ziolek Napisano 16 Czerwca 2012 Share Napisano 16 Czerwca 2012 Witam. Poniżej zdjęcia Dragonowskiego esdeka. Model taki sam, jak każdy poprzedni esdek - wszystko pasuje, choć nie wiem, czy jakbym go kleił z zamkniętymi burtami, to jakby się wszystko poskładało.\ Nie jestem zadowolony z wiszących w powietrzu kół - gdyby osadzić go w terenie, nie było by tego widać, niemniej zdjęcia pokazują bezlitośnie niedociągnięcia. Pojazd jest raczej "inspirowany" malowaniem z instrukcji niż przedstawia rzeczywisty pojazd. Figurki to zestaw Tristara. Zapraszam do komentowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek_gnr Napisano 16 Czerwca 2012 Share Napisano 16 Czerwca 2012 sam zestaw dragona pewnie nie jest idealny ale model wyszedł bardzo ładnie, zdecydowanie udana praca ; ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 16 Czerwca 2012 Share Napisano 16 Czerwca 2012 Też tak myślę. Przyjemnie się na to patrzy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DARTH Napisano 17 Czerwca 2012 Share Napisano 17 Czerwca 2012 Pięknie obity Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rhinoceros Napisano 17 Czerwca 2012 Share Napisano 17 Czerwca 2012 Podzielam uwagi Kolegów- powinieneś popracować jeszcze nad ułożeniem gąsienic i "wypoziomowaniem" modelu- przednie koła... wiszą nad ziemią! Życzę sukcesów! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ziolek Napisano 17 Czerwca 2012 Autor Share Napisano 17 Czerwca 2012 Podzielam uwagi Kolegów- powinieneś popracować jeszcze nad ułożeniem gąsienic i "wypoziomowaniem" modelu- przednie koła... wiszą nad ziemią! Życzę sukcesów! O przednich kołach sam pisałem.. niestety drążki dragona od kół pod gąsienice mają pewien luz przy wklejaniu i dałem je w pozycji najbardziej w dół..stąd gąsienice są za nisko a kół nie da się już ruszyć. Gąsienice to tez moja bolączka. To dopiero czwarty esdek w kolekcji, stąd jeszcze można się będzie poduczyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 17 Czerwca 2012 Share Napisano 17 Czerwca 2012 Obicia mi się nie podobają, mało realistyczne, reszta na plus. Tak na przyszłość nie rób w pancerce odbić modelu na podłodze, to się sprawdza przy samochodach i ciężarówkach. Czarna lub biała matowa kartka wystarcza na tło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
templess Napisano 19 Czerwca 2012 Share Napisano 19 Czerwca 2012 Miły dla oka model. Podoba mi się malowanie i ślady eksploatacji. Obicia trochę niezbyt realistyczne,jakby robione cienkopisem. Jakbyś je poprawił( tzn. trochę rozmazał ) i dorobił podstawkę byłoby super. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ziolek Napisano 23 Czerwca 2012 Autor Share Napisano 23 Czerwca 2012 Obicia robione są pędzelkiem 2/0. Gąbki uzywałem do obić na blachach, na krawędzich jakos gąbką nie umiem. Tak na przyszłość nie rób w pancerce odbić modelu na podłodze, to się sprawdza przy samochodach i ciężarówkachD Dlaczego tak nie można? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
push-up78 Napisano 23 Czerwca 2012 Share Napisano 23 Czerwca 2012 Można,można obijać podłogi.Sam ten modelik zakupiłem i mnie czeka w przyszłości i do tego figurasy NEW WORLD MINIATURES Z Hermann Goring.W takim malowaniu jak twój ,,będem robić"' Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 23 Czerwca 2012 Share Napisano 23 Czerwca 2012 Dumo miał na myśli lustrzane odbicie modelu na szkle a nie obicia w sensie otarcia (no chyba że się mylę). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi