Robert Ostrowski Napisano 24 Czerwca 2012 Share Napisano 24 Czerwca 2012 O trafił do marynaty. Irytowało mnie to wasze zmywanie ale w tym przypadku popieram Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 24 Czerwca 2012 Share Napisano 24 Czerwca 2012 Ile go tak będziesz peklował? To tym razem nie zapomnij o dokładniejszych zdjęciach z etapu biedronki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin93 Napisano 24 Czerwca 2012 Share Napisano 24 Czerwca 2012 Według mnie i tak nie było źle, ale pewnie teraz zrobisz z niego coś jeszcze lepszego. Ciekawa nowość Ba-64 w słoiku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad C Napisano 24 Czerwca 2012 Autor Share Napisano 24 Czerwca 2012 Kurcze jednak po głębszej analizie chyba będzie ruski zielony. Musiałbym ściągać ogniwa od Pz II i BT-7 z błotników no i zabrać się za wnętrze wieży które miałem zamiar przykryć siatką a w LWP takich nie było. Kolejna kwestia to stan pojazdu, po wojnie powinien być jakby bardziej zadbany a u mnie model ma już wiele uszkodzeń jak brak koła zapasowego czy też narzędzi po brak szperacza no i chciałbym go bardziej styrać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
plastikk Napisano 24 Czerwca 2012 Share Napisano 24 Czerwca 2012 A ten jak zawsze - kiszony model...mam nadzieję że, go nie porzucisz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad C Napisano 24 Czerwca 2012 Autor Share Napisano 24 Czerwca 2012 A ten jak zawsze - kiszony model...mam nadzieję że, go nie porzucisz. Marynowany. Potrzeba mi jakiegoś karabinu bo zestawowy się połamał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad C Napisano 25 Czerwca 2012 Autor Share Napisano 25 Czerwca 2012 Witam!! Model po maziany, dostał biedronkę i czeka na kalkomanie... niemieckie Jak robiłem biedronkę? Nie ma tutaj żadnej magi wystarczy: -benzyna ekstrakcyjna, -płaski pędzel, -mały okrągły pędzle, -farby olejne (w moim przypadku brąz oraz żółć), -jakaś ściereczka, -pojemniczek (ewentualnie korki po napojach), Do wyżej wymienionych pojemniczków daje sobie małe kropki farb olejnych prosto z tubki, dwa kolory. Do kolejnego pojemnika wlewam benzynę ekstrakcyjną. Rozpoczynam od naniesienia kropek z farb olejnych na matowy model, w miejscach gdzie słońce pada mniej daje brąz a na górnych powierzchniach żółć. Warto tutaj nadmienić, że matowa powierzchnie sprawdza się lepiej w przypadku robienia filtrów oraz biedronki a błysk jest wskazany przy zaciekach i reszcie. Wiele ludzi myli biedronkę z robieniem zacieków ale dla mnie to inne techniki. Następnie biorę sobie płaski pędzel, maczam go w benzynie ekstrakcyjnej po czym wycieram w szmatkę. Otrzymuję coś w rodzaju suchego pędzla i ruchami pionowymi, od góry do dołu wcieram farby olejne. Teraz kolejny matt oraz filtry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 25 Czerwca 2012 Share Napisano 25 Czerwca 2012 Dzięki za pokazanie twojego sposobu. Ja robię na sucho patyczkami do uszu. Trzeba będzie spróbować z benzyną tylko najpierw muszę ją namierzyć gdzie takie coś można kupić w UK. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad C Napisano 25 Czerwca 2012 Autor Share Napisano 25 Czerwca 2012 Tylko nie używaj benzyny ekstrakcyjnej na sido, dosłownie rozpływa powłokę. Na Pactrach, benzyny ekstrakcyjnej używam bez żadnych lakierów, ewentualnie lakieruję też Pactrą i jest super. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 26 Czerwca 2012 Share Napisano 26 Czerwca 2012 Dzięki, to ważna informacja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad C Napisano 26 Czerwca 2012 Autor Share Napisano 26 Czerwca 2012 To już ostateczna wersja koloru.. naprawdę! Będzie ruski, proszę moderatora o usunięcie "®" z nazwy wątku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 26 Czerwca 2012 Share Napisano 26 Czerwca 2012 Ale Kameleon. Trzeba śledzić wątek bo można coś przegapić. Kolor mi się podoba - to Vallejo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 26 Czerwca 2012 Share Napisano 26 Czerwca 2012 A wczoraj wieczorem chciałem napisac ,że bys go nie peklował i nie zdążyłem W tym kolorku mu najładniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad C Napisano 26 Czerwca 2012 Autor Share Napisano 26 Czerwca 2012 Tak kolor to Vallejo 70924 ale ostatni raz używam tych farb, nie da się nimi malować... nie mogłem nawet cieniowania zrobić bo pluły jak cholera. A wczoraj wieczorem chciałem napisac ,że bys go nie peklował i nie zdążyłem W tym kolorku mu najładniej Faktycznie ładniej się będzie komponował z matą. Ale go nie peklowałem tylko przemalowałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 26 Czerwca 2012 Share Napisano 26 Czerwca 2012 Konrad ja do Valeyo zamiast wody zaczełem za rada KFS lac sidolux i nie ma z tym już problemów ,maluję sie naprawde dobrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pankot13 Napisano 26 Czerwca 2012 Share Napisano 26 Czerwca 2012 Spróbuj do Vallejo tego; http://www.exito.sklep.pl/pl/p/LIFECOLOR-THL-Acrylic-Thinner/10946 lub http://www.martola.com.pl/pl2681/produkty30620/universal_thinner_acrylic_118ml_ Gdy zacząłem je stosować to też przeprosiłem się z farbami Vallejo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Twitch Napisano 26 Czerwca 2012 Share Napisano 26 Czerwca 2012 Konrad ja do Valeyo zamiast wody zaczełem za rada KFS lac sidolux i nie ma z tym już problemów ,maluję sie naprawde dobrze Robert a w jakich proporcjach lejesz valejo i sidolux? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michał96 Napisano 26 Czerwca 2012 Share Napisano 26 Czerwca 2012 Też się przyłączam do powyższego pytania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 26 Czerwca 2012 Share Napisano 26 Czerwca 2012 Na oko i robie próbe jak maluje ale konsystencja mleka nadal obowiązuje ,i ten patent sie sprawdza ! litr sidiluxu kosztuje 10zł i starczy na wieki do rozcienczania Vallejo i maziania pod łosza:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad C Napisano 26 Czerwca 2012 Autor Share Napisano 26 Czerwca 2012 Na oko i robie próbe jak maluje ale konsystencja mleka nadal obowiązuje ,i ten patent sie sprawdza ! litr sidiluxu kosztuje 10zł i starczy na wieki do rozcienczania Vallejo i maziania pod łosza:) Też tak myślałem póki sido nie pękał pod płynami na kalki i robiły się inne cuda. Kupiłem Pactre błysk i po problemie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 26 Czerwca 2012 Share Napisano 26 Czerwca 2012 Ee Konrad przesadzasz ,od płynów Microscale nic mi nigdy nie pękło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad C Napisano 26 Czerwca 2012 Autor Share Napisano 26 Czerwca 2012 Ee Konrad przesadzasz ,od płynów Microscale nic mi nigdy nie pękło Nie mówiłem, że od Microscale. Wash + obicia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kosynier Napisano 27 Czerwca 2012 Share Napisano 27 Czerwca 2012 Na oko i robie próbe jak maluje ale konsystencja mleka nadal obowiązuje ,i ten patent sie sprawdza ! litr sidiluxu kosztuje 10zł i starczy na wieki do rozcienczania Vallejo i maziania pod łosza:) Też tak myślałem póki sido nie pękał pod płynami na kalki i robiły się inne cuda. Kupiłem Pactre błysk i po problemie. Może sido było przeterminowane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad C Napisano 27 Czerwca 2012 Autor Share Napisano 27 Czerwca 2012 Nie raczej nie. Dalszy ciąg. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrzychuP Napisano 27 Czerwca 2012 Share Napisano 27 Czerwca 2012 Nie bardzo wiem jaki efekt chciałeś osiągnąć ale prawa burta wygląda znacznie lepiej niż lewa.Krawędzie zupełnie niewytarte lub zmyte całkowicie z tym że plaskie powierzchnie wyglądają jakby specjalnie wytarto je szmatką.Kamuflaż Sowieci nanosili albo zmywalną farbą bądź wapnem które nanoszono "miotłamni" co może dawało ciekawe rezultaty przy długim eksploatowniu pojazdu.Prawa strona to odzwierciedla transparentna biala z zaciekami lewa zupelnie z innej bajki,wiem że metoda na lakier jest prosta i daje spektakularne efekty ale rzadko oddaje rzeczywiste kamo popraw może tą lewą stronę i powinno być dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi