arkady Napisano 28 Czerwca 2012 Share Napisano 28 Czerwca 2012 Witam, teraz kolej na Oscar2. Model wykonam w wersji do linii wodnej. Postanowiłem otworzyć luki rakietowe. Pozdrawiam, A Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okonek Napisano 28 Czerwca 2012 Share Napisano 28 Czerwca 2012 No to czekamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ganjavir Napisano 30 Czerwca 2012 Share Napisano 30 Czerwca 2012 Kolejny maluch. Jak skończę Jurka to chyba też sobie sprawię takiego. Tymczasem peryskop w górze i podglądam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arkady Napisano 22 Lipca 2012 Autor Share Napisano 22 Lipca 2012 Witam, uzupełniam luki i przygotowuje je do zabudowania. Pozdrawiam, A Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arkady Napisano 11 Marca 2013 Autor Share Napisano 11 Marca 2013 Witam, wieści o porzuceniu tego projektu były przedwczesne... Postanowiłem rozszerzyć dioramę o akułę. Oba okręty będą stać przy nadbrzeżu, planuję scenerię zimową. Pomost zrobiłem ze zszywek. Powinny dać ciekawą fakturę. Mam jednak problem z akułą. Linie podziału na kiosku są tak delikatne, że nikną pod farbą. Myślałem o ich pogłębieniu, ale jakoś to kiepsko idzie (próbowałem igłą)... Pozdrawiam, A Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ganjavir Napisano 12 Marca 2013 Share Napisano 12 Marca 2013 Pomost zrobiłem ze zszywek Genialny pomysł. Co prawda w rzeczywistości to deski pomostu byłyby ogromne ale liczy się efekt wizualny.Linie podziału na kiosku są tak delikatne, że nikną pod farbą A rozrzedzasz farbę? Jaka to farba? Może czas przejść na aero? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arkady Napisano 12 Marca 2013 Autor Share Napisano 12 Marca 2013 Hej, zszywki mają jakiś 1 mm szerokości, co daje 70cm dechy:) Ale efekt może być ciekawy. A z tą farbą to jeszcze powalczę... A na aero nie mam miejsca:) Pozdrawiam, A Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ganjavir Napisano 12 Marca 2013 Share Napisano 12 Marca 2013 A na aero nie mam miejsca Oj tam. Kompresorek lodówkowy wchodzi pod biurko:] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Forest Napisano 12 Marca 2013 Share Napisano 12 Marca 2013 Pomost wymiata mógłbyś zrobić oblodzenie kadłuba, skoro zimówka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arkady Napisano 12 Marca 2013 Autor Share Napisano 12 Marca 2013 Hi, mógłbyś zrobić oblodzenie kadłuba Taki mam plan, zobaczymy na ile starczy umiejetnosci... Pozdrawiam, A Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arkady Napisano 17 Marca 2013 Autor Share Napisano 17 Marca 2013 Witam, trwają prace nad pomostem. Dodałem trochę malowania i miejsca do cumowania. Myślę na żurawikami. Pozdrawiam, A Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Marcin Rogoza Napisano 17 Marca 2013 Super Moderator Share Napisano 17 Marca 2013 Pomysł z litym ogrodzeniem pomostu bardzo kiepski - ze względów praktycznych zupełnie niezasadny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arkady Napisano 27 Marca 2013 Autor Share Napisano 27 Marca 2013 Hi, Pomysł z litym ogrodzeniem pomostu bardzo kiepski - ze względów praktycznych zupełnie niezasadny Marcinie, widziałem zdjęcia z bardzo różnymi pomostami, na przykład tutaj Ale zgadzam się, że lubię trochę fiction:) Uzupełniłem wnęki o silosy i podmalowałem okna na kiosku. Potem przyszła kolej na drzwi. Wykorzystałem kawałki wycięte z kadłuba (znacznie pocienione), podkleiłem je siatką i kawałkami plastiku. Wydaje się pasować d pomostu. Pozdrawiam, A Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arkady Napisano 8 Kwietnia 2013 Autor Share Napisano 8 Kwietnia 2013 Witam, Alfa dała mi popalić - te linie podziału... Wreszcie pomalowałem ją na fantasy-basalt-grey, za-sidoluxowałem (ten się chyba trochę zestarzał albo za słabo go rozcieńczyłem bo zostawił smugi) i położyłem kalki. Pozdrawiam, A Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
laskonogi Napisano 8 Kwietnia 2013 Share Napisano 8 Kwietnia 2013 łał bardzo fajnie ci to wychodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arkady Napisano 10 Kwietnia 2013 Autor Share Napisano 10 Kwietnia 2013 Witam, Alfa trochę popływała... Użyłem washa czarnego olejnego, a potem AK winter strikes i AK rust strikes. Do pomostu dodałem drabinki i odboje. Pozdrawiam, A Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ganjavir Napisano 11 Kwietnia 2013 Share Napisano 11 Kwietnia 2013 Kurcze jakoś mnie nie przekonują zardzewiałe okręty. Ale ja się nie znam:] Gdzieś czytałem że bodajże seawolf'y są pokryte pianką która wygłusza hałasy ze środka i zakłóca pracę sonaru aktywnego i dlatego wolę uważać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arkady Napisano 11 Kwietnia 2013 Autor Share Napisano 11 Kwietnia 2013 Hej, też się zastanawiam, czy odrobinę nie przesadziłem... Chociaż jak czasem widzę zdjęcia niektórych (np. tutaj) - no normalnie łódka za ciężkie miliony a wygląda jak łańcuch w moim rowerze po tygodniu jazdy w zimie... Na zewnątrz zamierzam położyć trochę śniegu, więc się tak nie będzie rzucać w oczy. Pozdrawiam, A Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ganjavir Napisano 11 Kwietnia 2013 Share Napisano 11 Kwietnia 2013 Oczekuję obszernego opisu nakładania śniegu: ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano 11 Kwietnia 2013 Share Napisano 11 Kwietnia 2013 Na tej fotce, to akurat gros tego co wyglada jak rdza jest chyba odbiciem łuny zachodzącego/wschodzącego słońca na mokrym kadłubie i kiosku..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arkady Napisano 12 Kwietnia 2013 Autor Share Napisano 12 Kwietnia 2013 Hi, Oczekuję obszernego opisu nakładania śniegu: ) super, no-pressure, co? No właśnie tak sobie szukam, jak to zrobić. Oprócz produktów firmowych użyłem kiedyś soda+wikol+woda+biała farbka akrylowa - i taki jest plan; ew. biała farbka do zastąpienia przez pigment. Pozdrawiam, A Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arkady Napisano 6 Maja 2013 Autor Share Napisano 6 Maja 2013 Witam, Oscar dostał lakier i kalki (i lakier). Zacząłem również podnosić poziom wokoło okrętów: No i nowe nabytki: -Eksperyment- Próbowałem je wykorzystać do wybrudzenia linii wodnej... cóż... Najpierw linia: - naciapałem Dust Effect; poczekałem aż przyschło - naciapałem slimmy green; poczekałem aż przyschło - pomazałem pędzlem z white spirit od góry i od dołu. Na szczęście wszystkie te efekty robię po sido i można je usunąć white spirit - ale najpierw spróbuję je wyrównać od taśmy... może pomoże? A potem pewnie i tak zniknie pod wodą (chociaż w rzeczywistości wygląda to lepiej niż na zdjęciach) Ten trzeci wynalazek - wet effects - jest całkiem fajny. Po prostu trochę go pędzlem ciapię - zasycha i zostawia trochę grubszą błyszczącą warstwę - efekt widać na dziobie alfy. Pozdrawiam, A Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arkady Napisano 14 Maja 2013 Autor Share Napisano 14 Maja 2013 Witam, Obudowałem podstawkę (patyczkami od herbaty): Powierzchnię wody robię z papieru toaletowego 'ubijanego' pędzlem maczanym w rozwodnionym wikolu. Wstępnie pomalowałem wodę, aby nic dziwnego nie prześwitywało między molo a kadłubem. Wreszcie wkleiłem akułę. Uszczelniłem ją do molo za pomocą 'morskiej' farby z wikolem i pasków papieru toaletowego. Następnie uzupełniłem glinkę z prawej strony kadłuba. To samo czeka Oscara. Pozdrawiam, A Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arkady Napisano 20 Maja 2013 Autor Share Napisano 20 Maja 2013 Witam, obok akuly 'zakitowałem' oscara; całość oblepiłem papierem toaletowym z wikolem. Zacząłem malowanie wody. W międzyczasie oscar miał mały wypadek...na szczęście szkody są odwracalne (częściowo). Pozdrawiam, A Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rhayader Napisano 20 Maja 2013 Share Napisano 20 Maja 2013 Zaczyna to bardzo ładnie wyglądać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi