Grubyjg Napisano 25 Lipca 2012 Share Napisano 25 Lipca 2012 Oj styrana będzie ta ciężarówka, oj styrana . Ten brud i syf wygląda rewelacyjnie i realistycznie, aczkolwiek jak dla mnie trochę za dużo. Teraz dwa pytanka, jak nakładasz pigmenty w takie zakamarki jak np, nakrętki na kołach? Oraz czego używasz i jak brudzisz opony? Rewelacja! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
copycat Napisano 25 Lipca 2012 Autor Share Napisano 25 Lipca 2012 jak nakładasz pigmenty w takie zakamarki jak np, nakrętki na kołach? Oraz czego używasz i jak brudzisz opony? Rewelacja! Nakrętki to wash taki sam jak na liniach podziału. Opony brudzę farbami. Wiesz musisz sam popróbować jak zachowują się różne farby, w różnym stanie wysychania, czy rozrzedzenia. Zajrzyj też do pancerniaków, na ich blogi. Albo jak mówi moja żona, na dwór w ziuu po ulicy modelem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
irizar Napisano 25 Lipca 2012 Share Napisano 25 Lipca 2012 Co tu pisać ładnie to wygląda spodobała mi się jakoś 1 zdjęcie ogólnie jak rama wygląda. Przypominają mi się czasem mercedesy harujące na PKP Cargo;D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomeka6 Napisano 25 Lipca 2012 Share Napisano 25 Lipca 2012 Swietnie wyglada ta rama z silnikiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 25 Lipca 2012 Share Napisano 25 Lipca 2012 Tornado W pierwszym poście pisałem o wzorze z którego będę korzystał. Wiem, że oryginał ma długą kabinę i dłuższą ramę, inne błotniki tylne, dodatkowe skrzynki, ciut inne okablowanie silnika, tu korzystałem ze zdjęć oryginału poniżej i zdjęć od Voseby. Układ plam to po części ich oryginalne ułożenie i kolor, lub tak jak to może w rzeczywistości wyglądać. Każdej palmy nie zrobię, bo i to w czasie się zmienia i umiejętności takie sobie. Parę miejsc widzę na zdjęciach przegapiłem i są lub wyglądają na czyste, poprawię. Relację śledzę od początku. Oglądałem fotki z linku na pierwszej stronie ale dopiero teraz znalazłem tam fotkę z jasną plamą na misce W porównaniu z 1:1 plama na modelu wygląda na czystą dlatego miałem do niej obiekcje, no ale możliwe, że to wina zdjęcia lub oświetlenia Tak czy siak zwracam honor Ogólnie model bardzo mi się podoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
copycat Napisano 26 Lipca 2012 Autor Share Napisano 26 Lipca 2012 Nie podobały mi się klamki zlane razem z drzwiami, więc porzeźbiłem trochę. To samo zrobiłem z mocowaniami lusterek, wyglądały jak pomysł własny revela. Przy szybach to naprawdę dali czadu, dziury na milimetr, brakuje szyb bocznych tych w drzwiach, może są opuszczone. Na dodatek widoczne łączenie szyby przedniej, z szybką z boku. Jak ja to poprawie . Wycieraczki jak zwykle moja produkcja, tym razem je ładniej pstryknąłem. Brak wklęsłych odbłyśników, porzeźbiłem swoje. Ciekawe jak to wyjdzie po podkładzie. Zrobiłem dziury w grillu, ciężko było ominąć gwiazdę i musiałem nową zrobić. Niezbyt mi się podoba, trzeba będzie nad nią jeszcze posiedzieć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomeka6 Napisano 26 Lipca 2012 Share Napisano 26 Lipca 2012 No z szyba to bedzie troche kombinowania. Ostatecznie mozesz uzyc zamiennika - acetat - przezroczysty i gietki plastik o grubosci ok 0.3, 0,4 mm. Tekno np. pakuje swoje modele w pudelka z czyms takim, w kazdym badz razie mam takie cos i idealnie sie to nadaje na szybe. Jak kupujesz konwersje z KFS np. to tam w zestawie jest tez taka szybka, musisz ja tylko sobie wyciac pod wymiar i wstawic. U ciebie sprawa jest banalnie latwa, poniewaz praktycznie wszystkie szyby w tym modelu sa prawie plaskie, wiec nie musialbys niczego zbytnio naginac zeby uformowac to na ksztalt szyby. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
copycat Napisano 26 Lipca 2012 Autor Share Napisano 26 Lipca 2012 Acetat hmmm dzięki, mam trochę plastików na szybki, te są dość proste tak jak piszesz. Tylko przednia jest lekko wygięta. Problemem jest to że trzeba je wkleić na styk, a więc muszą być docięte idealnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MartiniOCP Napisano 29 Lipca 2012 Share Napisano 29 Lipca 2012 Ależ śliczne są te pordzewiałe felgi;] O kabinkę się nie martwię, masa modyfikacji w Twoim wykonaniu wyjdzie jej na dobre. Rewelka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
copycat Napisano 4 Sierpnia 2012 Autor Share Napisano 4 Sierpnia 2012 Wnętrze lekko poprawione, szaleć tam nie będę. Pomalowałem kabinę, 3 warstwy białego sprayu duplicolor, miało schnąć błyskawicznie, a trwa to jak przy olejnym humbrolu. Z daleka mi się nawet podoba, ale z bliska, pod światło to sam nie wiem. Jak farba stwardnieje to może za tydzień lekko przepoleruję powierzchnię. Na jakimś wielkim błysku mi nie zależy, to ma byś stara ciężarówka. Linie podziału tylko pogłębione, myślę że to wystarczy, wash tu niepotrzebny, tak wygląda to chyba nawet lepiej. Powiększenie jest spore, do tego refleksy na błyszczącej powierzchni przekłamują, aż tak źle to nie wygląda. No kilka paprochów gdzieś się przykleiło w czasie schnięcia. Najwyżej DOT3. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
voseba Napisano 6 Sierpnia 2012 Share Napisano 6 Sierpnia 2012 hej, wg mnie, a specjalista w dziedzinie malarstwa nie jestem, nie ma dramatu, to zblizenie na kompie nie wyglada za ciekawie, ale w realu nie wyglada tak strasznie, tak wiec bym sie na twoim miejscu nie przejmowal:) Powodzenia w dalszych pracach! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciol Napisano 7 Sierpnia 2012 Share Napisano 7 Sierpnia 2012 Zależy jak będzie wyglądało po przeszlifowaniu... Narazie chyba tragedii nie ma, tak jak pisze voseba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Emilssi Napisano 7 Sierpnia 2012 Share Napisano 7 Sierpnia 2012 Swietna robota jak do tej pory - zapowiada sie niezly majstersztyk A z kabinka, jak wspomnieli moi przedmowcy, nie ma tragedii. Jak przeschnie to ja troche przeszlifujesz I popolerujesz I bedzie wygladala elegancko. Czekam na dalsze aktualizacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 7 Sierpnia 2012 Share Napisano 7 Sierpnia 2012 Gdyby miał by to być czyścioch to malowanie należało by poprawić, a jak brudas, to wiadomo małe szlifowanie z brudzeniem załatwi sprawę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MartiniOCP Napisano 7 Sierpnia 2012 Share Napisano 7 Sierpnia 2012 Kolorek jak i jego fakturka wyglądają (moim zdaniem) prawidłowo jak no mocno podstarzałą i styraną życiem ciężarówkę. Chyba nie pozbywałbym się tej skórki totalnie, dodaje modelowi smaczku a jest widoczna tylko na tym mocnym zbliżeniu. W realu cholera wie kto i ile razy "bielił" gwiazdę Do podwozia pasuje świetnie. pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
copycat Napisano 20 Października 2012 Autor Share Napisano 20 Października 2012 Model skończony zapraszam do oglądania do Lublina na wystawę, która potrwa do jutra 21-10-2012. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi