Skocz do zawartości

IS-2 Zvezda 1/35

revicess

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Na odpoczynek od hanomaga wybrałem prosty model IS 2, chce go złożyć ponieważ jest żadko spotykanym modelem w warsztatach , zadecydowała także cena i dostępnośc w sklepiku u mnie w mieście

inbox

http://www.mojehobby.pl/products/Joseph-Stalin-2-Soviet-heavy-tank.html

Model postaram się skleić jak najlepiej i zrobie to w możliwie krótkim czasie

Wszelka pomoc i rady jak zwykle mile widziane

• Odpowiedzi 61
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Is-2 był dość specyficzny. W oryginale był dość ubogi we wszelkiego rodzaju przygwizdy. W warunkach bojowych często widujemy np T-34 obwieszone wszelkimi klamotami, Is-y już znacznie mniej. Oczywiście kwestia gustu, ale wg mnie typowe dla tego typu pojazdów były chyba albo bardzo kiepsko mocowane, albo wykonane ze słabiutkich blach błotniki. Standardowo "bojowe" Is-y były ich pozbawione przynajmniej częściowo. Motam się obecnie z T-34/85 Zvezdy, a Is czeka w kolejce (chyba się zbytnio rozkręcam). Z przyjemnością popatrzę zatem na Twoją pracę. Jedno co mogę poradzić - koniecznie zainwestuj w gąsienice. Te z zestawu to koszmar (kiedyś już tego IS-a robiłem wiem zatem z doświadczenia), są twarde i zbyt krótkie, nie uzyskasz z nich specyficznego efektu zwisów gąsienicy na górnych kołach.

Szkoda, że nie budujesz swojego IS-a na podstawie zestawu Dragona (osobiście polecam, bardzo miło się go robi) lub Tamiyi, ale nawet tego z przyjemnością obejrzę. Lubię ten czołg i każdy kolejny będzie ciekawym akcentem na forum.

Powodzenia i pozdrawiam!

Kornik

męczyłem ten model i powiem tak - mój nadal leży w pudelku czeka na gąski dodatkowo wszędzie gdzie jest odlew faktura idzie do wymiany. kolejna sprawa mocowania baków paliwowych, siatki na osłony ( kratki ) silnika. Km na wieży do przerobienia i tyle z tego co pamiętam.

Siemka kolejna porcja fotek

podwozie na sucho ,tak się zastanawiam czy przykleić te koła czy malować oddzielnie bo chciałbym tam wgłębi wanne bardziej ciemna zrobić ,

narazie musze się pogodzić z tymi gąskami ale cały czas szukam jakis plastików może ktoś na forum składał np ISa dragona i kupował do niego friule i może mu zostały magic traki ?? chętnie odkupie

7a5bcb1b21149f25gen.jpg

063e7e3132236d4fgen.jpg

7432a759f3a58ab0gen.jpg

d7aa7dd3a842fcafgen.jpg

bd00117e3077a532gen.jpg

65e4e950a9869fcfgen.jpg

No cóż gumisie Zvezdy są/nadają się raczej na śmietnik. Będzie lepiej jeśli weżmiesz coś ISU Tamki nieważne gumisie lub ogniwka masz wtedy większe szanse że komuś zostały obydwa zestawy..

Nie zapomnij o klapie wlewu paliwa...resztę jak wspominałem usyf do bólu i będzie dobrze

aaa tylna płyta prosi się o poprawki

pozdr Sławek