produdi Napisano 17 Czerwca 2012 Share Napisano 17 Czerwca 2012 Witam Od jakiegoś czasu dłubię sobie kociaka Dragona 6383. Model praktycznie sam się skleja , robota przy nim to sama przyjemność. Miałem kleić prosto z pudła ale zdecydowałem się na friule bo z Ds-mi nie chce mi się męczyć : ) . Kilka rzeczy jest do poprawy ale myślę , że w tym tygodniu zacznę malować. Pozdrawiam Sebastian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 17 Czerwca 2012 Share Napisano 17 Czerwca 2012 Czysto, jakie malowanie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
produdi Napisano 17 Czerwca 2012 Autor Share Napisano 17 Czerwca 2012 "933" zasugerowane przez Dragona . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Twitch Napisano 17 Czerwca 2012 Share Napisano 17 Czerwca 2012 Śliczny... zimmerit będziesz zdzierał gdzieniegdzie?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 17 Czerwca 2012 Share Napisano 17 Czerwca 2012 Sklejenie bardzo czysto i ładnie (nie wiem jak tam merytoryka bo się nie znam). Czekam na malowanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek_gnr Napisano 18 Czerwca 2012 Share Napisano 18 Czerwca 2012 Dobra robota, jedyne co to rączki do ucwytów zapasowych ogniw na wieży wyszły za bardzo okragle a za mało prostokątne ; ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
produdi Napisano 18 Czerwca 2012 Autor Share Napisano 18 Czerwca 2012 Dobra robota, jedyne co to rączki do uchwytów zapasowych ogniw na wieży wyszły za bardzo okragle a za mało prostokątne ; ) Poprawione . Mam nadzieje , że teraz dobrze : ) Potraktowałem też gąski domestosem i octem . Efekt w pełni mnie zadowala . ; ) Co do zimmu nie będę go męczył podoba mi się tak jak jest . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek_gnr Napisano 18 Czerwca 2012 Share Napisano 18 Czerwca 2012 zdecydowanie lepiej, kapcie też fajnie wyszły ; ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 18 Czerwca 2012 Share Napisano 18 Czerwca 2012 Po tego typu moczeniu gąski lubią się wydłużać możliwe że będziesz musiał usunąć jedno ogniwo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 18 Czerwca 2012 Share Napisano 18 Czerwca 2012 Jak długo je moczyłeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
produdi Napisano 18 Czerwca 2012 Autor Share Napisano 18 Czerwca 2012 10min max przy 27 stopniowym upale na zewnątrz . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kami Napisano 19 Czerwca 2012 Share Napisano 19 Czerwca 2012 Nieźle Ci idzie, ładnie, czysto sklejony... Gąski to friule ATL-06 ? I w jakich proporcjach mieszałeś ocet z domestosem, bo efekt super Pozdrawiam Kami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
produdi Napisano 19 Czerwca 2012 Autor Share Napisano 19 Czerwca 2012 (edytowane) Tak friule atl-06 . Ocet i domestos w proporcjach 50:50 wlewane do słoika bez pokrywki i wymieszane . Następnie wrzuciłem gąski , wystawiłem na balkon i czekałem . Po 10min uznałem że mają dość wyszorowałem szczoteczką do zębów w ciepłej wodzie i po chwili fajnie skorodowały . Edytowane 19 Czerwca 2012 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 19 Czerwca 2012 Share Napisano 19 Czerwca 2012 Temperatura akurat nie gra roli, ja zawsze robiłem w zimnym pomieszczeniu, czytaj piwnica i wychodziło dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajur Napisano 19 Czerwca 2012 Share Napisano 19 Czerwca 2012 Za to smród będzie się z nich unosił jeszcze z pół roku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
produdi Napisano 20 Czerwca 2012 Autor Share Napisano 20 Czerwca 2012 Ciąg dalszy Pierwszy raz bawiłem się w te klocki . Mam nadzieję , że znośnie wyszło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 20 Czerwca 2012 Share Napisano 20 Czerwca 2012 Ja się dopiero przymierzam, ale jak nie wyjdzie to wracam do starych sprawdzonych metod. Wydaje mi się jednak, że płaskie powierzchnie też powinny być rozjaśnione. Zerknij do mojego tematu z Pz.kpfw.IV, tam są linki do CM. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad C Napisano 20 Czerwca 2012 Share Napisano 20 Czerwca 2012 A ja nie rozumiem tego wyciągania detali, pomalowałeś tylko wystające elementy a górne i boczne płaszczyzny są w bazowym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
produdi Napisano 20 Czerwca 2012 Autor Share Napisano 20 Czerwca 2012 Są rozjaśnione tylko na zdjęciach nie widać . : / Ale jeszcze poprawię żeby bardziej było to widoczne . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 20 Czerwca 2012 Share Napisano 20 Czerwca 2012 Nie podoba mi się te miejscowe rozjaśnienia wyszły bezsensownie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek_gnr Napisano 21 Czerwca 2012 Share Napisano 21 Czerwca 2012 Może nie bezsensownie ale troche za mało tego rozjaśniania i za duże kontrasty między dwoma kolorami majacymi byc odcieniem podstawowym, jak zostawisz tyle tego ciemnego beżu to po nałożeniu kolorów kamuflażu i washa wyjdzie Ci model za ciemny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrzychuP Napisano 21 Czerwca 2012 Share Napisano 21 Czerwca 2012 Hmm...dziwna moda na to CM moim zdaniem szczególnie pod kamo nie wygląda to najlepiej,ja najpierw pomalował bym kamo a potem rozjaśniał poszczególne kolory.choć z wężykami mogło by być kiepsko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
madeira Napisano 22 Czerwca 2012 Share Napisano 22 Czerwca 2012 POżyjemy zobaczymy jak wyjdzie. Widziałem bardziej hardcorowe rozjasnienia i efekt na końcu był miażdżący. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
produdi Napisano 22 Czerwca 2012 Autor Share Napisano 22 Czerwca 2012 Za pierwszym razem kamo nie wyszło i zmuszony byłem kąpać model w cleanluxie. Psiknąłem wszystko jeszcze raz . Efekt : Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
produdi Napisano 25 Czerwca 2012 Autor Share Napisano 25 Czerwca 2012 Kot prawie gotów pozostało przypudrować go pigmentami , troszkę zmęczyć i popracować nad gąskami . Miał być "933" ale kalki się podarły i zmuszony byłem zrobić "112" : ( Na dzień dzisiejszy wygląda tak : Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi