ziolek Posted June 16, 2012 Share Posted June 16, 2012 Witam. Poniżej zdjęcia Dragonowskiego esdeka. Model taki sam, jak każdy poprzedni esdek - wszystko pasuje, choć nie wiem, czy jakbym go kleił z zamkniętymi burtami, to jakby się wszystko poskładało.\ Nie jestem zadowolony z wiszących w powietrzu kół - gdyby osadzić go w terenie, nie było by tego widać, niemniej zdjęcia pokazują bezlitośnie niedociągnięcia. Pojazd jest raczej "inspirowany" malowaniem z instrukcji niż przedstawia rzeczywisty pojazd. Figurki to zestaw Tristara. Zapraszam do komentowania. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tomek_gnr Posted June 16, 2012 Share Posted June 16, 2012 sam zestaw dragona pewnie nie jest idealny ale model wyszedł bardzo ładnie, zdecydowanie udana praca ; ) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bazylms Posted June 16, 2012 Share Posted June 16, 2012 Też tak myślę. Przyjemnie się na to patrzy. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DARTH Posted June 17, 2012 Share Posted June 17, 2012 Pięknie obity Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
rhinoceros Posted June 17, 2012 Share Posted June 17, 2012 Podzielam uwagi Kolegów- powinieneś popracować jeszcze nad ułożeniem gąsienic i "wypoziomowaniem" modelu- przednie koła... wiszą nad ziemią! Życzę sukcesów! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ziolek Posted June 17, 2012 Author Share Posted June 17, 2012 Podzielam uwagi Kolegów- powinieneś popracować jeszcze nad ułożeniem gąsienic i "wypoziomowaniem" modelu- przednie koła... wiszą nad ziemią! Życzę sukcesów! O przednich kołach sam pisałem.. niestety drążki dragona od kół pod gąsienice mają pewien luz przy wklejaniu i dałem je w pozycji najbardziej w dół..stąd gąsienice są za nisko a kół nie da się już ruszyć. Gąsienice to tez moja bolączka. To dopiero czwarty esdek w kolekcji, stąd jeszcze można się będzie poduczyć. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dumo Posted June 17, 2012 Share Posted June 17, 2012 Obicia mi się nie podobają, mało realistyczne, reszta na plus. Tak na przyszłość nie rób w pancerce odbić modelu na podłodze, to się sprawdza przy samochodach i ciężarówkach. Czarna lub biała matowa kartka wystarcza na tło Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
templess Posted June 19, 2012 Share Posted June 19, 2012 Miły dla oka model. Podoba mi się malowanie i ślady eksploatacji. Obicia trochę niezbyt realistyczne,jakby robione cienkopisem. Jakbyś je poprawił( tzn. trochę rozmazał ) i dorobił podstawkę byłoby super. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ziolek Posted June 23, 2012 Author Share Posted June 23, 2012 Obicia robione są pędzelkiem 2/0. Gąbki uzywałem do obić na blachach, na krawędzich jakos gąbką nie umiem. Tak na przyszłość nie rób w pancerce odbić modelu na podłodze, to się sprawdza przy samochodach i ciężarówkachD Dlaczego tak nie można? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
push-up78 Posted June 23, 2012 Share Posted June 23, 2012 Można,można obijać podłogi.Sam ten modelik zakupiłem i mnie czeka w przyszłości i do tego figurasy NEW WORLD MINIATURES Z Hermann Goring.W takim malowaniu jak twój ,,będem robić"' Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bazylms Posted June 23, 2012 Share Posted June 23, 2012 Dumo miał na myśli lustrzane odbicie modelu na szkle a nie obicia w sensie otarcia (no chyba że się mylę). Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts