KrzychuP Napisano 23 Czerwca 2012 Share Napisano 23 Czerwca 2012 (edytowane) Witajcie,od jakiegoś czasu kleję sobie również coś takiego: http://www.jadarhobby.pl/academy-1389-m113-vietnam-version-135-p-2663.html co prawda było to na innym forum w wątku konkursowym który konkursem nie był,zresztą mniejsza o to.Model miał być w malowaniu R.O.K.(Republic of Korea)takim: jednak mialbym problem z położeniem godla tygrysa(kalkomanie Academy)więc będzie Australijczyk po za tym ma ciekawsze uzbrojenie-miotacz ognia.Oto co udało mi się zrobić na innym forum: gąski już sa wyszpachlowane i przeszlifowane czekam na aparat zestaw zawiera również gumisie które mam wrażenie są lepsze od tych pojedynczych Taśma na siedzeniach ma imitowac tapicerkę choć rozwiązanie i olijką z pudełkja fajek daje podobno lepsze rezultaty ale tego nie sprawdzę bo na szczęście udało mi się rzucić palenie zastanawiam się czy eksponowac silnik czy nie na wszelki wypadek zostal zrobiony,obecnie model jest wymalowany wewnętrznie na czysto najnowsze zdjęcia dam jak oddadzą mi aparat.Pozdrawiam. Edytowane 23 Czerwca 2012 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 23 Czerwca 2012 Share Napisano 23 Czerwca 2012 Zasiadam w pierwszym rzędzie. Robisz wersję z miotaczem ognia czyli "Zippo"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrzychuP Napisano 23 Czerwca 2012 Autor Share Napisano 23 Czerwca 2012 Zasiadam w pierwszym rzędzie. Robisz wersję z miotaczem ognia czyli "Zippo"? Tak dokladnie-taki jest plan. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzesiekW Napisano 23 Czerwca 2012 Share Napisano 23 Czerwca 2012 Bardzo łądny start . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cortez 77 Napisano 23 Czerwca 2012 Share Napisano 23 Czerwca 2012 kibicuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 23 Czerwca 2012 Share Napisano 23 Czerwca 2012 Szkoda by było teraz ten silnik chować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrzychuP Napisano 23 Czerwca 2012 Autor Share Napisano 23 Czerwca 2012 Szkoda by było teraz ten silnik chować. No szkoda ale zaburzać w ten sposób pudełkową sylwetkę pojazdu-zobaczymy.Podjąłem też ostateczną decyzję będzie to standardowy amerykański M113 prosto z Wietnamu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 23 Czerwca 2012 Share Napisano 23 Czerwca 2012 Jeżeli chcesz eksponować silnik warto przemyśleć jakąś podstawkę... http://www.aeroscale.co.uk/modules.php?op=modload&name=SquawkBox&file=index&req=viewtopic&topic_id=62943&page=1&ord=1 tutaj znajdziesz szkic całego silnika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrzychuP Napisano 23 Czerwca 2012 Autor Share Napisano 23 Czerwca 2012 Jeżeli chcesz eksponować silnik warto przemyśleć jakąś podstawkę... http://www.aeroscale.co.uk/modules.php?op=modload&name=SquawkBox&file=index&req=viewtopic&topic_id=62943&page=1&ord=1 tutaj znajdziesz szkic całego silnika. Dzięki,dzięki tego szukałem bo nie wiedziałem jak ta rura chyba od powietrza idzie dokładnie i jaka jest jej długość.Co do podstawki jest pomysł czekam na tylko jeszcze jeden pojazd mianowicie M151. P.S.Dzięki koledze Stojkovic muszę9chcę) doposażyć silnik w okablowanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin93 Napisano 24 Czerwca 2012 Share Napisano 24 Czerwca 2012 Mam ten sam pojazd u siebie na warsztacie i jak na razie przeraża mnie liczba i wielkość śladów po wypychaczach na włazach itp. elementach które by były otwarte aby pokazać wnętrze. Osobiście będę próbował walczyć z malowaniem które Ty pierwotnie chciałeś zrobić, może jakoś te godło siądzie Podglądam dalej i kibicuje ! Powodzenia Pozdrawiam Marcin. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrzychuP Napisano 24 Czerwca 2012 Autor Share Napisano 24 Czerwca 2012 Mam ten sam pojazd u siebie na warsztacie i jak na razie przeraża mnie liczba i wielkość śladów po wypychaczach na włazach itp. elementach które by były otwarte aby pokazać wnętrze. Osobiście będę próbował walczyć z malowaniem które Ty pierwotnie chciałeś zrobić, może jakoś te godło siądzie Podglądam dalej i kibicuje ! Powodzenia Pozdrawiam Marcin. wypychacze to pikuś zobacz jak wyglądają pojedyncze ogniwa gąsienic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 25 Czerwca 2012 Share Napisano 25 Czerwca 2012 Łap kilka fotek do inspiracji: http://www.flickr.com/photos/us_army_rolling_along/4232349564/ walkaround http://www.cybermodeler.com/armor/m113/m113_walk1.shtml No a tutaj coś na pokrzepienie... http://www.twenot-forums.nl/viewtopic.php?f=3&t=22152 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrkur Napisano 25 Czerwca 2012 Share Napisano 25 Czerwca 2012 popatrzę... Sznurki extraśne!! czy zna ktoś"holenderski"?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin93 Napisano 25 Czerwca 2012 Share Napisano 25 Czerwca 2012 wypychacze to pikuś zobacz jak wyglądają pojedyncze ogniwa gąsienic Widziałem i również się przeraziłem, ale jakoś będe musiał przez to przebrnąć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 26 Czerwca 2012 Share Napisano 26 Czerwca 2012 http://rollingstonemodel.blogspot.com/ M113 w wykonaniu tego pana... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrzychuP Napisano 27 Czerwca 2012 Autor Share Napisano 27 Czerwca 2012 Chlopaki nie dołujcie mnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 27 Czerwca 2012 Share Napisano 27 Czerwca 2012 Ale życzliwi, nie ma co. Tak podcinać skrzydełka na samym początku. Ale wierzę w ciebie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 27 Czerwca 2012 Share Napisano 27 Czerwca 2012 Mam ten sam zestaw, nie jest zły i idzie go zbudować fajnie prosto z pudła. Warto jednak zakupić friulki bo szpachlowanie każdego ogniwa jest żmudne. Będę obserwować warsztat A tu mój nadal w rozsypce od poonad roku: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrzychuP Napisano 27 Czerwca 2012 Autor Share Napisano 27 Czerwca 2012 Mam ten sam zestaw, nie jest zły i idzie go zbudować fajnie prosto z pudła. Warto jednak zakupić friulki bo szpachlowanie każdego ogniwa jest żmudne. Będę obserwować warsztat A tu mój nadal w rozsypce od poonad roku: Wiesz ja wolałem poszpachlować,te metalowe gąski to tylko taka maniera,moda(biorąc pod uwagę finanse)roboty było co nie miara ale zawsze mogłem tego nie robić i mocno ubłocić-nie spałbym spokojnie.Dziś pomiędzy robieniem szablonów do M997 wziałem się za M113: model stoi na własnych kołach jeśli zauważycie mogą być krzywo a to dlatego że trzymają sie na razie na tulejkach ochoczo dodanych przez producenta wstępnie zmalowane wnętrze na podloge pójdzie suchym pędzlem metalizer i pigmenty usiłowałem też za pomocą szpachli Humbrola ubłocić te głębsze miejsca co mi zupełnie nie wyszło ale wysypę tam tonę pigmentu to może nabierze jako takiego wyglądu,no i muszę doczyścić kółka. C.D.N. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 27 Czerwca 2012 Share Napisano 27 Czerwca 2012 Tu nie chodzi o dołowanie, a jedynie o pokazanie, jak to robią inni. wszyscy 3mamy kciuki. do boju Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrzychuP Napisano 27 Czerwca 2012 Autor Share Napisano 27 Czerwca 2012 Tu nie chodzi o dołowanie, a jedynie o pokazanie, jak to robią inni. wszyscy 3mamy kciuki. do boju Wiem i dzieki za doping Panowie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrzychuP Napisano 27 Czerwca 2012 Autor Share Napisano 27 Czerwca 2012 wstępne malowanie na biało górnej plyty wykazało kilka źle zaszpachlowanych śladów(szpachla akrylowa Vallejo nie by to najlepszy wybor)więc do poprawy,dodalem też parciane uchwyty ktorych należy sie trzymać w czasie jazdy no i szpachlowanie i szlifowanie pojedynczych ogniw(jednym słowem masakra ale się oplaciło) w kilku zapadła się szpachla badź też wtrwała ale to naprawię na etapie montazu gąsek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 27 Czerwca 2012 Share Napisano 27 Czerwca 2012 http://imageshack.us/photo/my-images/686/dsc08637e.jpg - to mój M113 kiedy zaczynałem zabawę z modelarstwem... Tobie idzie jak narazie bardzo elegancko. Jaką waloryzację przewidujesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrkur Napisano 27 Czerwca 2012 Share Napisano 27 Czerwca 2012 Dawaj dalej!! mam pytanko do orientujących się:co było w kanistrach przewożonych z tyłu kadłuba?woda czy paliwko??bo nie wiem jakie wstawić w swoim M901A1 z roku '91 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrzychuP Napisano 27 Czerwca 2012 Autor Share Napisano 27 Czerwca 2012 Dawaj dalej!! mam pytanko do orientujących się:co było w kanistrach przewożonych z tyłu kadłuba?woda czy paliwko??bo nie wiem jakie wstawić w swoim M901A1 z roku '91 Z tego co było w tym modelu to wodę, ale była też opcja na karnisty bez napisów, czyli prawdopodobnie na paliwo.(bądz jest to też jakaś eksportowa wersja kanistra) Stojkovic - cóż waloryzacja we własnym zakresie, czyli wszelkie porecze zamienione na druciane, osłony przednich lamp z pozostałości PE i to co głowa przyniesie w trakcie budowy (o ile starczy umiejętności) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi