czerwca 2012 Is-2 był dość specyficzny. W oryginale był dość ubogi we wszelkiego rodzaju przygwizdy. W warunkach bojowych często widujemy np T-34 obwieszone wszelkimi klamotami, Is-y już znacznie mniej. Oczywiście kwestia gustu, ale wg mnie typowe dla tego typu pojazdów były chyba albo bardzo kiepsko mocowane, albo wykonane ze słabiutkich blach błotniki. Standardowo "bojowe" Is-y były ich pozbawione przynajmniej częściowo. Motam się obecnie z T-34/85 Zvezdy, a Is czeka w kolejce (chyba się zbytnio rozkręcam). Z przyjemnością popatrzę zatem na Twoją pracę. Jedno co mogę poradzić - koniecznie zainwestuj w gąsienice. Te z zestawu to koszmar (kiedyś już tego IS-a robiłem wiem zatem z doświadczenia), są twarde i zbyt krótkie, nie uzyskasz z nich specyficznego efektu zwisów gąsienicy na górnych kołach. Cytuj
revicess Napisano 2 Czerwca 2012 Autor Napisano 2 Czerwca 2012 a jakie gąski byście polecili oczywiście by były w miare tanie Cytuj
drago101 Napisano 2 Czerwca 2012 Napisano 2 Czerwca 2012 Ja znam jedynie Friule. Dobre, ale .... drogie. Sam też chyba muszę trochę grosza uciułać Cytuj
revicess Napisano 2 Czerwca 2012 Autor Napisano 2 Czerwca 2012 nom a z tym jest problem jak się ma więcej niż jedno hobby tak jak ja Cytuj
revicess Napisano 3 Czerwca 2012 Autor Napisano 3 Czerwca 2012 siemka powolutku zaczynam wanna sklejona kółka narazie na sucho bez większych problemów nawet się fajnie skleja Cytuj
kornik_69 Napisano 3 Czerwca 2012 Napisano 3 Czerwca 2012 Szkoda, że nie budujesz swojego IS-a na podstawie zestawu Dragona (osobiście polecam, bardzo miło się go robi) lub Tamiyi, ale nawet tego z przyjemnością obejrzę. Lubię ten czołg i każdy kolejny będzie ciekawym akcentem na forum. Powodzenia i pozdrawiam! Kornik Cytuj
KrzychuP Napisano 3 Czerwca 2012 Napisano 3 Czerwca 2012 Szkoda że zamienileś mniejsze zło na bardzo duże zło Cytuj
revicess Napisano 7 Czerwca 2012 Autor Napisano 7 Czerwca 2012 Siemka oto co zrobiłem przez ostatnie dni : Jak widać jest jeszcze troche szlifowania troszke szpachlowania i łatanie podwozia pozdrawiam Tomek Cytuj
KrzychuP Napisano 7 Czerwca 2012 Napisano 7 Czerwca 2012 Wiesz co powiem tak-nie gnij plastiku to potem kiepsko wychodzi(choć moim zdaniem narazie wygląda to dobrze nie przesadź)i rob jak ty to widzisz a nie forum. Cytuj
skikut87 Napisano 7 Czerwca 2012 Napisano 7 Czerwca 2012 męczyłem ten model i powiem tak - mój nadal leży w pudelku czeka na gąski dodatkowo wszędzie gdzie jest odlew faktura idzie do wymiany. kolejna sprawa mocowania baków paliwowych, siatki na osłony ( kratki ) silnika. Km na wieży do przerobienia i tyle z tego co pamiętam. Cytuj
KrzychuP Napisano 7 Czerwca 2012 Napisano 7 Czerwca 2012 Nie no nie róbmy z tego taniego wzbogaconego bogato modelu jak dobrze zrobi malowanko będzie bardzo ładny. Cytuj
revicess Napisano 9 Czerwca 2012 Autor Napisano 9 Czerwca 2012 Siemka kolejna porcja fotek podwozie na sucho ,tak się zastanawiam czy przykleić te koła czy malować oddzielnie bo chciałbym tam wgłębi wanne bardziej ciemna zrobić , narazie musze się pogodzić z tymi gąskami ale cały czas szukam jakis plastików może ktoś na forum składał np ISa dragona i kupował do niego friule i może mu zostały magic traki ?? chętnie odkupie Cytuj
slawekmalysek Napisano 9 Czerwca 2012 Napisano 9 Czerwca 2012 No cóż gumisie Zvezdy są/nadają się raczej na śmietnik. Będzie lepiej jeśli weżmiesz coś ISU Tamki nieważne gumisie lub ogniwka masz wtedy większe szanse że komuś zostały obydwa zestawy.. Nie zapomnij o klapie wlewu paliwa...resztę jak wspominałem usyf do bólu i będzie dobrze aaa tylna płyta prosi się o poprawki pozdr Sławek Cytuj
revicess Napisano 9 Czerwca 2012 Autor Napisano 9 Czerwca 2012 więc może jest ktos na forum lub moze ktos zna kogos co sklejal isu tamiya i mu się ostały jakies gaski? Cytuj
bazylms Napisano 9 Czerwca 2012 Napisano 9 Czerwca 2012 Nie wiem czy to pomoże (bo nie wiem czy są takie same), ale mi zostaly gumowe z KW1 Tamiya. Cytuj
revicess Napisano 10 Czerwca 2012 Autor Napisano 10 Czerwca 2012 obawiam sie ze inne ale czzy mugłbym prosić o zdjęcie ? co na to znawcy? Cytuj
slawekmalysek Napisano 10 Czerwca 2012 Napisano 10 Czerwca 2012 są inne a gumisie trumpka są ......trochę lepsze od zvezdowych apropos mam swoje ogniwka z KW+gumisie bo kupiłem friule Cytuj
revicess Napisano 10 Czerwca 2012 Autor Napisano 10 Czerwca 2012 to musisz sobie kupić isu 152 tamiya i dokupić friule wtedy ci gąski zejdą polecam hehhe Cytuj
slawekmalysek Napisano 10 Czerwca 2012 Napisano 10 Czerwca 2012 dokupiłem też friule do ISU tamki a gumisie+ogniwka poszły do ISU Zvezdy oraz IS-2 zvezdy Cytuj
revicess Napisano 12 Czerwca 2012 Autor Napisano 12 Czerwca 2012 SIEMKA znalazłem typka co ma te gąski z tamki 2 pary plastiki i gumy czy 25 zł z wysyłka to dobra cena ?? Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi