revicess Napisano 2 Czerwca 2012 Share Napisano 2 Czerwca 2012 Witam. Na odpoczynek od hanomaga wybrałem prosty model IS 2, chce go złożyć ponieważ jest żadko spotykanym modelem w warsztatach , zadecydowała także cena i dostępnośc w sklepiku u mnie w mieście inbox http://www.mojehobby.pl/products/Joseph-Stalin-2-Soviet-heavy-tank.html Model postaram się skleić jak najlepiej i zrobie to w możliwie krótkim czasie Wszelka pomoc i rady jak zwykle mile widziane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 2 Czerwca 2012 Share Napisano 2 Czerwca 2012 Fakt, za dużo częsci to to nie ma. Planujesz jakąś walorkę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
revicess Napisano 2 Czerwca 2012 Autor Share Napisano 2 Czerwca 2012 narazie nie ale zobaczymy w trakcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slawekmalysek Napisano 2 Czerwca 2012 Share Napisano 2 Czerwca 2012 spawy, spawy i jeszcze raz spawy z tego co wiem wizjer kierowcy jest o 2mm za nisko pozdr Sławek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
drago101 Napisano 2 Czerwca 2012 Share Napisano 2 Czerwca 2012 Is-2 był dość specyficzny. W oryginale był dość ubogi we wszelkiego rodzaju przygwizdy. W warunkach bojowych często widujemy np T-34 obwieszone wszelkimi klamotami, Is-y już znacznie mniej. Oczywiście kwestia gustu, ale wg mnie typowe dla tego typu pojazdów były chyba albo bardzo kiepsko mocowane, albo wykonane ze słabiutkich blach błotniki. Standardowo "bojowe" Is-y były ich pozbawione przynajmniej częściowo. Motam się obecnie z T-34/85 Zvezdy, a Is czeka w kolejce (chyba się zbytnio rozkręcam). Z przyjemnością popatrzę zatem na Twoją pracę. Jedno co mogę poradzić - koniecznie zainwestuj w gąsienice. Te z zestawu to koszmar (kiedyś już tego IS-a robiłem wiem zatem z doświadczenia), są twarde i zbyt krótkie, nie uzyskasz z nich specyficznego efektu zwisów gąsienicy na górnych kołach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
revicess Napisano 2 Czerwca 2012 Autor Share Napisano 2 Czerwca 2012 a jakie gąski byście polecili oczywiście by były w miare tanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
drago101 Napisano 2 Czerwca 2012 Share Napisano 2 Czerwca 2012 Ja znam jedynie Friule. Dobre, ale .... drogie. Sam też chyba muszę trochę grosza uciułać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
revicess Napisano 2 Czerwca 2012 Autor Share Napisano 2 Czerwca 2012 nom a z tym jest problem jak się ma więcej niż jedno hobby tak jak ja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
drago101 Napisano 2 Czerwca 2012 Share Napisano 2 Czerwca 2012 Nie jesteś osamotniony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
revicess Napisano 3 Czerwca 2012 Autor Share Napisano 3 Czerwca 2012 siemka powolutku zaczynam wanna sklejona kółka narazie na sucho bez większych problemów nawet się fajnie skleja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik_69 Napisano 3 Czerwca 2012 Share Napisano 3 Czerwca 2012 Szkoda, że nie budujesz swojego IS-a na podstawie zestawu Dragona (osobiście polecam, bardzo miło się go robi) lub Tamiyi, ale nawet tego z przyjemnością obejrzę. Lubię ten czołg i każdy kolejny będzie ciekawym akcentem na forum. Powodzenia i pozdrawiam! Kornik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrzychuP Napisano 3 Czerwca 2012 Share Napisano 3 Czerwca 2012 Szkoda że zamienileś mniejsze zło na bardzo duże zło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
revicess Napisano 7 Czerwca 2012 Autor Share Napisano 7 Czerwca 2012 Siemka oto co zrobiłem przez ostatnie dni : Jak widać jest jeszcze troche szlifowania troszke szpachlowania i łatanie podwozia pozdrawiam Tomek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrzychuP Napisano 7 Czerwca 2012 Share Napisano 7 Czerwca 2012 Wiesz co powiem tak-nie gnij plastiku to potem kiepsko wychodzi(choć moim zdaniem narazie wygląda to dobrze nie przesadź)i rob jak ty to widzisz a nie forum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skikut87 Napisano 7 Czerwca 2012 Share Napisano 7 Czerwca 2012 męczyłem ten model i powiem tak - mój nadal leży w pudelku czeka na gąski dodatkowo wszędzie gdzie jest odlew faktura idzie do wymiany. kolejna sprawa mocowania baków paliwowych, siatki na osłony ( kratki ) silnika. Km na wieży do przerobienia i tyle z tego co pamiętam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrzychuP Napisano 7 Czerwca 2012 Share Napisano 7 Czerwca 2012 Nie no nie róbmy z tego taniego wzbogaconego bogato modelu jak dobrze zrobi malowanko będzie bardzo ładny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
revicess Napisano 9 Czerwca 2012 Autor Share Napisano 9 Czerwca 2012 Siemka kolejna porcja fotek podwozie na sucho ,tak się zastanawiam czy przykleić te koła czy malować oddzielnie bo chciałbym tam wgłębi wanne bardziej ciemna zrobić , narazie musze się pogodzić z tymi gąskami ale cały czas szukam jakis plastików może ktoś na forum składał np ISa dragona i kupował do niego friule i może mu zostały magic traki ?? chętnie odkupie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slawekmalysek Napisano 9 Czerwca 2012 Share Napisano 9 Czerwca 2012 No cóż gumisie Zvezdy są/nadają się raczej na śmietnik. Będzie lepiej jeśli weżmiesz coś ISU Tamki nieważne gumisie lub ogniwka masz wtedy większe szanse że komuś zostały obydwa zestawy.. Nie zapomnij o klapie wlewu paliwa...resztę jak wspominałem usyf do bólu i będzie dobrze aaa tylna płyta prosi się o poprawki pozdr Sławek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
revicess Napisano 9 Czerwca 2012 Autor Share Napisano 9 Czerwca 2012 więc może jest ktos na forum lub moze ktos zna kogos co sklejal isu tamiya i mu się ostały jakies gaski? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 9 Czerwca 2012 Share Napisano 9 Czerwca 2012 Nie wiem czy to pomoże (bo nie wiem czy są takie same), ale mi zostaly gumowe z KW1 Tamiya. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
revicess Napisano 10 Czerwca 2012 Autor Share Napisano 10 Czerwca 2012 obawiam sie ze inne ale czzy mugłbym prosić o zdjęcie ? co na to znawcy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slawekmalysek Napisano 10 Czerwca 2012 Share Napisano 10 Czerwca 2012 są inne a gumisie trumpka są ......trochę lepsze od zvezdowych apropos mam swoje ogniwka z KW+gumisie bo kupiłem friule Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
revicess Napisano 10 Czerwca 2012 Autor Share Napisano 10 Czerwca 2012 to musisz sobie kupić isu 152 tamiya i dokupić friule wtedy ci gąski zejdą polecam hehhe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slawekmalysek Napisano 10 Czerwca 2012 Share Napisano 10 Czerwca 2012 dokupiłem też friule do ISU tamki a gumisie+ogniwka poszły do ISU Zvezdy oraz IS-2 zvezdy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
revicess Napisano 12 Czerwca 2012 Autor Share Napisano 12 Czerwca 2012 SIEMKA znalazłem typka co ma te gąski z tamki 2 pary plastiki i gumy czy 25 zł z wysyłka to dobra cena ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi