Jump to content

Sd. Kfz 251/17 Ausf. C - Dragon 1:35

ziolek
 Share

Recommended Posts

Witam.

Poniżej zdjęcia Dragonowskiego esdeka. Model taki sam, jak każdy poprzedni esdek - wszystko pasuje, choć nie wiem, czy jakbym go kleił z zamkniętymi burtami, to jakby się wszystko poskładało.\

Nie jestem zadowolony z wiszących w powietrzu kół - gdyby osadzić go w terenie, nie było by tego widać, niemniej zdjęcia pokazują bezlitośnie niedociągnięcia.

Pojazd jest raczej "inspirowany" malowaniem z instrukcji niż przedstawia rzeczywisty pojazd.

Figurki to zestaw Tristara.

Zapraszam do komentowania.

IMG_9893.jpg

IMG_9894.jpg

IMG_9895.jpg

IMG_9896.jpg

IMG_9897.jpg

IMG_9898.jpg

IMG_9899.jpg

IMG_9900.jpg

IMG_9901.jpg

IMG_9902.jpg

IMG_9903.jpg

IMG_9904.jpg

IMG_9905.jpg

IMG_9906.jpg

IMG_9907.jpg

IMG_9908.jpg

IMG_9909.jpg

IMG_9910.jpg

Podzielam uwagi Kolegów-

powinieneś popracować jeszcze nad ułożeniem gąsienic i "wypoziomowaniem" modelu- przednie koła... wiszą nad ziemią!

Życzę sukcesów!

O przednich kołach sam pisałem.. niestety drążki dragona od kół pod gąsienice mają pewien luz przy wklejaniu i dałem je w pozycji najbardziej w dół..stąd gąsienice są za nisko a kół nie da się już ruszyć.

Gąsienice to tez moja bolączka. To dopiero czwarty esdek w kolekcji, stąd jeszcze można się będzie poduczyć.

Obicia mi się nie podobają, mało realistyczne, reszta na plus.

Tak na przyszłość nie rób w pancerce odbić modelu na podłodze, to się sprawdza przy samochodach i ciężarówkach. Czarna lub biała matowa kartka wystarcza na tło

Obicia robione są pędzelkiem 2/0. Gąbki uzywałem do obić na blachach, na krawędzich jakos gąbką nie umiem.

Tak na przyszłość nie rób w pancerce odbić modelu na podłodze, to się sprawdza przy samochodach i ciężarówkachD

Dlaczego tak nie można?